Noi pași spre dictatură: coaliția PSD-PNL-UDMR discută proiecte legislative neconstituționale, care dau serviciilor secrete dreptul să propună legi!

4
1633
Klaus Iohannis și coaliția sa de guvernământ transformă România într-un stat polițienesc, unde cetățenii nu vor avea voie să protesteze împotriva politicienilor, vor fi urmăriți de serviciile secrete și legile le vor face securiștii

Coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR discută în acest moment alte proiecte legislative care să întărească statul polițienesc în România: transformarea serviciilor secrete în actori cu dreptul de a elabora și propune legi, dezvăluie G4Media.ro! Noile vești vin după cele șocante de săptămâna trecută, când s-a aflat că aceeași coaliție patronată de președintele Klaus Iohannis pregătește o legislație care să scoată SRI de sub controlul judiciar și al Parlamentului.

Noile proiecte legislative pritocite de PSD, PNL și UDMR prevăd că SRI și SIE – adică serviciul de informații interne și cel de informații externe – vor avea drept de inițiativă legislativă. Așa ceva nu era permis până acum și nu este permis nici în țările democratice din Occident.

Inițiativa coaliției de guvernământ încalcă grosolan și Constituția României, care prevede clar, la Articolul 74, că au drept de inițiativă legislativă doar Guvernul, Parlamentul sau cetățenii, dacă se strâng cel puțin 100.000 de semnături.

În proiectul de lege privind organizarea și funcționarea SRI aflat în dezbaterea coaliției se menționează: „Art. 14 – Serviciul poate iniţia proiecte de acte normative care au legătură cu domeniul său de activitate, conform prevederilor Regulamentului privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/ aprobării“.

În proiectul de lege privind organizarea și funcționarea SIE se scrie: „Art. 5. – (1) În realizarea funcţiilor sale, Serviciul de Informaţii Externe are următoarele atribuţii principale: (…) r) inițiază sau, după caz, avizează proiectele de acte normative care au legătură cu domeniul său de activitate“.

Legi pe bandă rulantă pentru transformarea României în Securistan. Iohannis a promulgat legea care pedepsește cu închisoarea „incitarea” împotriva politicienilor, iar coaliția vrea să voteze legi care oferă impunitate SRI și SIE

În total, coaliția pregătește 10 legi care privesc funcționarea instituțiilor de forță: serviciile secrete, Armata, Ministerul de Interne, CSAT.

Până acum s-a descoperit că e vorba, de fapt, de încercarea de a transforma România într-o dictatură condusă de președinte cu ajutorul serviciilor secrete și nu, așa cum se întâmplă în democrațiile liberale, de Parlament și președinte ca reprezentanți aleși ai poporului.
Legile – pe care liberalii le-au apărat cu vehemență – prevăd, între altele, că ofițerii SRI nu vor mai da socoteală în fața procurorilor, că anchetarea SRI sau a lucrătorilor săi e posibilă doar cu aprobarea expresă a șefului statului sau a CSAT, că șefii SRI și SIE nu mai dau socoteală în fața Parlamentului și nici nu mai pot fi schimbați de acesta, că SRI capătă atribuții de organ de cercetare penală și primește pe mână instituția care interceptează convorbirile, dar și că solicitarea de a fi urmăriți ori interceptați cetățeni români nu mai trebuie validată de Parchetul General.

Nu mai departe de vineri, președintele Klaus Iohannis a promulgat o altă lege scandaloasă, care – dacă ar fi existat la vremea respectivă – ar fi permis arestarea tuturor protestatarilor împotriva corupției din perioada 2017-2018. E vorba de o lege care pedepsește cu închisoarea sau amendă penală „incitarea publicului“, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare, din cauza „opiniei ori apartenenţei politice”. Se incriminează astfel „delictul de opinie”. Acesta a fost prezent în legislația românească până în 1989, în timpul dictaturii comuniste, și eliminat ulterior ca expresie a opresiunii și a cenzurii. Acum, Iohannis l-a reintrodus promulgând legea elaborată de coaliția PSD-PNL-UDMR.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Securistan: coaliția PSD-PNL a inițiat o lege care dă puteri uriașe SRI. Țara va fi controlată prin intermediul serviciilor secrete, ca pe vremea comunismului

* Firele acțiunii de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan duc direct la vârful statului. „Operațiunea a fost pusă la cale la două ore după ce i-am reclamat ministrului Bode scurgerea unei probe din dosarul penal”

* Procurorul plagiator Bogdan Licu se pensionează la 52 de ani, cu o „specială” de 28.000 de lei pe lună. El va deveni judecător CCR, numit de PSD, dar și cu voturile PNL

* Un fruntaș USR îi aplică „plăcuța suedeză” lui Cioloș: „Ai înțeles un căcat din politică. Să te uităm cât mai repede. M…e Cioloș!”

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Membrii UE au ajuns neașteptat la un acord de embargo asupra petrolului rusesc. Acum se renunță la 67%, iar până la sfârșitul anului – la 90%

* „Legiunea Străină” a ajuns în Donbass. Rușii sunt încolțiți: au pierdut deja 20% din teritoriul ocupat al orașului Severodonețk

* Rusia: „Crește riscul unei confruntări directe cu NATO”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* INTERCEPTĂRI. Militarii ruși, gata să-l ucidă pe generalul Solodciuk, venit să-i oblige să atace. „Puștiul ăsta a scos cuiul grenadei și i-a spus generalului: «Hai, împușcă-mă, hai! O să explodăm împreună aici!»”

* O ucraineancă refugiată în Anglia a văzut cum bunurile ei din Lugansk erau furate de ruși cu tancul!

* Rușii îi torturează cumplit pe prizonierii capturați la Azovstal. Militarii sunt bătuți, electrocutați, strangulați, strânși cu cleștii și li se injectează medicamente experimentale

* Dintre cei doi „soldați răniți” pe care i-a vizitat Putin la spital, cel puțin unul era fals! În trecut, el jucase și rolul de „muncitor” într-o fabrică vizitată de dictator

4 COMENTARII

  1. Ati uitat sa treceti in titlu partidul AUR care, in ciuda faptului ca se da drept aparatorul poporului, a votat in favoarea priivilegiilor salariale, dovedind ca este asul din maneca al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here