Nicușor Dan: „Desființăm companiile municipale făcute de Firea. Au adus o incredibilă risipă de bani publici”

1
1868
Nicușor Dan spune că 10 luni s-a luptat să stabilizeze instituția Primăriei, lăsată de Firea cu 3 miliarde datorii urgente și cu doar 3 milioane de lei în conturi

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, a făcut luni anunțul pe care votanții săi l-au așteptat încă din prima zi a mandatului: a început procesul de desființare a companiilor municipale fabricate de Firea.

Ales în fruntea administrației bucureștene pe 27 septembrie, Nicușor Dan și-a preluat mandatul abia o lună mai târziu, din cauza tergiversărilor vechii administrații PSD.

Anunțul făcut de Nicușor Dan luni, pe Facebook, înaintea ședinței Consiliului General al Municipiului București

„Am început să întrerupem contractele de servicii cu aceste companii și să le înlocuim cu achiziții publice. Fără contractele cu primăria, majoritatea companiilor vor fi lichidate”

“Am promis și vom desființa companiile municipale înființate de Gabriela Firea, care au dus la o risipă incredibilă de bani publici. Procesul de desființare are mai multe etape.

În ultima ședință de Consiliu General am schimbat componența adunărilor generale ale companiilor. La începutul anului, noile adunări generale vor numi noile consilii de administrație, iar noile consilii de administrație, noii manageri. Consiliul General a numit, de asemenea, o comisie specială pentru desființarea companiilor.

Am început să întrerupem contractele de servicii prestate de companii către primărie și să le înlocuim cu contracte prin achiziții publice, astfel încât serviciile să nu fie afectate. Pentru companiile care au delegat serviciul public (de exemplu, compania de dezinsecție) procesul de trecere de la companie la operatori privați va fi însoțit de o hotărâre a Consiliului General de încetare a delegării.

Rămase fără contractele cu primăria, majoritatea companiilor va rămâne fără activitate și acestea vor fi lichidate, municipalitatea preluând activele. Există câteva nuclee care funcționează profitabil, independent de contractele cu primăria (de exemplu, echipa care face proiecte pentru autorizarea ISU), acestea vor fi menținute ca atare.

Parte din angajații companiilor vor fi transferați către administrațiile publice care vor prelua serviciul (de exemplu, operatorii serviciului de parcare, managementul traficului, paznici, etc.). Fără să mai treacă prin companii, prețul serviciului se va diminua considerabil. Comisia specială a Consiliului General va evalua funcționarea fiecărui colectiv și va propune Consiliului General relocarea angajaților“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine ,dar cum rămâne cu auditul companiilor și cu DNA -ul ???… să vedem pe ce am dat banii că prostii 4 ani de zile… să vedem ce zice vrăjitoare când ajunge la beciul domnesc….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here