OMS: „După această pandemie, vor mai fi și altele. Pregătiți-vă pentru următoarea!”

0
5310

Președintele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), contestatul etiopian Tetros Adhanom Ghebreyesus: „Riscul de a ne întoarce la carantină este extrem de mare, dacă statele nu gestionează tranziția cu multă atenție”. În lume au fost confirmate peste 3,5 milioane de persoane infectate cu coronavirus și 250.000 de decese.

În conferința de presă de la Geneva, președintele OMS – citat de Fanpage.it – a explicat: „În timp ce lucrăm pentru a învinge pandemia de Covid-19, trebuie să găsim soluții pentru următoarele pandemii care vor veni. Acum avem oportunitatea de a pune bazele unor sisteme sanitare puternice în toată lumea. Asta înseamnă că sistemele sanitare vor trebui să se pregătească pentru a răspunde la amenințări ale unor viruși necunoscuți, cu mult mai multă promptitudine decât acum”.

Șeful OMS a spus că de la începutul lunii aprilie, în medie, organizația pe care o conduce a înregistrat aproximativ 80.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi. „Dar acestea nu sunt doar numere, fiecare singur caz este o mamă, un tată, o fiică, un fiu sau un prieten”.

OMS a înregistrat mai mult de 3,5 milioane de cazuri de coronavirus și 250.000 de morți în toată lumea. Pandemia are „tendințe divergente”, în funcție de fiecare regiune, dar impactul este mult mai profund decât o spun numerele seci.

Ghebreyesus a chemat la solidaritate internațională pentru a face față impactului pe care pandemia îl poate avea asupra diverselor economii mondiale.

Până la urmă,  această pandemie va trece, dar nu trebuie sa ne gândim la «totul ca înainte». Trebuie să ne adaptăm situației și, în timp ce lucrăm pentru rezolvarea acestei pandemii, să ne concentrăm cu atât mai mult pentru a întâmpina pregătiți următoarea. Istoria va fi cea care va judeca dacă am făcut ceea ce trebuia sau nu, când va dispărea această pandemie”, a concluzionat Ghebreyesus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.