duminică, mai 26, 2024
AcasăJustițieOpriţi MASACRUL din justiţie! GRECO şi MONEYVAL cer clar desfiinţarea "Secţiei lui...

Opriţi MASACRUL din justiţie! GRECO şi MONEYVAL cer clar desfiinţarea „Secţiei lui Tudorel”, care omoară practic puterea judecătorească

-

GRECO (Grupul Statelor împotriva Corupției) și MONEYVAL (Comitet de experți pentru evaluarea măsurilor de combatere a spălării banilor) au transmis DNA opinia fermă că Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SSIJ), numită şi „Secţia lui Tudorel”, trebuie desființată.

Azi, CSM a dat aviz negativ în unanimitate pentru modificările aduse de Guvernul Dăncilă OUG 7, prin care SSIJ rămâne intangibilă şi la îndemâna clanurilor penale din PSD şi ALDE.

Cu toate acestea, Vasilica Dăncilă a aruncat azi la coş decizia CSM şi a anunţat că nu renunţă la ultima formă a OUG 7, în ciuda tuturor avertismentele internaţionale, cum este şi ultimul mesaj al Greco şi MoneyVal.

- Advertisement -

Comunicatul DNA pe acest subiect:

”Secretariatul Executiv al GRECO – Grupul Statelor împotriva Corupției și cel al Comitetului MONEYVAL (Comitet de experți pentru evaluarea măsurilor de combatere a spălării banilor), ambele organisme din cadrul Consiliului Europei, susțin că nu au fost consultate ori informate de către autoritățile române asupra adoptării OUG 7/2019 privind modificarea legilor Justiției.

Într-o scrisoare de răspuns adresată conducerii Direcției Naționale Anticorupție, reprezentanții GRECO și MONEYVAL atrag atenția asupra unor recomandări anterioare, în sensul în care numirea judecătorilor și a procurorilor în funcții de conducere trebuie făcută pe baza unor criterii adecvate, clare și obiective, luând în considerare experiența și rezultatele obținute și, de asemenea, își întăresc opinia că nou înființata Secție pentru investigarea infracțiunilor din justiție trebuie desființată.

În același document, se reafirmă îngrijorarea privind utilizarea excesivă a procedurii de legiferare prin ordonanțe de urgentă.

- Advertisement -

România este membru al GRECO din anul 1999 și începând din 2017 face obiectul unei evaluări ad hoc din partea organizației, ca urmare a modificărilor succesive din ultima perioadă aduse cadrului care reglementează legislația din domeniul justiției.

Reprezentanții GRECO susțin că situația creată ca urmare a adoptării Ordonanței 7/2019 va fi avută în vedere la următorul raport de evaluare al GRECO ce va fi discutat la reuniunea din 17-21 iunie 2019.

Amintim că, urmare a ședinței procurorilor DNA, întruniți în Adunare generală la data de 26 februarie 2019, în temeiul Hotărârii nr. 95/20.02.2019 a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, s-a decis, între altele sesizarea reprezentanților GRECO – Grupul Statelor împotriva Corupției și a Comitetului MONEYVAL (Comitet de experți pentru evaluarea măsurilor de combatere a spălării banilor), ambele organisme din cadrul Consiliului Europei, cu privire la modul în care OUG nr. 7/2019 va afecta eficiența organelor de urmărire penală din perspectiva infracțiunilor de combaterii corupției si a spălării banilor.”

CITIŢI ŞI:

Greva magistraţilor, prima LOVITURĂ: CSM şi Augustin Lazăr dau de pământ cu spoiala OUG 7, propusă de Tudorel Toader ca să fenteze protestele din justiţie

INCREDIBIL. Dăncilă continuă atacul cu Ordonanţa 7 cosmetizată, în ciuda avizului negativ al CSM. Tot pe şest, ca şi data trecută

Nu ne oprim până nu anulaţi OUG 7 şi nu desfiinţaţi Secţia care face dosare politice magistraţilor! Continuă protestele anti-PSD&ALDE

Consiliul Europei: Desființați „Secția lui Tudorel”! TREBUIE să țineți cont de recomandările Comisiei de la Veneția!

Polițiştii sar în ajutorul magistraților. „Infractorii din fruntea țării trebuie să răspundă pentru nelegiuirile lor! Trădătorii trebuie anihilați și exilați”

Actorii se solidarizează cu magistrații. Își vor aștepta spectatorii în fața teatrului, cu banderole albe, înaintea spectacolului

Victor Rebengiuc, admirabil la 86 de ani. Zeci de actori, solidari cu magistrații. Marș de 3.000 de oameni în Capitală

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -