sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăLumeaObscenitatea unui dictator. Putin: Polonia a fost "complice" cu Hitler; ambasadorul ei...

Obscenitatea unui dictator. Putin: Polonia a fost „complice” cu Hitler; ambasadorul ei în Germania – un „porc antisemit”

-

Dictatorii au prostul obicei de a răstălmăci istoria, de a o falsifica în folos propriu. Vladimir Putin nu face excepție. Acesta a relansat marți războiul declarațiilor cu Polonia, pe care a acuzat-o că a încheiat o „înțelegere” cu Hitler și a acționat de manieră „antisemită” în zorii celui de-al Doilea Război Mondial, relatează Agenția France Presse (AFP).

Polonia a fost una dintre țările care au suferit cel mai mult în cel de-al Doilea Război Mondial. Pactul Ribbentrop-Molotov a dus, practic, la împărțirea Poloniei între cele două mari dictaturi ale secolului XX: Germania lui Hitler și URSS-ul lui Stalin.

Sfidând acest adevăr istoric, Vladimir Putin a lansat o nouă serie de acuzații la adresa Poloniei. Într-un discurs susținut în fața unor ofițeri de rang înalt din Ministerul rus al Apărării, tiranul de la Kremlin a susținut că a luat cunoștință de arhive recuperate în Europa de Armata Roșie după 1945, care ar arăta că mai multe țări, printre care și Polonia, au încheiat înțelegeri ascunse cu dictatorul nazist Adolf Hitler. Putin nu a prezentat documentele în discuție.

„Ei (polonezii – n. red.) au încheiat practic o înțelegere cu Hitler. Este clar în documentele din arhive”, a spus Putin, care s-a declarat „insultat de maniera în care Hitler și Polonia au discutat așa-zisa chestiune evreiască”.

- Advertisement -

Putin a adăugat că a citit documente istorice în care ambasadorul polonez din Germania a promis, în 1938, că va ridica un „frumos monument” la Varșovia pentru liderul nazist, după ce acesta a propus „să trimită evreii în colonii din Africa”.

Acest ambasador „s-a solidarizat complet cu Hitler”, a acuzat Putin, care l-a calificat pe diplomat drept un „ticălos” și „porc antisemit”.

Rusia și Polonia au escaladat, în ultimele zile, acuzațiile legate de istoria celor două țări. Diplomația rusă a criticat „retorica agresivă” a Varșoviei, în timp ce diplomația poloneză și-a exprimat „îngrijorarea”, acuzând oficiali ruși că „prezintă o imagine falsă a evenimentelor”.

- Advertisement -

Rusia denunță de mai mulți ani țările occidentale că au uitat sacrificiile URSS din cel de-al Doilea Război Mondial și cei 27 de milioane de sovietici care au murit atunci.

Vladimir Putin a denunțat vineri o rezoluție a Parlamentului de la Strasbourg privind „memoria europeană”, adoptată în septembrie, și care pune pe picior de egalitate comunismul și nazismul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* L-am prins cu minciuna! Gelu Voican Voiculescu a încercat să-i acopere pe cei 60.000 de „turiști” sovietici din 1989, dar s-a făcut de râs

* Petre Roman a încercat o găinărie chiar de 22 decembrie: nevasta lui să cânte la concertul finanțat din „banii Revoluției”!

* Dragoste și revoluție. Scrisoarea cutremurătoare a primei iubiri a lui Radu, puștiul de 17 ani împușcat în Piața Universiății

- Advertisement -

2 COMENTARII

 1. Comunismul este o mare gaszkă teroristă criminală care trebuie lichidată / stârpită din rădăcini !
  Maleficul Putin provenit din cele mai
  adânci și abjecte tenebre ale iadului, precum klanurile Kim, Pol Pot, Lenin, Stalin, Ceaușescu, Castro, Ghadafi, Brejnev, Jivkov, Hrusciov, Mao …
  Din cei 27 milioane ruși morți în al 2’lea război mondial invocați de jigodia criminală Putin, peste 20 milioane îi aparțin tătucului iadului – Stalin !
  Polonia și polonezii au avut cel mai mult de suferit în timpul celui de’al 2’lea război mondial !
  MUIE Putin !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -