5 politicieni trădători din Ucraina, înfrățiți cu partidul lui Putin, i-au ajutat pe ruși să distrugă Mariupol. „Au acționat ca informatori pentru armata inamică și au corectat efectiv bombardarea infrastructurii civile critice”

0
7407
Konstantin Ivașcenko, unul dintre cei 5 trădători

Rușii au distrus efectiv orașul Mariupol, cu ajutorul unor deputați din cadrul platformei „Opoziția – Pentru Viață”, colaboraționiști ai Rusiei invadatoare. Formațiunea politică s-a înființat la Kiev, pe 9 noiembrie 2018. Promovează antiglobalismul, suveranismul, regionalismul, rusofilia și se află în strânsă colaborare cu partidul Rusia Unită al dictatorului criminal Vladimir Putin.

Consiliul orășenesc Mariupol a dezvăluit marți numele celor 5 politicieni trădători:

  • Konstantin Vladimirovici Ivașcenko
  • Dmitri Mihailovici Hadjinov
  • Evgheni Aleksandrovici Harmîșev
  • Natalia Anatolievna Sotnikova
  • Elena Vasilievna Karpenko.

Toți 5 au fost consilieri în cadrul Consiliului orășenesc Mariupol.

Site-ul Obozevatel.com informează: „Complicii genocidului cetățenilor ucraineni din Mariupol sunt implicați în distrugerea depozitelor de alimente și medicamente, precum și în faptul că orașul a rămas fără electricitate, căldură, apă și comunicații. Acum, ei, care au pe conștiință moartea lentă și dureroasă a sute, dacă nu mii de cetățeni, creează o administrație de ocupație pe ruinele Mariupolului și pe osemintele locuitorilor săi”.

Primăria orașului Mariupol: „Am primit dovezi convingătoare despre crimele colaboratorilor din platforma «Opoziția – Pentru Viață» de la Mariupol. Aceștia nu numai că i-au sprijinit pe invadatori, dar au acționat ca informatori pentru armata inamică și au corectat efectiv bombardarea infrastructurii civile critice”.

Din cauza celor 5 trădători ucraineni, invadatorii ruși au spulberat toate instalațiile de susținere a vieții din oraș: utilități și echipamente publice, depozite cu alimente și medicamente, turnuri de comunicații mobile și linii electrice, stații de pompare, alimentarea principală cu apă din rezervorul de rezervă.

Consiliul orășenesc Mariupol: „S-a dovedit că deputații trădători au fost cei care i-au ajutat pe ruși să paralizeze rapid orașul și să creeze o catastrofă umanitară. Acum, complicii genocidului de la Mariupol contribuie activ la crearea unei administrații de ocupație. Toate materialele legate de acești colaboratori au fost deja transferate la SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei – n. red.). Dar credem că toată țara ar trebui să cunoască numele acestor nenorociți care au ajutat la uciderea locuitorilor din Mariupol”.

Orașul Mariupol este situat în regiunea Donețk din sud-estul Ucrainei, pe malul Mării Azov. La recensământul din 2017 avea 446.103 locuitori. Face legătura terestră dintre Donbass și peninsula Crimeea, de aceea armata rusă a încercat să-l ocupe cu orice preț, inclusiv cu prețul transformării lui într-o ruină.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* Într-un târziu, intră și România în rândul lumii: expulzează 10 spioni ruși de la Ambasada lui Kuzmin

* VIDEO. Parlamentari AUR, batjocoritori la prezentarea ororilor comise de ruși în Ucraina: „Băi, nu ne mai emoționați, dați discursu’!”. George Simion: „Nu ne uităm la filme acuma!”

* VIDEO. Ce-a înțeles Șoșoacă din discursul lui Zelenski: „Normal, ai avea obligația să-l inviți și pe Putin”. A părăsit sala ostentativ când vorbea președintele Ucrainei, a revenit când vorbea Ciucă

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* VIDEO. Parlamentul României a rămas repetent la organizarea „momentului Zelenski”. Probleme cu transmisia, sonorul și traducerea

* VIDEO + DOCUMENT. Discursul integral al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. „Drag popor român…”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

* Rușii le rad în cap pe femeile din armata ucraineană capturate, ca să le umilească. Prizonierii sunt ținuți în câmp și bătuți periodic cu paturile puștilor

* „Putiniștii” care au violat, torturat și ucis civili ucraineni în orașul Bucea sunt mongoloizi din Republica Bureatia, înființată de bolșevici în 1923

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Jurnalista Emilia Șercan acuză o acțiune de „kompromat” organizată de statul român împotriva sa, după ce a dat în vileag plagiatul premierului Ciucă. Au fost sesizate instituțiile internaționale

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here