Nicușor Dan l-a dat afară pe șeful Spitalului Filantropia, prins cu nereguli. Fusese „plantat” de Firea anul trecut

1
2853

Dan Ștefan Sîmpălean, managerul Spitalului Filantropia, a fost dat afară joi de Nicușor Dan, primarul Capitalei, după ce verificările făcute de Curtea de Conturi și Corpul de Control al PrimaruluI General au găsit nereguli.

Șeful de la “Filantropia” fusese pus în funcție, anul trecut, de Gabriela Firea, ex-primărița Bucureștiului. Aceasta îl „pescuise” de la Târgu-Mureș, unde autoritățile abia reușiseră să scape de el. Fusese manager la spitalulul din oraș, dat afară de mai multe ori și de tot atâtea ori revenise în funcție după procese.

Nicușor Dan a anunțat: “Azi am decis încetarea atribuțiilor de manager al Spitalului Filantropia București ale domnului Sîmpălean Dan Ștefan. Am făcut acest lucru după ce am primit rapoartele și analizele Curții de Conturi și Corpului de Control al Primarului în care sunt semnalate diverse nereguli la acest spital”.

Libertatea notează că Sîmpălean s-a remarcat prin faptul că, imediat după ce a fost pus de Firea șef la “Filantropia”, a făcut contracte cu firma unde a lucrat ca reprezentant de vânzări în perioada 2012-2013. Începând din iulie 2019, la o lună după ce a fost pus de Firea manager, Sîmpălean a început să dea contracte firmei Axia Medical. Până în noiembrie 2020, achizițiile spitalului de la această companie au însumat 200.000 de euro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here