Cîțu, întrebat dacă are vreo vină în eșecul campaniei de vaccinare: „Nu sunt firmă de advertising” / „USR-PLUS – un partid mic care-şi ia jucăriile şi pleacă de fiecare dată când nu-i convine ceva şi apoi pune tot felul de condiţii ridicole”

6
948
Florin Cîțu la Digi 24

Premierul Florin Cîţu a fost prezent joi seară la Digi 24, unde a avut parte de un tratament prietenos din partea gazdei sale, Cosmin Prelipceanu, în contrast cu „interogatoriile” agresive la care fuseseră supuși, în zilele precedente, copreședinții USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș.

Cîțu a anunţat că actele normative care să reglementeze vaccinarea obligatorie anti-Covid-19 sau efectuarea de teste periodice pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 trebuie votate în Parlament, întrucât Ministerul Justiţiei insistă că astfel de reglementări nu pot fi adoptate prin Ordonanţă de Urgenţă.

Cîţu nu se consideră vinovat pentru eşecul campaniei de vaccinare, argumentând că nu este ”firmă de advertising”.

El spune explicit și că, dacă nu se va înțeșege cu USR-PLUS, „va trebui să vorbim cu cei de la PSD să voteze acest proiect de lege, ca să meargă mai departe”.

În acest punct, Florin Cîțu produce un nou fake news grosolan: „Trebuie să vedem dacă cei de la USR se vor rupe de cei de la AUR şi vor merge pe aceste variante, pentru că dacă ei rămân lângă AUR, ţin această campanie anti-vaccinare”. Or, USR-PLUS nu a fost niciodată anti-vaccinare, ci 100% pro-vaccinare. A nu face diferența între o moțiune de cenzură comună USR-PLUS – AUR și atitudinea total diferită între cele două partide în privința vaccinării este o tehnică de manipulare destul de primitivă.

Ce a spus Florin Cîțu la Digi 24

„Să vedem dacă cei de la USR se vor rupe de cei de la AUR, pentru că dacă ei rămân lângă AUR, ţin această campanie anti-vaccinare, după aceea va trebui să vorbim cu cei de la PSD…”

* „Trebuie să mergem în Parlamentul României cu un proiect de lege. Nu poate să fie Ordonanţă de Urgenţă, Ministerul Justiţiei insistă că aceasta este varianta pe care ar trebui să mergem în Parlamentul României. Şi acolo, în Parlamentul României, trebuie să vedem dacă cei de la USR se vor rupe de cei de la AUR şi vor merge pe aceste variante, pentru că dacă ei rămân lângă AUR, ţin această campanie anti-vaccinare, după aceea va trebui să vorbim cu cei de la PSD să voteze acest proiect de lege, ca să meargă mai departe.”

* Astfel de reglementări ar urma să vizeze „în mod clar personalul medical”, cadrele didactice „ar putea să intre” în categoriile vizate, la fel şi „alte categorii din sectorul public” care intră în contact cu oameni, „poate că şi în MApN, şi în MAI”.

* „Opţiunea mea este ca toată lumea să se vaccineze, este cel mai important lucru. Dar acum intrăm într-o altă logică. Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o ultimă variantă, dacă acestea (alte metode, cum ar fi certificatul verde sau testarea – n. red.) nu merg. Aşa le văd eu, în progres.”

* „Este discuţia această despre vaccinarea obligatorie, dar eu vreau să ducem discuţia către următorul, pas: introducem vaccinarea obligatorie – şi aici nu mi s-a răspuns încă foarte clar. Ce facem dacă cineva refuză? Ce decizie luăm? Sancţiune salarială, desfacem contractul de muncă, este penal, cum mergem mai departe? Şi aici sunt discuţiile, pentru că e uşor să vii cu vaccinarea obligatorie, să impui această măsură, dar vreau să ştiu ce facem şi după aceea cum mergem mai departe. Ştiţi foarte bine că sunt multe astfel de decizii în România cu amenzi şi aşa mai departe, care de multe ori sunt ignorate. Aici este discuţia pe care trebuie s-o avem în coaliţia de guvernare noi şi UDMR, să luăm o decizie să spunem în ce direcţie mergem.”

* „Trebuie avute discuţii serioase, să vedem dacă trebuie să dăm afară 30% dintre medici pentru că nu vor să se vaccineze, spre exemplu. Suntem în mijlocul unei pandemii, aici trebuie să fim foarte atenţi. Să discutăm despre desfacerea contractului de muncă unui cadru medical când avem nevoie de medici ca să ne luptăm cu pandemia. Aş vrea să avem această discuţie cu cadrele medicale, să vedem cum îi convingem să se vaccineze.”

(Vă considerați vinovat de eşecul campaniei de vaccinare, aşa cum acuză unii dintre cei care vă contestă?) „Să ştiţi că nu sunt o firmă de advertising. Ceea ce trebuia să facă Guvernul am făcut. Până la urmă, în România vaccinarea nu este obligatorie. Pot să fiu acuzat că eu nu sunt cel mai convingător om din lume. Dar nimeni în statul român… încrederea în instituţiile statului şi mai ales eu, ca liberal care vreau să reduc influenţa statului în economie, este puţin contradictoriu. Dar aş vrea să văd responsabili din societate, oameni care sunt lideri de opinie, influenceri, câte ore au dedicat campaniei de vaccinare? Pentru că până la urmă este vorba despre noi toţi.”

„Nu putem să oprim România pentru un partid mic care-şi ia jucăriile şi pleacă de fiecare dată când nu-i convine ceva şi apoi pune tot felul de condiţii ridicole. Nu-i roagă nimeni să vină la guvernare”

* „Nu pot să stau şi să oprim România pentru un partid mic care-şi ia jucăriile şi pleacă de fiecare dată când nu-i convine ceva şi apoi pune tot felul de condiţii ridicole. Nu putem să facem asta! Românii nu au timp de aşa ceva.”

* „Să vă spun mai simplu şi mai clar: de luni, USR-PLUS va veni la negocieri cu mine. Eu le spun, vă spun şi dumneavoastră şi le spun românilor că nu-i roagă nimeni să vină la guvernare, dar PNL va guverna până în 2024. Îi aşteptăm la negocieri.”

* „Nu schimb nicio virgulă din Programul de guvernare şi voi căuta în Parlamentul României susţinere pentru toate aceste măsuri.”

* „Îmi este indiferent cine va fi ales preşedinte la USR-PLUS. Singura condiţie pentru a discuta cu ei este aceea să scape de AUR, dar şi de umbra PSD.”

* „Ceea ce trebuie să înţeleagă cine vine alături de noi în guvern – că există un guvern cu un sigur premier. Şi toţi trebuie să-şi facă treaba în acel guvern. Iar decizia, ca și responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă… Văd că până la urmă eu îmi asum toate responsabilităţile, atunci şi decizia trebuie să fie la mine de fiecare dată când vreau să îmbunătăţesc lucrurile.”

* „Nu am negociat cu nimeni moţiunea. Vom merge în Parlamentul României. Dacă cineva este atât de iresponsabil să arunce România într-o criză politică fără Guvern care nu poate să ia nicio decizie, în prag de iarnă, vreau să vină să-i vadă românii că vor face acest lucru.”

* „USR, AUR şi PSD este o alianţă care se formează acum în Parlamentul României.”

„PNL s-a mutat de la un electoral antreprenorial, din orașele mari, din ce în ce mai mult către zona rurală. Eu nu vreau un mic PSD!”

* „Uitaţi-vă la Partidul Naţional Liberal, în ultimii ani de zile, cum s-a mutat de la un electorat antreprenorial, un electorat care era în oraşele mari, din ce în ce mai mult către zona rurală. Scopul meu este acela de a readuce pe acei oameni lângă Partidul Naţional Liberal, antreprenorii… oameni… de fapt, liberalii, pe lângă cei din rural, care au fost întotdeauna şi au gândit şi au simţit liberal, oameni care au  simţit că în ultima perioadă mesajele populiste, care se apropiau mai mult de PSD, i-au îndepărtat. Pe acei oameni eu îi vreau înapoi. Să ştiţi că eu nu vreau un mic PSD, Partidul Naţional Liberal nu este un mic PSD. Noi vrem să fim Partidul Naţional Liberal, cel mai mare partid politic din România.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

* Iohannis: „Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis. Îl încurajez să continue” / „Cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic?”

* Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Mihai Șora către liberali: „Votați-l pe Orban! Nu dați vrabia din mână pe cioara nebună de pe gard!”

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* Cioloș l-a învins pe Barna în turul 1: 46% – 43%! Diferență de 707 voturi. Șefia USR-PLUS va fi decisă în turul 2

* Cumnatul lui Adrian Năstase, vizat de procurori în cazul falimentului City Insurance. Dan Odobescu împrumuta fictiv compania de asigurări și lua dobânzi reale de zeci de milioane de euro

* La temelia „partidului lui Dragnea” stă gruparea pușcăriașului Dorin Lazăr Maior, îmbogățit pe baza certificatelor de revoluționar

Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Avocata Șoșoacă a pierdut toate procesele de pandemie: nicio amendă anulată, nicio restricție blocată! Într-un caz s-a făcut de râs, greșind procedura

* Șoșoacă, Garcea și Gelu Vișan aduc noi amenzi pentru RTV. „Micul neomarxist-neonazist de Barna” / „Aţi ales naziştii, păstraţi-vă naziştii!”

6 COMENTARII

  • Fostul lui sef de la ING a aratat in cateva cuvinte caracterul astuia:satrap ,FOARTE invechit! Atentie la acest „foarte”,pentru ca e ciudat acest comportament pentru un om crescut la sfarsitul unei dictaturi ,care a cazut cum a cazut si care se lauda cu studii intr-o tara libera si ultra democratica politic si nu numai..Pacat ca dl Misu Negritoiu nu i-a aratat adevarata fata acestui impostor politruc atunci cand USRplus i-a acordat 100% incredere ca prim ministru…daca tot se lauda ca ii pasa de tara..

 1. 1. Exact… „ADVERISING”-ul, cum numește Cîțu (cu NESIMȚIREA-CARACTERISTICĂ!!!) PROMOVAREA-VACCINĂRII a dus Europa-CIVILIZATĂ laaa… PESTE-80% (în medie) din populație vaccinată ANTI-COVID: în opoziție, „advertising”-ul (Sic!) IMBECIL-CONCEPUT(-și-REALIZAT!!!) din/în România ne-a ținut (ȘI NE ȚINE, în continuare!!!)… SUB-30%!!!

  • 2. Dacă U.S.R.-P.L.U.S., este un… partid-MIC, cu 15% obținuți la ultimele alegeri-parlamentare (totuși: cu peste 5% mai mult decât laaa… PRIMA – !!!!! – PARTICIPARE, cea din decembrie 2016!!!), atunci P.N.L., cu 25% obținuți după… 30 de ani (!) de participare la alegeri,… CE MAI ESTE???!!!!!

   Acest Cîțu… NE UIMEȘTE DIN CE ÎN CE MAI MULT, cu fiecare zi care trece: cum a ajuns o asemenea… CREATURĂ (!!!!!!!!!!!!!) prim-ministru desemnat de… P.N.L. (că dacă venea de la P.S.D…. NU SE MAI MIRA NIMENI, bineînțeles!!!)?????????!!!!!!!!!

   • USRPLUS au dat cu piciorul unei șanse de a guverna și a se face remarcați, doar pentru că i-a ros orgoliul!!! Oare nu aveau suficientă voință politică să facă lucruri pentru România, încât să nu se lege de demiterea unor miniștri dealtfel fara forță, efectiv anemici, ci să-i înlocuiască repede cu niste oameni puternici?!!! Și să împingă reformele mai departe? Au preferat să de-a bir cu fugitii, ponegrind DISPROPORTIONAT PNL-ul, un partid care, totuși, are un capital intelectual de valoare de care e păcat să ne batem joc in penuria in care ne aflam…USRPLUS au dat apa la moara atât PSD cât și AUR împotriva PNL. SI votanții acestora jubilează. Deci au lucrat că uneltele PSD in a distruge coaliția!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here