Donald Trump a încurcat-o! A fost înregistrat când ordona: „Scăpați de ea! Mâine s-o dați afară! Afară cu ea!”

3
1388
Donald Trump - Rudolph Giuliani

Noi complicații pentru Donald Trump! Preşedintele american este auzit ordonând înlăturarea de la post a ambasadoarei SUA în Ucraina, Marie Yovanovitch, într-o înregistrare video obţinută sâmbătă de agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

Înregistrarea a fost pusă la dispoziţia Reuters de un avocat al lui Lev Parnas, fost asociat al avocatului lui Trump, Rudy Giuliani.

Filmarea începe cu liderul de la Casa Albă pozând pentru camere, apoi intrând într-o încăpere cu o masă pregătită pentru 15 persoane. Înregistrarea, datată aprilie 2018, durează 83 de minute şi în cea mai mare parte nu-i arată pe participanţii la discuţii, camera cu care a fost realizată fiind îndreptată spre tavan. Fragmente din discuţii au fost difuzate vineri de ABC News.

La jumătatea înregistrării, după ce unul dintre participanţi sugerează că ambasadoarea din Ucraina reprezintă o problemă, poate fi auzită vocea lui Trump: „Scăpaţi de ea! Mâine s-o daţi afară! Nu mă interesează. Mâine s-o daţi afară! Afară cu ea! OK? Aşa să faceţi!”.

Casa Albă nu a răspuns momentan la solicitarea Reuters pentru a comenta situația.

Marie Yovanovitch

Vineri, Trump a admis pe Fox News că nu se numără între „fanii” ambasadoarei Marie Yovanovitch, pe care a rechemat-o în mai 2019 şi care acum este martoră în procedura de destituire a preşedintelui.

Democraţii, care în septembrie au reuşit să lanseze o procedură de impeachment împotriva preşedintelui Trump, afirmă că asociaţi ai acestuia au încercat aproape un an s-o schimbe pe ambasadoare. Oamenii lui Trump o considerau pe Marie Yovanovitch un obstacol în calea eforturilor lor de a face presiuni asupra Ucrainei pentru a-l ancheta pe Joe Biden, rivalul politic al lui Trump în alegerile prezidenţiale din acest an.

Această acuzație a şi stat la baza procedurii împotriva lui Donald Trump, aflată în prezent în faza de dezbatere în Senat.

„Călcâiul lui Ahile”, pentru Joe Biden, este fiul său, Hunter Biden, care a făcut profituri de milioane din relația cu Ucraina. Echipa lui Trump insistă că la baza afacerilor lui Hunter Biden se află traficul de influență al tatălui său, Joe Biden, care ar fi condiționat ajutorul acordat Ucrainei în situația critică din Donbass de semnarea unor contracte, de către partea ucraineană, cu firma lui Biden jr.

Joe Biden și fiul său, Hunter

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. De ce sa o incurce? Are dreptul sa o schimbe daca „reprezinta o problema”. Un ambasador nu isi face propria politica in functie de optiunile personale. I se poate reprosa doar modul de exprimare dar asta e ceva obisnuit la Trump si nu mai surprinde pe nimeni.

  2. Așa ar trebui să procedeze și președintele nostru…cu aliosa melescanu…!!! parcă el le explica in ’89… ambasadelor că morții de la Timișoara sunt fake news!!!!.. președintele trebuie să fie mai vocal pe diferite teme… cum ar fi starea jalnică a școlilor, condițiile mizere din grupurile sociale ..da e o problemă de siguranță națională!!!… modul cum nu sa aplicat legea autostrăzi Moldovei!!?… și asta tot o problemă de siguranță națională…și câte mai sunt….

  3. Poate ca presedintele Trump este adesea lipsit de tact, face unele greseli. Insa asemenea vanatori si inventatori de greseli precum adversarii lui politici, cred ca doar la PSD nu am mai vazut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here