„O atitudine plină de cruzime” la Antena 1. Cea mai dură sancțiune aplicată de CNA în ultimii ani: întreruperea emisiei 10 minute

0
1898

Sancţiune dură dată joi de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) principalei televiziuni a familiei lui Dan Voiculescu, Antena 1: suspendare de program timp de 10 minute. Motivul: derapajele grave din mai multe ediții ale emisiunii „Acces Direct”, în care a fost tratat cazul gemenilor căzuţi de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti.

În ziua în care sancţiunea ajunge oficial la postul TV, acesta trebuie să difuzeze, la ora de maximă audienţă, textul acesteia. Pe ecrane va rula, între 19.00 şi 19.10, textul sancţiunii de la forul audiovizual, fără nimic altceva, precizează Paginademedia.ro.

La ora respectivă, Antena 1 are în program începutul celui mai important jurnal al zilei: Observatorul de la 19.00.

Subiectul abordat de emisiunea sancționată de CNA este o tragedie. Doi copii au căzut pe fereastra unui apartament, de la etajul 10, şi au murit, după ce au rămas nesupravegheaţi. S-a întâmplat în Ploieşti, la începutul lunii august. Mama lor era în live, pe Facebook, în altă cameră, în momentul în care a avut loc accidentul. Ea s-a sesizat abia când i-a bătut poliţia la uşă.

Subiectul privind tragedia gemenilor din Ploiești a ajuns pe masa CNA şi a fost criticat dur de membrii forului audiovizual.

Membrii CNA s-au declarat şocaţi de cele petrecute în platoul emisiunii „Acces Direct”, prezentată de Mirela Vaida. Valentin Jucan, Dorina Rusu şi Cristina Pocora au fost cei mai categorici în acest caz, comparat ca intensitate cu felul în care s-a văzut pe TV „cazul Caracal”.

În mai multe ediții ale emisiunii au fost aduse acuzaţii grave la adresa mamei celor doi gemeni. Femeia chiar a spus, în direct la televizor, că vrea să se sinucidă.

„O atitudine plină de cruzime. Reacţiile moderatorului au fost crude”

Valentin Jucan, care a şi propus sancţiunea, a spus: „Mi-a dat senzaţia că parcă le-a părut rău că nu au avut o cameră acolo când s-a întâmplat”.

Acesta a continuat: „Un post de televiziune nu trebuia să-şi calce în picioare misiunea şi anumite linii ale decenţei. Modul în care s-a susţinut dialogul şi emisiunile cu acei sărmani oameni a fost o atitudine plină de cruzime. Reacţiile moderatorului au fost crude. Nu pentru asta a primit licenţă Antena 1″.

În emisiunile respective, mama gemenilor a fost acuzată că şi-ar fi omorât copiii. Timp de câteva ediţii, femeia s-a aflat sub „tirul” acuzaţiilor, din partea rudelor, a celorlalţi invitaţi, dar şi din partea realizatoarei Mirela Vaida.

S-au făcut reconstituiri în platou, despre cum ar fi putut cădea copiii. S-a indus în repetate rânduri ideea că mama şi-ar fi omorât copiii. Ea chiar a fost acuzată direct de realizatoare şi de către invitaţii din emisiune, printre care Sorin Ovidiu Bălan.

Mai mult, Mirela Vaida a indus ideea că vinovat de moartea celor doi micuţi ar fi fratele acestora, în vârstă de 5 ani!

S-a discutat şi despre o altă ipoteză: prietena mamei gemenilor, Alina, ar fi omorât copiii!

„Există oare – mi se face pielea de găină gândindu-mă doar că ar putea fi posibil aşa ceva – posibilitatea ca cel mare, băiatul de 5 ani, să fi favorizat căderea acestor doi copii mai mici? Din gelozie, de invidie, de ce se întâmplă între fraţi? Sunt doar ipoteze”, a afirmat Mirela Vaida într-una dintre emisiuni.

„De la crimele de la Caracal nu s-a mai întâmplat aşa ceva”

Seria de emisiuni a fost criticată dur şi de Dorina Rusu. Aceasta a punctat: „Trebuie să recunoaştem că ce am văzut astăzi timp de două ore ne-a afectat. De la crimele de la Caracal nu s-a mai întâmplat aşa ceva. A fost o lipsă totală de empatie! Este iresponsabil modul în care se vorbeşte despre asta. Nu se poate merge mai departe de atât! Este foarte grav, oricum, ce s-a întâmplat. Nu poate exista o emisiune de o asemenea cruzime morală!”

Decizia de „obligare a radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, între orele 19.00 şi 19.10, numai textul deciziei de sancţionare” a fost propusă de Valentin Jucan în baza încălcării mai multor articole din Legislaţie.

Afirmații ale Mirelei Vaida la „Acces Direct”

  • „De unde ştim noi că tu nu ai făcut acest gest abominabil, ţi-ai aruncat copiii pe geam, după care, liniştită, că erai şi băută, erai şi drogată, asta spune prietena ta, te duci frumos în pat şi faci live?”
  • „Există oare – mi se face pielea de găină gândindu-mă doar că ar putea fi posibil aşa ceva – posibilitatea ca cel mare, băiatul de 5 ani, să fi favorizat căderea acestor doi copii mai mici? Din gelozie, de invidie, de ce se întâmplă între fraţi? Sunt doar ipoteze.”
  • „Realitatea este că fiica dumneavoastră, mama acestor gemeni, şi-a omorât copiii, doamnă. Şi-a omorât copiii prin neglijenţă” (într-un dialog cu bunica gemenilor).
  • „Nu mă interesează să văd două prostituate care se bat în platou” (adresându-se mamei celor doi copii şi unei prietene a acesteia).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Orban, necruțător: „O criză politică declanșată de Cîțu, probabil cu acordul președintelui”

* Cîțu: „Îl ignor pe Orban în această perioadă” / „Îi voi lăsa plăcerea că conducă ședința de marți”, când va fi votată moțiunea de cenzură

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

Medic din Timișoara: „Știu că aveți o listă lungă cu «motivele» pentru care nu vreți să vă vaccinați. Și eu am o listă… DE AȘTEPTARE!!! Care e mai lungă decât lista voastră. Pe lista mea se află vieți, iar la voi – aberații”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

* Deputata Laura Vicol (PSD) ne interzice să mai scriem despre ea și ne somează să ștergem toate articolele care o vizează. Răspunsul nostru: Pașol na Constituția, Ciorba!

* Demisie la Realitatea Plus. Bogdan Muzgoci: „Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea «Succes!» în propria emisiune”

Dublu șoc pentru fotbalul spaniol: Real Madrid – Șerif Tiraspol 1-2, Benfica Lisabona – Barcelona 3-0. Halal „galactici” și „extratereștri”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here