joi, noiembrie 21, 2024
AcasăNewsNicușor Dan l-a dat afară din ședință pe directorul care a cerut...

Nicușor Dan l-a dat afară din ședință pe directorul care a cerut bani pentru bănci de 1.000 de euro bucata! Pe Internet, prețul e de 140 de euro

-

Un incident surprinzător a avut loc joi, în ședina de buget de la Primăria București, unde Nicușor Dan l-a dat afară din sală pe directorul economic al Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), după ce acesta i-a spus că o bancă nouă ar costa 5.000 de lei (puțin peste 1.000 de euro).

Informația, furnizată de „Adevărul” și confirmată de G4Media, este relevantă pentru felul în care înțeleg angajații moșteniți de la administrația Firea să-și facă treaba. La o simplă căutare pe Internet, descoperim că bănci de grădină foarte frumoase și solide, vândute de Dedeman sau Emag, costă 5-700 de lei (100-140 de euro). Cele mai scumpe bănci de la Emag sunt la 1.342 de lei (275 de euro).

Nicușor Dan s-a înfuriat când a auzit că directorul economic de la ALPAB vrea 15 milioane de lei doar pentru bănci

Trebuie ținut însă cont și că Primăria București, fiind un cumpărător care ia o cantitate foarte mare de marfă (în cazul de față, 3.000 de bănci), poate negocia un preț mult mai mic decât cel afișat la raft pentru un client care cumpără o singură bancă.

Nicușor Dan s-a înfuriat când Răzvan Nițu, directorul economic de la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), vrea 15 milioane de lei doar pentru bănci în 2021, motivând că ar costa 5.000 de lei o bancă.

- Advertisement -

Un dialog memorabil

Nicuşor Dan: Cât costă?

Răzvan Nițu: Conform documentaţiei, e bugetată la 5.000 de lei.

Nicușor Dan: Vă bateţi joc de noi?!

- Advertisement -

Primarul a rudicat tonul, s-a răstit la director și i-a cerut să iasă imediat din ședință.

Răzvan Nițu n-a vrut să plece, dar n-a avut încotro când primarul a rămas ferm pe poziție.

„Nu am înțeles unde am greșit”

Ulterior, Răzvan Nițu a declarat pentru News.ro: „A fost o şedinţă de prezentare a proiecţiei de buget pe 2021. S-a ajuns la discuţia cu numărul de bănci şi costul aferent bugetat. Directorul economic trebuie să colecteze toate informaţiile din departamente şi fiecare cifră are o cercetare de piaţă în spate. Nu apar că aşa le-a scris cineva. Am părăsit sala neînţelegând unde e greşeala directorului economic. Nu-mi găsesc explicaţii. Nu ştiu dacă domnul primar avea alte informaţii. Nu înseamnă că execuţia e la acelaşi cost cu bugetarea. Am plecat bulversat de la şedinţă. Nu am înţeles unde am greşit. Conform documentelor, o bancă avea valoarea asta, de 5.000 de lei. Asta nu înseamnă că se cumpără la 5.000 de lei. Poate fi la 2.800 de lei, în funcţie de caracteristicile tehnice. Într-un parc monument nu poţi pune orice bancă. Există şi bănci antivandalism, pentru care mentenanţa e mai uşoară”.

Răzvan Nițu a spus că va verifica „întreaga documentaţie care a stat la baza acelei cifre, dacă e studiu de piaţă fezabil”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Eram la Scroviștea, cu soțul meu. Stănescu și Dragnea mi-au cerut amnistia și grațierea”. În cartea ei, Dăncilă susține că, dacă ar fi fost la Guvern pe 10 august 2018, represiunea ordonată de Dragnea și Carmen Dan n-ar fi avut loc

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -