După ce a împușcat lumea cu coronavirus, China comunistă trage cu gloanțe de cauciuc în populația din Hong Kong

2
6308
A

Intenția Chinei comuniste de a supune total Hong Kong-ul, impunându-i o legislație care i-ar lichida statutul special și autonomia, a reaprins protestele în fosta colonie britanică. Poliția a intervenit cu brutalitate, folosind gloanțe de cauciuc, gaze lacrimogene și tunuri cu apă.

Mii de oameni au participat la un protest neautorizat față de planul Beijing-ului de a impune o nouă legislație privind securitatea națională în Hong Kong, după protestele pro-democrație de anul trecut, transmite Agenția France Presse (AFP).

Mulți cetățeni se tem că legislația ar fi o lovitură fatală pentru autonomie Hong Kong-ului, pe care China s-a angajat s-o respecte în 1997, când a reintrat în posesia acestui teritoriu după 100 de ani de administrație britanică.

Noua lege a securității naționale în Hong Kong, depusă vineri în Parlamentul chinez, va trebui să se aplice „fără întârziere”, a avertizat ministrul chinez de Externe, Wang Yi, în timp ce mii de protestatari au ieșit în stradă.

Regimul comunist a depus vineri la Parlamentul chinez un text care vizează interzicerea „trădării, secesiunii, rebeliunii, subversiunii” în Hong Kong, ca răspuns la protestele masive pro-democrație din 2019.

„O țară, două sisteme” sau „o țară, un sistem”? Se apropie dictatura

Uniunea Europeană a îndemnat vineri Guvernul Chinei să respecte autonomia provinciei Hong Kong, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat Beijingul cu o reacţie „foarte puternică” faţă de iniţiativa noii legi de securitate naţională.

„Uniunea Europeană acordă o importanţă majoră menţinerii unui înalt nivel de autonomie în Hong Kong, în conformitate cu legea fundamentală şi cu angajamentele internaţionale. Uniunea Europeană are tot interesul ca stabilitatea şi prosperitatea Hong Kong-ului să continue după principiul «o ţară, două sisteme»”, a declarat spaniolul (catalan) Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, potrivit cotidianului francez „Le Figaro”.

Legea securității naționale pe care China dorește „să o impună” pentru „ocolirea” procesului legislativ din Hong Kong „ar fi o lovitură fatală pentru gradul ridicat de autonomie promis de Beijing”, a avertizat vineri directorul CIA, ex-republicanul Mike Pompeo, potrivit AFP.

„Statele Unite îndeamnă cu fermitate Beijingul să-și reconsidere propunerea dezastruoasă, să-și respecte angajamentele internaționale și să respecte gradul ridicat de autonomie din Hong Kong, instituțiile sale democratice și libertățile civile”, a adăugat Pompeo într-un comunicat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

2 COMENTARII

 1. Raport Serviciul Român de Informații:

  Hong Kong a fost preluat de Guvernul Comunist al Chinei de la britanici și din prima zi de comunism au redevenit din nou chinezi fără statut special. Englezii nu erau prea buni în lege și controlau aprig demografia orașului Hong Kong prin homoseualitate pe modelul Indiei, prin uciderea fetițelor și femeilor fertile. Homosexualitatea a fost impusă de englezi ca metodă psihologică de eliminare a marilor populații din Asia. Era planul americanilor de a elimina ateii. China și India urmau să extermine Africa, Europa și Amrrica de Sud. O idee cinică.
  China nu avea industria Japoniei.
  India nu avea agricultura Germaniei.
  Gradele masonice *33 ale Germaniei au condus Lumea de la primul Papă German.

  Din Arhivele lui David Rockefeller 1994

 2. Ce-ar fi dacă i-ați pune bagajul la ușă ambasadorul Chinei la București??…nu numai pentru asta,dar proasta dracului nici nu și-a cerut scuze poporului român pentru dezastrul făcut de șefii ei comuniști din China…cu criminali ca ăștia așa trebuie să te porți.. du-te dracului in China ta comunistă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here