vineri, aprilie 12, 2024
AcasăNewsO decizie a Guvernului francez îi lasă fără muniție propagandistică pe găzarii...

O decizie a Guvernului francez îi lasă fără muniție propagandistică pe găzarii din 10 august

-

Un argument otrăvit din arsenalul propagandei PSD-ALDE a fost spulberat de Guvernul Franței. Acesta a anunţat duminică interzicerea folosirii de către forţele de ordine a grenadelor lacrimogene explozve, care au provocat răni grave manifestanţilor în timpul protestelor „vestelor galbene”.

Grenada lacrimogenă GLI-F4 are şi o încărcătură explozivă de 25 de grame de TNT. Unii manifestanţi au cules de pe jos astfel de grenade pentru a le îndepărta ori pentru a le arunca înapoi spre forţele de ordine, dar au rămas infirmi după ce grenada le-a explodat în mână. De regulă, acești manifestanți au rămas fără o mână.

Aceste grenade „nu au o culoare sau vreun semn distinctiv specific, iar manifestanţi care le-au cules cu mâna în mod voluntar s-au rănit grav”, a declarat ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, care a anunţat decizia interzicerii imediate a grenadelor lacrimogene explozive.

Mai multe ONG-uri au cerut anterior în justiţie interzicerea acestor grenade, dar Consiliul de Stat, cea înaltă instanţă administrativă a Franţei, a respins solicitarea. Conform unui raport al Poliţiei, citat de un ONG, Franţa este singura ţară europeană care foloseşte astfel de muniţii în acţiunile de menţinere a ordinii publice.

- Advertisement -

După interzicerea grenadelor GLI-F4, forţele de ordine franceze vor reveni la folosirea grenadelor lacrimogene GM2L, fără încărcătură explozivă.

Alte dispozitive controversate folosite de forţele de ordine franceze sunt lansatoarele de gloanţe de cauciuc ”flash-ball” (LBD), care proiectează gloanţe neletale de cauciuc de calibrul 40 mm până la o distanţă de 50 de metri. Zeci de participanţi la protestele ”vestelor galbene” şi-au pierdut un ochi din cauza acestor lansatoare.

Mincinoșii de la București rămân fără muniție

Grenade lacrimogene periculoase a folosit și Jandarmeria română pe 10 august 2018, în Piața Victoriei și în zona adiacentă. Mai mulți manifestanți pașnici au fost răniți grav, ajungând la spital cu pericolul de a le fi amputat un picior.

- Advertisement -

Multă vâlvă a făcut cazul lui Doru Oprea, antreprenor și membru USR care ulterior a emigrat în Franța. Piciorul drept al acestuia a fost perforat de capacul unei grenade lacrimogene, trasă la întâmplare în mulțime de niște jandarmi iresponsabili, executanții unor ordine politice criminale.

10 august 2018, Piața Victoriei: Doru Oprea și „proiectilul” care i-a sfârtecat glezna

Când au izbucnit protestele „vestelor galbene” în Franța, propaganda PSD-ALDE a încercat să facă o paralelă între modul cum a intervenit Jandarmeria română și cea franceză.

Comparația era mincinoasă din start: forțele de ordine franceze au lovit, imobilizat și „tratat” cu gaze lacrimogene doar persoanele sau grupurile violente, protejându-i la maximum pe protestatarii pașnici. Jandarmeria română a atacat sălbatic protestatarii pașnici, pe care i-a gazat ore în șir, dar nu s-a atins de provocatorii care produceau violențe.

Acum, prin scoaterea din folosință a grenadelor lacrimogene explozive, francezii îi lasă fără „muniție propagandistică” pe „gorniștii” PSD-ALDE care au susținut represiunea sălbatică din 10 august..

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

DOCUMENT. Consiliul Fiscal avertizează: creșterea pensiilor cu 40% va duce la măsuri dureroase în următorii ani! Deficit criminal: peste 6% în 2021, peste 7% în 2022

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. corect!!…mai grigore te-au gazat si inca nu sti care-i criminalul care a facut-o !!!…ce mama dracului anchete mai trebuiesc cand sunt sute de plangeri,imaginile care au cutremurat lumea si astia o tin langa ,danga c-o fi c-o pati !!!…vorba lui ala micu,..tati alta palarie ??….mie sa nu ne obisnuim cu atatea palarii…pacat…unii si-au vazut sacii in car,altii ii pupa-n cur pe aia cu sacii in car si uite asa nu mai sti al cui e carul !!!…ba dar lasati macar calul in pace….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -