OPINIE. Domnule Cîțu, ce „ședințe statutare” ați ținut când i-ați „măturat” din ministere pe colegii dvs. din coaliția cu USR? Dar când ați „blătuit” cu PSD banii pentru „Anghel Saligny”?

3
1752
Florin Cîțu

Domnule fost premier și fost președinte al PNL, Florin Cîțu, la „ședința” aia susținută în fața presei, pe 2 aprilie, ați spus așa, printre altele: „Eu am vrut să vorbesc cu colegii mei, dar nu au vrut să participe la singura ședință convocată statutar. Toate celelalte sunt nestatutare. Și e păcat că PNL, un partid aflat la guvernare, arată astăzi că nu respectă Statutul și merge mai departe cu acest eveniment”.

La ședința oficială, după cum bine știți, n-a venit aproape nimeni. Dom’le Cîțu, a lipsit până și cea mai înfocată fană a dumneavoastră, Alina Gorghiu, cea care, să ne aducem aminte cu amărăciune, era și o mare susținătoare a proiectului de lege privind eliberarea pușcăriașilor din închisori cu pedepse primite până-n 7 ani. Nu erați vizat oricum. Ați stat în trecut doar 48 de ore după gratii în SUA, pentru că, în studenție, ați fost prins de polițiști băut la volan. A trecut timpul de-atunci.

Vă mai aduceți totuși aminte ce „ședințe statutare” ați ținut anul trecut cu „dragii” dumneavoastră colegi de coaliție din USR, în calitate de premier al României, când ar fi fost cazul să le organizați la modul real? Vă zic eu: niciuna! Niciuna serioasă, legată – de exemplu – de demiterea secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, sau de punerea pe tușă a lui Vlad Voiculescu (ministrul Sănătății) și a lui Stelian Ion (ministrul Justiției).

Ei nu erau colegii dumneavoastră? Cei din USR nu erau colegii dumneavoastră? Când ați dat-o afară pe Andreea Moldovan de la Sănătate, pentru că a introdus în Monitorul Oficial noile reguli de carantinare fără să vă fi consultat, ați discutat cu partenerii de coaliție? Cu USR, conform acordului politic? Chiar dacă ea ar fi greșit și trebuia sancționată, unde a fost, domnule Cîțu, acea „ședință statutară” cu conduerea USR? Sau, la semnarea pactului, ați convenit asupra unui lucru: echipa de-atunci a lui Barna și Cioloș să aprobe și să aplaude ca în fostele congrese ale PCR tot ceea ce vă trece prin cap?! Mă îndoiesc că asta a fost înțelegerea.

În cazul Andreei Moldovan, l-ați sunat într-adevăr pe Voiculescu și i-ați ordonat s-o demită. Voiculescu era ministru al Sănătății, dar nu fusese girat de USR să ia decizii la orice oră, fără vreo consultare prealabilă, cu cei din conducere. Logic era să convocați o ședință cu partenerii de la guvernare. Dar n-ați făcut-o, domnule Cîțu. Iar acum o tot dați cu „ședințele statutare” și cu „un partid aflat la guvernare care nu respectă Statutul”. Lăsați-o baltă!

Pe Andreea Moldovan ați eliberat-o din funcție, de parcă USR n-ar fi existat la guvernare. În schimb, ce să vezi, pe Amalia Șerban, „piloasa” actualului ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, ați menținut-o pe postul de director adjunct al Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică din cadrul ministerului, deși, culmea, comisese o gafă impardonabilă: „uitase” să plătească personalul medical din centrele de vaccinare împotriva Covid-19. Și tot ea, după cum Ziaristii.com scria la acea dată, fusese coordonatoarea Comitetului care crease confuzie în legătură cu numărătoarea morților din cauza Covid.

Ce „ședințe statutare” v-ați zbătut să convocați în momentul în care era iureș în coaliția PNL–USR–UDMR pe tema proiectului de investiții „Anghel Saligny”? Pe bună dreptate, USR se opusese unui posibil jaf imens din banul public. „Anghel Saligny” – noua sugativă de secătuire a bugetului național – nu este altceva decât urmașul defunctului PNDL 1 și PNDL 2, cu programe nefinalizate și zeci de milioane de euro aruncate pe apa sâmbetei.

Ați mers pe deviza: „Cine nu gândește ca mine e împotriva mea”. De fapt, nu vă măcinase grija pentru proiectul în sine (care ar fi putut marca dezvoltarea rurală a României), ci pentru alocarea sumelor cu dedicație către primăriile favorite ale PSD și PNL. Să spunem adevărul, fără ocolișuri. Altfel, domnule Cîțu, de ce v-ați grăbit să alocați 50 de miliarde de lei din vistieria națiunii (peste 10 miliarde de euro) și să nu mergeți pe varianta atragerii de fonduri europene? Sau n-ați auzit de ele?! Doar suntem în Uniunea Europeană din 2007. Pe vremea guvernării PSD – partidul cu care ați făcut „blat” pentru „Anghel Saligny” – am avut la dispoziție 33,4 miliarde de euro de la UE prin Cadrul Financiar Multianual 2014-2020. S-au atras însă numai 19,8 miliarde de euro. Cu restul de 14 miliarde de euro s-ar fi putut realiza până în 2020 tot proiectul de investiții „Anghel Saligny” din prezent. Mai precis, în loc să luăm bani gratis de la UE, scoatem 10 miliarde de euro din „buzunarul” nostru.

De ce n-a mișcat PSD un deget în acest sens? De ce dvs. ați apucat vâsla PSD-istă, trădându-vă partenerii de coaliție din USR? Din două motive. În primul rând, fondurile UE nu se pot da cu dedicație. În al doilea, din fonduri UE nu se (prea) poate fura, fiindcă lucrările sunt atent monitorizate. În plus, mai e și Kovesi pe urmele bandiților.

Vedeți, domnule Cîțu, aici trebuia să fie „ședințele” dvs. „statutare”. Făcute pentru binele românilor, nu pentru binele clientelei PSD-PNL. Făcute pentru bunăstatea națiunii, nu pentru cea a clientelei de partid.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* Într-un târziu, intră și România în rândul lumii: expulzează 10 spioni ruși de la Ambasada lui Kuzmin

* VIDEO. Parlamentari AUR, batjocoritori la prezentarea ororilor comise de ruși în Ucraina: „Băi, nu ne mai emoționați, dați discursu’!”. George Simion: „Nu ne uităm la filme acuma!”

* VIDEO. Ce-a înțeles Șoșoacă din discursul lui Zelenski: „Normal, ai avea obligația să-l inviți și pe Putin”. A părăsit sala ostentativ când vorbea președintele Ucrainei, a revenit când vorbea Ciucă

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* VIDEO. Parlamentul României a rămas repetent la organizarea „momentului Zelenski”. Probleme cu transmisia, sonorul și traducerea

* VIDEO + DOCUMENT. Discursul integral al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. „Drag popor român…”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

* Rușii le rad în cap pe femeile din armata ucraineană capturate, ca să le umilească. Prizonierii sunt ținuți în câmp și bătuți periodic cu paturile puștilor

* „Putiniștii” care au violat, torturat și ucis civili ucraineni în orașul Bucea sunt mongoloizi din Republica Bureatia, înființată de bolșevici în 1923

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Jurnalista Emilia Șercan acuză o acțiune de „kompromat” organizată de statul român împotriva sa, după ce a dat în vileag plagiatul premierului Ciucă. Au fost sesizate instituțiile internaționale

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

3 COMENTARII

 1. Cacitu a facut imprumuturi in calitate de premier in valoare de 54 miliarde euro, multe mergand in chestii inutile folosite in „tratarea” pandemiei. A fost candidatul manciurian al lui Iohannis prin care Orban a fost debarcat in mod jalnic de la conducerea partidului. In calitate de votant PNL nu voi uita mizeria de la Romexpo, urletele animalice ale echipei castigatoare, sfidarea lui Iohannis, modificarea listelor de participanti si votul ca sa iasa un tepar betiv presedintele unui partid. Minciunile lui Citu s-au tinut lant, promisiuni iluzurii cu programul nasit de Dragnea, alianta cu PSD. Taratura acum spune ca nu a digerat alianta cu PSD, dar ca presedinte al PNL nu avea un cuvant de spus? De ce nu si-a dat demisia lasandu-l pe Premierul de la Grivco in lumina reflectoarelor? USR chiar merita o sansa in fata fesenismului care de 32 de ani este votat de romani. Nu vom avea nicio sansa daca nu schimbam mentalitati, clasa politica, curatam aparatul de stat de toate lichelele.

  • Intradevar, Catu a avut o prestatie foarte dubioasa in PNL, nu ar fi deloc exclus sa-si fi tras un profit. din imprumuturile uriase facute. In Romania nu se obisnuieste ca la schimbarea premierilor sau ministrilor sa se faca fireasca verificare a modului in care s-au cheltuit banii. Ar trebui sa se faca.
   Mai socanta decat ocuparea unor functii de acest aventurier dubios, este calitatea execrabila a „elitei” peneliste care s-a conformat jocului cinic de a-l alege si apoi de a-l trada, daca s-a schimbat ordinul. Ce gloata!
   I-am votat ani de-a randul, dar nu o mai fac.

  • Sa nu uitam de sumele fabuloase cu care sunt finantate partidele de la buget.
   Ne imprumutam cu miliarde de euro lunar ca sa platim finantarea partidelor, pensiile speciale si nesimtite, finantarea falsilor academicieni de la falsele academii, finantarea asa-zisei case regale, finantarea Institutului Tapului Levantin, finantarea Institutului Revolutiei …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here