marți, martie 19, 2024
AcasăNewsNou “upgrade”, de 400 de cazuri pe zi, în epidemia de coronavirus....

Nou “upgrade”, de 400 de cazuri pe zi, în epidemia de coronavirus. România urcă de la media de 1.200-1.300 la plafonul de 1.700 de infectări zilnice

-

Tocmai când autoritățile și specialiștii începuseră să discute despre stabilizarea epidemiei de coronavirus pe un “platou” mediu de 1.200-1.300 de cazuri zilnic, bilanțul consemnat în zilele de miercuri, 16 septembrie, și joi, 17 septembrie, arată că se produce o nouă ascensiune alarmantă.

Joi, 17 septembrie, s-au raportat 1.679 de noi infectări în ultimele 24 de ore, după ce bilanțul zilei de miercuri, 16 septembrie, fusese 1.713. Se constată o ascensiune bruscă de 4-500 de cazuri față de săptămâna trecută (miercuri, 9 septembrie – 1.271, joi, 10 septembrie – 1.380), dar și față de zilele precedente (marți, 15 septembrie – 1.111).

La terapie intensivă sunt internați joi 460 de pacienți bolnavi de Covid, iar în ultimele 24 de ore au decedat 27 de oameni (18 bărbați și 9 femei).

De ce noua ascensiune a numărului mediu de cazuri zilnice prevestește momente foarte grele pentru populația României

Datele sunt îngrijorătoare din mai multe puncte de vedere.

- Advertisement -

În primul rând, această creștere masivă a mediei de cazuri (care se va concretiza, în circa o săptămână, în sporirea numărului de oameni internați la terapie intensivă) se produce înainte să constatăm efectele reînceperii școlii. Toți medicii epidemiologi și infecționiști sunt de acord că întoarcerea copiilor la ore va genera focare de coronavirus și o creștere a numărului de infectări. Deocamdată, nimeni nu poate ști cât de mare va fi această creștere și cât de multe vor fi focarele, însă cu siguranță acest trend va exista.

În al doilea rând, România este deja pe locul 5 în Europa și pe locul 14 în lume la numărul de cazuri active – ceea ce este deja foarte mult, comparativ cu numărul locuitorilor. Asta arată că populația nu respectă cum ar trebui nici măsurile de igienă, nici cele de prevenție a îmbolnăvirii. O nouă creștere a numărului de cazuri, înaintea sezonului ploios și a apariției inevitabile a epidemiei paralele de gripă, nu va face decât să agraveze situația.

În al treilea rând, vedem că România înregistrează, de o bună bucată de vreme, o număr de decese mult mai mare decât al altor state din Europa, la număr similar sau chiar mai mic de cazuri.

- Advertisement -

Marți, România a fost pe locul 4 la victime ale Covid în Europa, cu 51 de morți. Franța, care are de peste două ori mai multe cazuri active (bolnavi în acest moment), a înregistrat doar 49 de morți, în timp ce Marea Britanie a avut 27. Polonia a înregistrat 24 de decese, Bulgaria – 7, iar Ungaria – 4.

Miercuri, România a fost tot pe locul 4 pe continent la numărul de noi victime – 49 de decese. Franța a avut 46, Marea Britanie – 20, Polonia – 10, Ungaria – 8.
Concluzia este că sporirea numărului de cazuri (și a pacienților care vor avea nevoie de internare) nu e deloc de bun augur, văzând că sistemul nostru medical nu e capabil să asigure tratament performant pentru pacienți. Câteva spitale din țară – în special cele din marile centre – au o rată bună de vindecare, dar majoritatea sunt total depășite de misiune.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -