O pledoarie pentru rațiune, împotriva demenței conspiraționiste: extraordinara pagină 1 din „New York Times”

6
826

Marele cotidian american „New York Times”, considerat cel mai prestigios ziar din lume, a apărut cu o ediție de duminică genială și emoționantă: întreaga pagină 1 a fost umplută cu numele unor victime ale pandemiei de Covid-19 din SUA.

Într-un moment în care SUA înregistrează 98.683 de morți și 1.666.829 de persoane infectate, decizia editorială a celor de la „New York Times” este și o pledoarie pentru păstrarea rațiunii, pentru respingerea teoriilor conspiraționiste care fie minimalizează pericolul coronavirus, fie îl asociază cu aberații anti-vacciniste sau anti-5G.

„Nu erau doar simple nume într-o listă. Eram noi”

Editorii ziarului au precizat că vizează ca prin această primă pagină să transmită amploarea tragediei. Lista a fost întocmită cu nume și detalii personale luate din necrologuri de pe întreg teritoriul SUA.

Titlul publicat pe prima pagină, deasupra listei negre: „Decesele din SUA se apropie de 100.000, o pierdere incomensurabilă”. Iar subtitlul: „Nu erau doar simple nume într-o listă. Eram noi”.

Întreaga listă, care continuă în interiorul ziarului, numără aproape 1.000 de nume – o parte a numărului total de persoane decedate în timpul pandemiei, până acum.

„New York Times” a precizat că a vrut să marcheze astfel pragul de 100.000 de victime pe teritoriul SUA, prag care va fi atins în mod cert până duminică seara.

Într-un articol pentru Times Insider, editorul grafic Simone Landon a explicat că a fost un mod de a personaliza tragedia.

FOTO: Prima pagină, completă, a „New York Times”, ediția de duminică

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

6 COMENTARII

 1. Ce înseamnă un sistem medical perfect…!!!..în schimb la noi nici dracu’ nu știe câți morți sunt!…un sistem medical de rahat și la ora actuală nu sunt deschise spitalele,..ce înseamnă să fi făcut școala la fără frecvență.. ferească Dumnezeu de mintea prostului !!..

 2. Comparațiile între valori sacre nu au ecou.

  În al doilea război mondial au murit peste 100.000.000 militari și civili.
  În Războiul din Afghanistan început de ruși în 1979 și continuat de americani în 2001 au murit peste 3.000.000 civili și militari.
  În Războiul contra Iraqului început în anul 1990 și continuat de americani în 2003 au murit peste 2.000.000 civili și militari.
  A fost și Războiul dintre Iran și Iraq între 1979 și 1989 unde au murit peste 2.000.000 civili și militari.

  Coronavirusul nu există în Arhivele de la Biroul NORAD. Sindrom Acut Respirator Sever (SARS) faci vara numai dacă porți mască care acoperă gura și nasul.
  Nelu Pobirci spune de la biroul lui clar: că aerul cald din plămâni la respirație se întoarce din cauza măștii direct în plămâni. Nu trece prin mască aerul cald la expirație. La început faci astm sever care e numai SARS. Plămânii se umplu cu apă caldă. Se numește „pleurezie apă arsă.”
  Good luck, Cartianu Grigore!

  IQ Serviciul Român de Informații: 180

 3. Dacă sunt atât de mulți morți, e pentru că abordarea a fost complet greșită. Ventilatoarele au distrus plămânii. „Terapia intensivă” a fost tortură intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here