Managerii spitalelor Floreasca și Bagdasar, anchetați de DNA pentru cheltuielile din pandemie. Ce bugete au avut cele două spitale în 2020

0
856

Conducerile spitalelor Floreasca și Bagdasar, din Capitală, sunt anchetate de procurorii DNA pentru modul în care au cheltuit bugetul în pandemie, informează site-ul buletin.de.

Direcția Națională Anticorupție a cerut de la Curtea de Conturi rapoartele făcute pe 2020 privind modul în care s-au gestionat resursele publice.

Potrivit datelor obținute de Ziaristii.com, Spitalul de Urgență Floreasca a avut proiectat, în acest an, un buget de 419 milioane de lei. În primele 11 luni cheltuise 372 de milioane din acești bani. 278 de milioane de lei au mers la salarii, sporuri, indemnizații și sporuri de risc acordate angajaților. Pe medicamente s-au cheltuit 15,4 milioane de lei, iar pe materiale sanitare – 38,7 milioane de lei. Pentru hrana pacienților – 831.116 lei.

Spitalul de Urgență Bagdasar Arseni a avut prevăzut, în 2020, un buget de 260 de milioane de lei. Până în noiembrie se cheltuiseră 240 de milioane. 149 de milioane au mers la salarii, sporuri, indemnizații, stimulente de risc și vouchere de vacanță pentru angajați. Pe medicamente s-au cheltuie 6,2 milioane de lei, la materiale sanitare s-au dus 21 de milioane, iar pe hrana pacienților – 1,46 milioane de lei.

Ambele spitale aparțin de Ministerul Sănătății.

Curtea de Conturi a făcut verificări, în 2020, la toate spitalele. În urma unui astfel de control, Nicușor Dan a anunțat că l-a dat afară, joi, pe managerul de la Spitalul Filantropia. Această unitate medicală aparține de Primăria București.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here