joi, mai 30, 2024
AcasăNewsPe ce mai dă banii administrația Firea: a cumpărat 6.200 de kilograme...

Pe ce mai dă banii administrația Firea: a cumpărat 6.200 de kilograme de telemea de vacă pentru 130 de angajați. 48 de kilograme de om!

-

În plină pandemie de coronavirus, când toată lumea se vaită că a venit recesiunea și că trebuie făcute economii, administrația Gabriela Firea a cumpărat, invocându-i pe angajații de la Administrația Străzilor, nu mai puțin de 6.200 de kilograme de telemea de vacă!

Dezvăluirea a fost făcută de site-ul buletin.de, care a descoperit în SEAP (locul unde autoritățile publice pot organiza licitații pentru diverse achiziții) că Administrația Străzilor București a cumpărat 6,2 tone de brânză telemea de vacă la prețul de 25,36 lei/kilogram. În total, s-au plătit 157.240 de lei.

Firma care a câștigat contractul e abonată la acest gen de afaceri cu statul și are sediul într-un apartament din Ploiești

Achiziția este bizară de la un cap la altul. Cele 6.200 de kilograme ar urma să ajungă, teoretic, la 130 de angajați de la Administrația Străzilor, dar asta ar însemna ca fiecare dintre ei să primească aproape 50 de kilograme de telemea (mai exact, 47,7 kilograme)!

- Advertisement -

Administrația Firea a făcut achiziția pe 24 aprilie. Și mai ciudat este că, potrivit site-ului buletin.de, în caietul de sarcini s-a menționat, de către cumpărător, că e vorba de “alimente de protecție a salariaților!”.

Fericita câștigătoare a contractului este firma Carland SRL, abonată la astfel de afaceri cu instituțiile publice. Până acum, Carland SRL a încasat de la statul român, pentru diverse contracte, 15.000.000 de lei. Firma are – cum altfel? – sediul într-un apartament din Ploiești.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cine plătește „demolarea” CCR de către PSD? Dorneanu nu încearcă “niciun sentiment” după sentința CEDO care i-a dat dreptate Codruței Kovesi

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -