VIDEO. Cursa de aur a unui campion de vis: la 17 ani, înotătorul David Popovici câștigă titlul european la seniori, la 200 de metri liber!

0
768
David Popovici

La numai 17 ani și o lună (e născut pe 15 septembrie 2004), înotătorul David Popovici a câștigat, sâmbătă, medalia de aur în proba de 200 de metri liber din cadrul Campionatelor Europene de nataţie în bazin scurt (25 de metri) de la Kazan, Rusia. Este primul titlu european pentru România în bazin scurt, în istoria de 30 de ani a acestei competiții (prima ediție, în 1991).

Fenomen de clasă mondială, David Popovici şi-a trecut în palmares primul său titlu continental la seniori, încheind curs de 200 de metri liber în 1:42,12 (un minut, 42 de secunde și 12 sutimi) – record național în această probă!

Podiumul a fost completat de olandezii Luc Kroon (1:42,20) și Stan Pijnenburg (1:42,51).

David Popovici a câștigat grație unui finiș entuziasmant. La 50 de metri, el a întors pe poziția a treia, la 100 de metri se afla pe locul 4, la 150 de metri era al doilea, iar la final a ajuns primul!

VIDEO: Cursa de aur a lui David Popovici

I-a bătut pe ruși la ei acasă

Cursa de 200 de metri liber a oferit o finală dură, în care David Popovici a fost, evident, cel mai tânăr. În afara celor doi olandezi care au venit pe locurile 2 și 3, au mai luat startul doi ruși (la ei acasă, în bazinul din Kazan), un francez și un italian.

Românul a înotat pe culoarul 4, îîncadrat de rusul Șatalov și de olandezul Kroon.

Legitimat la clubul Dinamo București, David Popovici s-a calificat în finală cu cel mai bun timp, departe de urmăritori: 1:43,08. Tânărul sportiv român era favorit la primul loc. Timpul obținut de el în finală a fost și mai bun: 1:42,12 – nou record național la 17, 18 și +19 ani, adică la toate categoriile de vârstă!

Robert Glință a luat un argint și un bronz

România a cucerit deja trei medalii la această ediție a Campionatelor Europene de natație, de la Kazan:

  • David Popovici – aur la 200 de metri liber;
  • Robert Glință – argint la 100 de metri spate;
  • Robert Glință – bronz la 50 de metri spate.

Camelia Potec: „A învățat cum să împingă în perete, cum să se răsucească”

Președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec (39 de ani), fostă campioană olimpică la Atena 2004, a reacționat la scurt timp după marea performanță a lui David Popovici. Ea a vorbit la digi 24.

„Am trăit cu emoții foarte mari finala. Eu am ajuns de ieri în țară, așa că am urmărit finala pe laptop și cred că e mult mai greu decât să urmărești lucrurile de la fața locului. Dacă eram lângă bazin, aș fi simțit încrederea lui David.

David este un sportiv de excepție, un campion în adevăratul sens al cuvântului. A demonstrat întotdeauna că atunci când își stabiletșe un oibectiv, este serios în ceea ce înseamnă pregătirea. E foarte sigur pe el înainte de probe, foarte calculat. Mă bucur că i-au ieșit toate lucrurile în această finală de 200 de metri liber, este pentru prima oară când participă la o asemenea competiție în bazin scurt.

A început cu o mică greșeală în proba de 400 de metri liber, dar a învățat mult din proba respectivă. A învățat cum să împingă în perete, cum să se răsucească. Mă bucur enorm că avem o generație care câștigă medalii pentru România.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Puștiul român care uimește planeta: la 16 ani, bate recorduri mondiale și câștigă titluri europene la înot. „Când accelerează, ceilalți par că rămân pe loc”

Anti-vaccinistul Becali și-a făcut praf și echipa de fotbal: 9 jucători de la FCSB au fost doborâți de Covid! Și antrenorii au intrat la izolare

România – Armenia 1-0. Suntem pe culoarul spre Mondiale! Am urcat, în sfârșit, pe locul 2 și avem program mai ușor

Speranțe spulberate în minutul 81: Germania – România 2-1 (0-1). Ianis Hagi, dezamăgit după ce a marcat un gol fabulos

Seara de coșmar a lui Răzvan Lucescu. Conducea cu 4-1 la pauză, a avut penalty la 4-3, dar a ratat victoria și a pierdut locul 1!

„Perla lui Hagi”, cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1 la fotbal: 15 ani și 6 luni. Născut în Canada, pregătit un an la Barcelona

Olăroiu și-a recuperat în Dubai ceasul de 180.000 de dolari furat la Milano. Dar din țeapa dată de chinezi – 10 milioane de dolari – n-a recuperat nimic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here