„Nu-ți face griji, tu urmezi!” Scriitoarea J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, amenințată cu moartea după ce a condamnat atacul unui fanatic musulman asupra scriitorului Salman Rushdie

3
1234
Scriitoarea J. K. Rowling a publicat capturi în care se vede că persoana care a amenințat-o își manifesta suportul față de cel care a încercat să-l omoare pe Salman Rushdie

Celebra scriitoare J.K. Rowling, autoarea romanelor “Harry Potter”, a fost amenințată cu moartea după ce a condamnat atacul unui fanatic musulman asupra scriitorului Salman Rushdie. Autorul romanului „Versetele satanice” trăiește în pericol din 1988, de când Iranul i-a chemat pe drept-credincioșii musulmani să-l ucidă. Acum a căzut victimă unui atac cu cuțitul care i-a produs răni foarte grave.

Poliția scoțiană investighează amenințările cu moartea primite de scriitoarea britanică, relatează CNN. Rowling a condamnat pe Twitter atacul asupra scriitorului în vârstă de 75 de ani, scriind că s-a simțit „foarte rău” când a aflat vestea. Ea și-a exprimat speranța că Salman Rushdie se va recupera. Unul dintre utilizatori i-a răspuns: „Nu-ți face griji, tu urmezi!”.

Nu e prima amenințare cu moartea pe care J.K. Rowling o primește. Pentru că și-a exprimat părerea în privința faptului că propaganda LGBTQ a ajuns până acolo încât articole de presă evită să mai scrie cuvântul „femeie”, J.K. Rowling a fost hărțuită, amenințată cu moartea și interzisă la unele evenimente. Recent, ea a fost eliminată dintr-o retrospectivă despre filmele din seria Harry Potter făcută de Warner Media la 20 de ani de la lansarea primei pelicule.

Antrenată cu astfel de evenimente, J. K. Rowling nu s-a lăsat acum intimidată de cei care au amenințat-o că va avea soarta lui Salman Rushdie. Acum, poliția scoțiană anchetează cazul. Scriitoarea a publicat capturi de ecran cu amenințarea și a menționat: „Tuturor celor care trimit mesaje de susținere: mulțumesc că poliția este implicată“.

În ceea ce-l privește pe Salman Rushdie, el a fost înjunghiat de mai multe ori. A stat multe ore în operație, medicii reușind să-l stabilizeze. Riscă să-și piardă un ochi, are nervii de la un braț retezați și răni la ficat.

Poliția l-a arestat pe Hadi Matar, un tânăr de 24 de ani din Fairview, New Jersey, pe care-l acuză de tentativă de crimă. Cel vizat pledează nevinovat.

Salmar Rushdie a mai fost și în trecut ținta unor atentate, ayatollahii punând un premiu pe capul său după ce scriitorul a publicat romanul „Versetele satanice”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Generalul Marcenko: „Pentru a recupera Crimeea, va trebui să distrugem podul. Să le luăm ocupanților șansa de a-și întări trupele”

* Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

* „Când vă lamentați de prețul energiei, amintiți-vă prețul pe care fiecare ucrainean îl plătește pentru pacea voastră!”

* Asasinii GRU trimiși de Putin să-i ucidă pe ministrul Apărării și pe șeful GRU din Ucraina au fost arestați de serviciile secrete de la Kiev

* Partizanii ucraineni din Crimeea le-au livrat rușilor plăcinte cu otravă pentru șobolani. 8 invadatori au murit pe loc, iar 18 sunt la terapie intensivă

* După divorț, Putin și-a făcut miliardară fosta soție, pe banii rușilor. Liudmila trăiește în Occident fără niciun fel de sancțiuni

* Fiica patronului de la Realitatea Plus, osanale grețoase aduse catastrofei Firea: „De fiecare dată a dat dovadă de onestitate” / „Până şi cei care au votat USR plâng acum după dvs.”

* Parchetul Militar se jură că de data asta chiar îi înfundă pe Iliescu, Voican și generalul Rus (media de vârstă: 87 de ani). „Dosarul Revoluției” a fost retrimis în judecată

* Simona Halep e în finală la Toronto și revine în Top 10 mondial după un an!

* VIDEO. La nici 18 ani, David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din istorie! Record mondial la 100 de metri liber

3 COMENTARII

  1. Majoritatea musulmanilor nu au respecta religia lor. Sa nu ucizi, iar ei asta fac. Religia, Politica, monstruozitati abominabile pentru controlul maselor de mii de ani. Asa ajung dictatorii sa distruga lumea, natiuni, bazandu-se pe nivelul mediocru de educatie al oamenilor. A fi tolerant cu cei care nu-ti fac nimic rau si nu te deranjeaza este o calitate. De ce sa ma isterizez despre X ca este poponar, ca altul este musulman, daca acestia nu ma deranjeaza si sunt oameni normali respectandu-i pe ceilalti? Animalele astea care inteapa cu cutitul pentru ca ala a scris o carte stupida, trebuie deportate pe Venus. Pentru ca coinacul ala de Komenei a restalmacit o fraza din acea carte l-au condamnat la moarte. Foarte multi s-au asociat ideii coinacului fara sa aiba discernamant daca este bine sau rau. Asta este fanatism. Daca mai ai si un dictator in frunte acea natie trebuie izolata pana la extinctie fiind un pericol pentru umanitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.