O profesoară conspiraționistă din Oradea își instiga colegii și elevii să nu poarte mască la școală. Și-ar fi trimis și copiii la ore neprotejați. Acum are dosar penal

1
9324
Anca Hulber, profesoara de Limba Engleză din Oradea care își îndemna elevii să nu poarte mască, a participat și la mitinguri ale conspiraționiștilor. FOTO: Ebihoreanul.ro

Anca Hulber, profesoară de Limba Engleză la școli din Oradea, s-a ales cu dosar penal pentru 3 infracțiuni după ce, încă din prima zi a noului an școlar, a refuzat să poarte mască de protecție la clasă, instigându-și și colegii și elevii să facă același lucru, scrie ebihoreanul.ro. Profesoara a participat, între timp, și la mitinguri conspiraționiste, dar procurorii din Oradea s-au pus în mișcare abia la două luni după ce Inspectoratul Școlar Bihor a reclamat incidentele!

Atât comportamentul iresponsabil al cadrului didactic, cât și nemăsurata inerție a autorităților reprezintă două exemple concrete privind motivele pentru care cazurile de infectare au crescut în România de aproape 4 ori într-o singură lună (octombrie), dar și de ce nu sunt respectate reglementările legale.

Marți, 3 noiembrie, la peste două luni după reluarea anului școlar, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunțat: “De la începutul anului şcolar, respectiv din data de 1 septembrie 2020, doamna profesoară X, titulară la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bulz şi cu completarea normei didactice la Şcoala Gimnazială Dacia Oradea, nu a purtat mască de protecţie impusă în contextul actual al riscului de infecţie cu virusul Sars-Cov-2, fiindu-i atrasă atenţia în repetate rânduri cu privire la acest aspect, însă aceasta nu s-a conformat.

De asemenea, numita X a instigat şi alte cadre didactice şi părinţi de a nu purta mască sau de a lăsa copiii fără mască la orele de limba engleză“.

Inspectoratul Județean a sesizat cazul încă din septembrie. Poliția și Procuratura au dormit în ghete, între timp comportamentul profesoarei devenind din ce în ce mai periculos, pe măsură ce aceasta vedea că nu pățește nimic. S-a dus la mitinguri ale conspiraționiștilor care protestau împotriva măsurilor de prevenire a infectării cu Sars-CoV-2. Sursele publicației orădene ebihoreanul.ro spun chiar că ea și-a trimis propriii copii la școală fără mască, deși știa foarte bine care sunt reglementările legale, pentru a nu mai vorbi despre riscul la care îi expunea și pe aceștia.

Acum, profesoara Anca Hulber este cercetată pentru trei infracțiuni: zădărnicirea combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, abuz în serviciu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. SA NU PORȚI masca nu e inftactiune. citiți legea ziaristi de doi lei. numai daca cineva se îmbolnăvește datorita actiunii atunci e infracțiune nu daca se scărpinat unu altu la masca… amenzile sunt ilegale caci sunt contra legii, nu au suport legal? ORDINELE SUNT facute pe genunchi contra legilor in vigoare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.