Conducerea Franței intră în izolare: președintele Macron s-a îmbolnăvit de Covid, premierul Castex a fost contact direct

0
549
Președintele francez Macron s-a îmbolnăvit de Covid, premierul Castex e contact direct și a intrat în izolare. FOTO: AFP

Conducătorii Franței au intrat în carantină: președintele Emmanuel Macron a fost confirmat joi cu Covid-19, iar premierul Jean Castex, care se întâlnise cu șeful statului și e contact direct, s-a autoizolat la domiciliu până primește și el rezultatul testului.

Informația privindu-l pe Macron a fost dată publicității joi de Președinția franceză. Intrarea lui Castex în izolare a fost confirmată de Guvern. Primul ministru și-a anulat vizita programată joi la Senat, unde urma să le prezinte public parlamentarilor tocmai strategia de vaccinare anti-Covid.

Campania de vaccinare anti-Covid urmează să demareze în forță, în Franța, pe 27 decembrie.

Atât Macron, cât și Castex au informat că vor continua să lucreze, dar în regim online. Premierul ar putea ieși însă mai repede, dacă testul Covid iese negativ.

Macron are 42 de ani și a fost testat imediat după ce a prezentat simptome suspecte. Va sta izolat timp de o săptămână, apoi va repeta testul.

Nu e clar, deocamdată, unde s-a putut infecta șeful statului francez, atât timp cât măsurile de prevedere în cazul președinților de țări sunt foarte riguroase. Castex are 55 de ani.

Macron este al treilea dintre cei cinci șefi ai Marilor Puteri din Consiliul Permanent de Securitate al ONU care se îmbolnăvește de Covid după Donald Trump (președintele SUA la momentul infectării, astă-toamnă) și Boris Johnson (premierul Marii Britanii).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here