Viitor ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a renunțat la postul de viceprimar al Capitalei. Adjuncții lui Nicușor Dan au fost aleși cu scandal

1
731

Vlad Voiculescu a renunțat la postul de viceprimar al Bucureștiului, urmând să fie numit ministru al Sănătății în Guvernul Cîțu. În locul său, luni a fost nominalizat și votat, din partea USR-PLUS, Horia Tomescu. Celălalt post de viceprimar, care revine PNL, a fost primit de Stelian Bujduveanu. Ședința de investire a viceprimarilor, venită la aproape 3 luni după alegeri, a fost însă una cu scandal.

Nicușor Dan a covocat Consiliul Municipal în regim online, din cauza epidemiei de Covid. Consilierii PSD au decis să facă însă un prim scandal, ignorând procedura stabilită și forțând intrarea în sala de ședințe. Dintre toate partidele din Consiliul Municipal, PSD-iștii au fost singurii care au făcut acest lucru.

Până la urmă, ședința s-a reluat după o oră de întrerupere. Au fost validați noii consilieri și viceprimarii. Aceștia din urmă n-au putut fi votați până acum din cauza unei persoane despre care nimeni nu știe cum arată și unde locuiește, dar care a făcut un val de contestații în instanță și, apoi, apel la sentință, blocând activitatea Consiliului Municipal.

Întreaga operațiune a purtat amprenta stilului Firea-Pandele. Nici Nicușor Dan n-a putut să intre repede în funcție după alegeri după ce numeroși consilieri PSD au contestat diverse lucruri în instanță. Cererile erau identice (inclusiv cu aceleași greșeli gramaticale) și se știa de la bun început că nu sunt întemeiate, dar au fost folosite de administrația Firea pentru a întârzia cât mai mult posibil instalarea noii echipe alese de bucureșteni. Scopurile au fost multiple: timp câștigat de vechea administrație ca să-și șteargă urmele după neașteptata înfrângere din 27 septembrie, dar și pentru a-i lăsa pe noii edili cât mai aproape de venirea iernii fără nicio pregătire în vederea sezonului rece.

În timp ce oamenii săi contestau în instanță mandatul lui Nicușor Dan, împiedicându-l să fie investit oficial, Firea îl acuza pe Facebook că nu face nimic, deși în acel moment tot ea era primăriță!

Scenariul s-a repetat în privința viceprimarilor, blocați timp de încă aproape două luni. Prilej pentru PSD să acuze noua administrație că nu face nimic.

Circul s-a terminat luni. Între timp, însă, relațiile și așa formale între Nicușor Dan și Vlad Voiculescu se răciseră simțitor – mai ales după ce noul primar a trecut declarat în tabăra PNL.

Până la urmă, Vlad Voiculescu a fost nominalizat la postul de ministru al Sănătății. Numirea lui Horia Tomescu a născut însă noi discuții, de data aceasta în interiorul USR-PLUS. Mai mulți membri ai alianței s-au plâns că a fost numit un consilier necunoscut, aflat pe locul 17 pe lista candidaților, doar pentru că trebuia desemnată o persoană de la PLUS, conform algoritmului negociat între cele două formațiuni.

Alți membri ai USR-PLUS i-au reproșat lui Vlad Voiculescu faptul că n-a rămas în primărie, pentru a-și onora promisiunile făcute față de bucureșteni în timpul campaniei electorale. El dăduse asigurări că, în calitate de viceprimar, va reforma sistemul de sănătate și de educație în București.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un preot din Craiova denunță mascarada anti-mască a unui deputat AUR

* „Busu” de la Meteo, în direct la Pro TV: „Eu cred că virusul ăsta n-a apărut aşa, din neant! A fost creat! Marile companii n-au fost afectate“

* Falsul revoluționar „Mitralieră” țipă împotriva DNA: „Anchete staliniste și gestapoviste!”

* VIDEO. Mirel Palada – doar 9 luni de închisoare cu suspendare pentru că l-a bătut pe senatorul Goțiu în studioul B1 TV

1 COMENTARIU

  1. Cum si-a justificat penibilul individ cu diploma falsa plecarea de la primarie?Ca primarul general nu-i mai raspundea la telefon!!Asa ca razbunarea prostului,ca nu a fost el candidatul aliantei la primaria capitalei! Ce-l recomanda ca ministru din nou?NIMIC!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here