sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăMainDe Crăciun, judecătorii români au salvat viața unui om: "Erdogan m-ar fi...

De Crăciun, judecătorii români au salvat viața unui om: „Erdogan m-ar fi torturat!”

-

Decizia judecătorilor români de a respinge extrădarea profesorului turc i-a salvat viața acestuia. Într-un mesaj emoționant, Fatih Gursoy, președintele Instituțiilor de Învățământ Lumina, a spus că dacă ajungea în Turcia nu știe cum ar fi scăpat cu viață și, în mod sigur, ar fi fost torturat.

“Conform dosarului, se cereau între 15 și 22 de ani de închisoare. Cred cu tărie că dacă m-aş fi întors în Turcia, aş fi fost supus torturii. Deoarece nu există dovezi pentru ceea ce sunt acuzat, aş fi petrecut mult timp în închisoare înainte să fiu judecat. Autorităţile turce ar fi făcut o propagandă mass-media din succesul capturării mele”, a declarat Gursoy, conform zamanromania.ro

Preşedintele Instituţiilor de învăţământ Lumina, Fatih Gursoy, a cărui extrădare, cerută de autorităţile de la Ankara, a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti, a fost eliberat și a ținut să mulțumească autorităților române. El remarcă faptul că avem o democrație funcțională, care se opune vânătorii declanșate de un regim dictatorial.

Directorul susține că dacă ar fi predat cheile şi documentele şcolilor către autorităţile turce, ar fi avut un paşaport diplomatic şi cu siguranţă ar fi avut o situaţie privilegiată în Turcia.

”Dar noi avem principii şi ne raportăm la valorile universale, suntem oameni dedicaţi educaţiei”, a adăugat Fatih Gursoy.

- Advertisement -

Cererea de extrădare pe numele preşedintelui Instituţiei de Învăţământ Lumina a fost respinsă marţi de Curtea de Apel Bucureşti. Fatih Gursoy fusese ridicat de la domiciliu în urma documentului emis de autorităţile de la Ankara.

Din păcate, autoritățile din Turcia abuzează de acordul de extrădare cu România, folosindu-se de această înțelegere pentru a vâna sau măcar pentru a hărți opozanții politici ai lui Erdogan.

Școlile Lumina sunt instituții de învățământ private la care învață sute de copii români care au rezultate excelente la învățătură.

Din păcate, vânătoarea lui Erdogan a avut succes în Republica Moldova, căzută total sub influența lui Putin. În septembrie 2018, șapte profesori de origine turcă au fost extrădate de autoritățile de la Chișinău la cerea Ankarei. Toți au ajuns în închisoare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Deținutul politic” Adrian Severin îl întrece pe Adrian Năstase: se compară și cu Maniu, și cu Coposu, și cu Mandela!

* Partidul Comunist din România face recrutări. Nu acceptă „dușmani ai tovarășilor Stalin și Mao” ori ai Coreei de Nord!

* Obscenitatea unui dictator. Putin: Polonia a fost „complice” cu Hitler; ambasadorul ei în Germania – un „porc antisemit”

* Minciunile lui Carmen Dan, demontate una câte una. 4 argumente care-i năruie apărarea

* VIDEO. Putin nu lasă Crimeea din gheare! E tot mai departe de Ucraina și tot mai aproape de Rusia

* Institutul lui Iliescu l-a omagiat pe socrul lui Năstase pe bani publici. Sinecura PSD-istă trebuie desființată!

* Gașca lui Dragnea, în cămăși albe la ziua lui Codrin. Mugur Ciuvică, Antena 3, bea alături de PSD-iști

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -