Minciunile Danei Budeanu, demascate prin comunicat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU)

2
10776
Dana Budeanu

Dana Budeanu, vuvuzea PSD-istă din tribul anarhiștilor CapVid (anti-vaccinare, anti-mască, anti-restricții), a lansat două minciuni incredibile în sensul conspiraționismului pandemic. Atât de scandaloase au fost intoxicările, încât a simțit nevoia să intervină o instituție greu de scos din tăcere: Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

DSU califică drept fake news cifrele vehiculate de Dana Budeanu despre bolnavii de Covid-19, în cadrul emisiunii online „Verdict Politic”, difuzată pe pagina de Facebook a site-ului Stiripesurse.ro (proprietatea lui Iosif Buble, soțul deputatei Diana Tușa – PSD).

În clipul video, Dana Budeanu a făcut două afirmații de tip intoxicare:

  1. a anunţat că, la începutul valului 4 al pandemiei, „7 dintre cei 11 oameni internaţi pe secţia ATI de la Spitalul Floreasca au fost vaccinaţi cu schema completă”;
  2. a afirmat că Sorin Oprescu, care a fost vaccinat, este internat la secţia ATI a Spitalului „Matei Balş”.

În realitate – spune DSU -, lucrurile stau astfel:

  1. doar 4 dintre cei 15 pacienți din secţia ATI-SCUB Floreasca (26,7%) erau vaccinaţi cu schemă completă (și aceștia, oameni, de 72-84 de ani, cu grave comorbidități) – nu 7 din 11 (63,6%);
  2. Sorin Oprescu nu s-a aflat în nicio secţie de Terapie Intensivă; ba mai mult, a fost și externat.

Comunicatul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU)

„ATENȚIE! FAKE NEWS!

Ca urmare a unor informaţii diseminate opiniei publice astăzi, 20 septembrie 2021, de către Dana Budeanu, într-un material video, regăsit pe o  reţea de socializare, pe contul oficial «Ştiri pe Surse», conform cărora apare afirmaţia «La Floreasca, la ATI – atenţie, populaţie! -, joi, la închiderea zilei, 11 internaţi, dintre care 7 dublu vaccinaţi», pentru o corecta informare a opiniei publice precizăm că cele prezentate  de persoana amintită anterior se înscriu în spectrul informaţiilor false, de tip fake news. În scopul probării acestor afirmaţii precizăm următoarele:

Luând la cunoştinţă  aceste informaţii, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a solicitat Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca date despre situaţia pacienţilor internaţi în secţia ATI destinată Covid-19, operaţionalizată în cadrul spitalului.

DSU se delimitează ferm de aceste informaţii, care stârnesc controverse, confuzie şi destabilizează întregul proces de vaccinare, producând neîncredere şi panică, atât printre persoanele imunizate cu schema completă de vaccin anti-Covid-19, cât şi printre persoanele nevaccinate sau care sunt în curs de imunizare completă prin vaccin.

Astfel, conform celor precizate de Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, de la debutul valului 4 până în prezent, în secţia ATI-SCUB Floreasca au fost internaţi un total de 15 pacienţi, dintre care 4 fiind vaccinaţi cu schemă completă. Totodată, pacienţii vaccinaţi au vârste cuprinse între 72-84 de ani şi prezintă comorbidităţi de tipul: boli cardiace, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boală renală în program de hemodializă şi imunosupresie. Toţi pacienţii se află la mai mult de 6 luni de la finalizarea schemei de vaccinare. La acest moment, în cadrul secţiei au rămas  11 pacienţi, dintre care doar 3 cu schemă completă de vaccinare, în categoria şi comorbidităţile descrise anterior.

Reamintim faptul că, în urma raportului elaborat de către INSP pentru perioada 6-12 septembrie 2021, 95,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă.

Totodată, în acelaşi interval de timp, 77,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Raportul INSP mai arată că, de la începutul pandemiei până în prezent, 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Totodată, persoana amintită anterior afirmă faptul că o altă persoană publică, vaccinată complet, este internată într-o secţie ATI. Această afirmaţie este de asemenea falsă. Persoana respectivă, pozitivă Covid-19, nu s-a aflat într-o secţie de Terapie Intensivă; ba mai mult, a fost externată în cursul zilei de sâmbătă, conform celor precizate de medicii unităţii spitaliceşti.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* România, în pericol să fie băgată în carantină de UE. „Multe state europene se tem că românii şi bulgarii ar putea perpetua pandemia“

 * Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Iohannis: „Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis. Îl încurajez să continue” / „Cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic?”

* Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Patru fotografii cu lideri USR-PLUS spulberă noua minciună a lui Cîțu: „Nu i-am văzut în centrele de vaccinare, mă ocup doar eu”

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* La temelia „partidului lui Dragnea” stă gruparea pușcăriașului Dorin Lazăr Maior, îmbogățit pe baza certificatelor de revoluționar

* Avocata Șoșoacă a pierdut toate procesele de pandemie: nicio amendă anulată, nicio restricție blocată! Într-un caz s-a făcut de râs, greșind procedura

* La 7 zile după ce s-a măritat cu Toni Iuruc, Simona Halep s-a despărțit de antrenorul Darren Cahill

2 COMENTARII

  1. Va rog, ziaristii.com, sa nu mai dati poze cu derbedeaua asta, mai ales pe aceasta, cu linba la vedere, care o exprima atat de exact!
    Fara sa vreau, o vad si imi produce un dezgust violent.
    Dati, eventual, doar stirea, daca este importanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here