Mihai Șora către liberali: „Votați-l pe Orban! Nu dați vrabia din mână pe cioara nebună de pe gard!”

4
7220
Mihai Șora în Piața Victoriei, pe vremea protestelor #Rezist

Cu două zile înaintea Congresului PNL, filosoful Mihai Șora (104 ani și 10 luni) a publicat un mesaj prin care-i îndeamnă pe delegații liberali să-l voteze pe Ludovic Orban (58 de ani), nu pe Florin Cîțu (49 de ani). Șora a folosit o expresie plastică: „Nu dați vrabia din mână pe cioara nebună de pe gard!”.

„Țin cu Ludovic Orban, se-nțelege. Este, de departe, mai echilibrat, mai demn. Și mai inteligent. O inteligență pe care sper s-o aibă și alegătorii din partid”, a scris Mihain Șora pe Facebook.

Pe 7 noiembrie, Mihai Șora va împlini 105 ani. Născut în timpul Primului Război Mondial, el continuă să fie o conștiință publică, refuzând să abandoneze bătălia pentru însănătoșirea acestei națiuni.

Apelul lui Mihai Șora

„Amândoi au probleme cu arătătorul (apropo de fotografia atașată – n. red.).

(De ce, oare, trebuie să scoți gheruța la vedere când vorbești?)

Însă unul își pune, în dimineața aceea, cravata și costumul – semn, din punctul meu de vedere, că-și respectă publicul. Caută să găsească privirea celuilalt – ca în orice dialog în care oamenii, atunci când dezbat un gând, o idee, chiar se privesc în ochi.

Țin cu Ludovic Orban, se-nțelege.

Este, de departe, mai echilibrat, mai demn.

Și mai inteligent. O inteligență pe care sper s-o aibă și alegătorii din partid:

Nu dați vrabia din mână, oameni buni, pe cioara nebună de pe gard!”

https://www.facebook.com/mihaisora/posts/403183257845661

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

* Iohannis: „Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis. Îl încurajez să continue” / „Cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic?”

* Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* Patru fotografii cu lideri USR-PLUS spulberă noua minciună a lui Cîțu: „Nu i-am văzut în centrele de vaccinare, mă ocup doar eu”

* Cioloș l-a învins pe Barna în turul 1: 46% – 43%! Diferență de 707 voturi. Șefia USR-PLUS va fi decisă în turul 2

* Cumnatul lui Adrian Năstase, vizat de procurori în cazul falimentului City Insurance. Dan Odobescu împrumuta fictiv compania de asigurări și lua dobânzi reale de zeci de milioane de euro

* La temelia „partidului lui Dragnea” stă gruparea pușcăriașului Dorin Lazăr Maior, îmbogățit pe baza certificatelor de revoluționar

* Avocata Șoșoacă a pierdut toate procesele de pandemie: nicio amendă anulată, nicio restricție blocată! Într-un caz s-a făcut de râs, greșind procedura

* Minciunile Danei Budeanu, demascate prin comunicat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU)

 * Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* La 7 zile după ce s-a măritat cu Toni Iuruc, Simona Halep s-a despărțit de antrenorul Darren Cahill

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.