Orban despre Cîțu: „M-a băgat el în politică, să spună când o să ies? Nu îi este rușine un pic? Eu sunt de 31 de ani în PNL!“

2
1220
Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL în 2017, dar este în partid din 1990. FOTO: Agerpres

Ludovic Orban, președintele PNL, i-a bătut obrazul premierului Florin Cîțu joi seară, într-o emisiune difuzată la postul B1 TV, reproșându-i acestuia că n-are pic de rușine să-i spună că „a ales un mod urât să iasă din politică“, conform News.ro. Orban a reamintit că el este în PNL de 31 de ani și că n-a fost băgat în politică de Cîțu, ca să stabilească acesta când va ieși din această activitate.

Președintele PNL, care sâmbătă îl va înfrunta pe premierul sprijinit de președintele Iohannis în Congresul de alegeri al partidului, a observat că tabăra Cîțu l-a atacat exact cum o face PSD-ul.

Orban a remarcat că el, prezent de peste trei decenii în partidul liberal, este acum insultat de o persoană (Cîțu) care este atât de recentă în partid, încât a avut nevoie de derogare ca să poată candida la funcții. „Nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune“ și vrea să decidă când iese și cum iese din politică Orban, a adăugat acesta, el dezvăluind că relația cu premierul s-a stricat brusc atunci când cel din urmă a fost aruncat în lupta pentru președinția PNL.

Șeful partidului a dezvăluit că formațiunea sa a coborât în sondaje cu 8 procente în doar trei luni, acest lucru fiind produs de „echipa necâștigătoare“.

Primul pas, după ce va câștiga un nou mandat în fruntea PNL, va fi acela de a reface alianța cu USR-PLUS, a anunțat Orban.

Declarațiile făcute joi seara de Ludovic Orban

  • „E suficient să vă uitaţi, dacă nu şi-au şters postările respective, numai pe conturile de Facebook ale multora dintre colegii care au fost împotriva mea, în care m-au atacat de parcă erau din zona PSD. Cu toate astea, am păstrat un mesaj echilibrat. Şi premierul a avut excese, hai să ne aducem aminte (…) M-a pensionat, a spus că mi-am ales un mod urât de a ieşi din politică. Dar ce, m-a băgat el în politică ca să spună când o să ies? El decide cine intră şi cine iese din politică? Nu îi e ruşine un pic? Eu sunt de 31 de ani în PNL, mi-am dedicat viaţa promovării ideilor liberale, servirii interesului PNL şi interesului României şi vine un om, totuşi, care este proaspăt, care a trebuit să obţină derogare, cu care am votat şi eu derogarea, ca să vedeţi că n-am fost împotriva candidatului, am votat şi eu derogarea respectivă, dar nici nu i s-a uscat bine cerneala de pe adeziune, nici nu avea cinci ani de vechime şi face el legea, hotărăşte el când iese şi cum iese din politică Ludovic Orban! Asta a fost chiar deranjant!
  • Am avut o relaţie foarte bună cu Florin Cîţu până la momentul la care şi-a depus candidatura. A fost o decizie pe care eu personal n-am înţeles-o. Eu, în momentul în care mi-am anunţat candidatura, mi-am anunţat-o după consultări ample şi foarte serioase (…) Puteam să am contracandidat, dar nu premier, pentru că în momentul în care se află în competiţie doi oameni care deţin două dintre cele mai importante funcţii în stat, era normal că se perturbă funcţionarea majorităţii parlamentare (…) Eu nu mi-am dorit o astfel de competiţie pentru că era evident că această competiţie va diviza partidul.
  • Nu mai e un secret pentru nimeni că în trei luni de zile echipa necâştigătoare a coborât partidul cu opt procente în intenţia de vot.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

* Iohannis: „Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis. Îl încurajez să continue” / „Cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic?”

* Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Mihai Șora către liberali: „Votați-l pe Orban! Nu dați vrabia din mână pe cioara nebună de pe gard!”

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* Patru fotografii cu lideri USR-PLUS spulberă noua minciună a lui Cîțu: „Nu i-am văzut în centrele de vaccinare, mă ocup doar eu”

* Cioloș l-a învins pe Barna în turul 1: 46% – 43%! Diferență de 707 voturi. Șefia USR-PLUS va fi decisă în turul 2

* Cumnatul lui Adrian Năstase, vizat de procurori în cazul falimentului City Insurance. Dan Odobescu împrumuta fictiv compania de asigurări și lua dobânzi reale de zeci de milioane de euro

* La temelia „partidului lui Dragnea” stă gruparea pușcăriașului Dorin Lazăr Maior, îmbogățit pe baza certificatelor de revoluționar

Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Avocata Șoșoacă a pierdut toate procesele de pandemie: nicio amendă anulată, nicio restricție blocată! Într-un caz s-a făcut de râs, greșind procedura

* Minciunile Danei Budeanu, demascate prin comunicat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here