Iohannis: Dacă Orban va fi susținut de o majoritate parlamentară, îl desemnez prim-ministru

3
1022
Klaus Iohannis

Un semnal important transmis de președintele Klaus Iohannis, care ar putea pune capăt blocajului politic. Prezent la o acțiune organizată de Ministerul Mediului, șeful statului spus că e gata să-i acorde lui Ludovic Orban un nou mandat de prim-ministru, în caz că „se formează o coaliție care are majoritate în parlament și îl propune” pe liderul PNL. Aceeași judecată se aplică și în privința lui Florin Cîțu sau a oricărui alt posibil premier.

Declarațiile lui Klaus Iohannis

  • „Dacă se formează o coaliție care are majoritate în Parlament și îl propune pe Orban, îl accept, îl desemnez.”
  • „Dacă îmi vin cu o propunere, o voi accepta. Că este Orban – îl accept; că este Cîțu – îl accept.”
  • „Motivul principal pentru blocarea negocierilor e că unii au încercat să negocieze via media, ceea ce nu se face. Negocierea se face în echipe de negociere. Prin astfel de negocieri nu se face decât să scadă încrederea publicului. Ne place sau nu, politicienii conduc țara. Știu cine a făcut această comunicare prin media, dar nu comentez.”
  • „Optimal ar fi să fie instalat noul Guvern imediat după Crăciun, dar negocierile sunt negocieri. Nu cred că este bine să-i împingem prea tare de la spate, pentru a nu face greșelile care s-au mai făcut la negocieri și apoi să se rupă coaliția.”
  • „Demisia lui Ludovic Orban a fost un gest corect și absolut onorabil în condițiile în care PNL a sperat să obțină cel mai mare număr de voturi. Mi-a spus înainte să-și dea demisia.”
  • „PSD nu negociază cu nici un alt partid, sau nici un alt partid nu negociază cu PSD. PSD a câștigat cele mai multe voturi, dar asta nu înseamnă că pot emite pretenții pentru guvernare. Constituția e foarte clară: un partid are dreptul să formeze Guvernul cum dorește dacă are peste 50% din voturi, ceea ce nu e cazul acum.”
  • „Suspendarea președintelui e o poveste cam fumată. AUR este o formațiune despre care nu se prea știe ce vrea și ce face în politică.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Semnal foarte necesar dupa gafa groaznica facuta a doua zi dupa alegeri ,cand nu a asteptat finalul numararii voturilor si inclusiv redistribuirea dupa rezultatele finale si a si cerut demisia premierului,uitand ca a compromis si dansul aceste alegeri prin repetarea pana la saturatie a cuvantului pesede,plus ca a fost nedrept cu liberalii ,cerandu-le sa nu se mai certe(?!?) cu useristii,cand nimeni din pnl nu s-a legat de vreun fir de par de userist vreodata ,de dupa prezidentiale incoace.

  2. Dupa sase ani la Cotroceni, Iohannis tot nu s-a trezit si tot nu stapaneste fisa postului de presedinte, joaca la alba-neagra viitorul tarii! Daca Constitutia iti da doar tie dreptul in calitate de presedinte sa numesti premierul, numeste omule, un barbat sau o femeie capabili sa faca un guvern, fie de dreapta, fie de uniune nationala, fie tehnocrat, pentru ca nu stam sa asteptam in plina pandemie in timp ce Europa se pregateste de lockdown dupa prostii lipiti de scaune care au pierdut alegerile. Constitutia spune ca presedintele cauta premierul, nu premierul se duce sa se autopropuna la presedinte, ori Iohannis in afara de aratatul degetului aratator si de dat sanse PSD-ului in sase ani de presedintie ne-a aratat ca nu e in stare de nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here