luni, aprilie 15, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaZelenski: Rusia a pierdut de 6 ori mai mulți militari decât Ucraina!...

Zelenski: Rusia a pierdut de 6 ori mai mulți militari decât Ucraina! Cifrele anunțate după doi ani de război: au murit 180.000 de ruși și 31.000 de ucraineni

-

În primii doi ani de război, ucrainenii au înregistrat 31.000 de militari uciși, iar rușii – circa 180.000, a declarat duminică președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul forumului „Ucraina. Anul 2024“, organizat la Kiev. Șeful statului ucrainean n-a spus și câți răniți au fost de partea țării sale, menționând însă că, în cazul rușilor, e vorba de aproximativ 320.000.

Președintele Zelenski a declarat: „Fiecare persoană este o foarte mare pierdere pentru noi. 31.000 de soldați ucraineni au murit în acest război. Este foarte dureros pentru noi. Nu voi spune câți (ucraineni – n. red.) sunt răniți, deoarece Rusia va ști câți oameni au părăsit câmpul de luptă”.

Dacă șeful statului ucrainean a afirmat că 180.000 de militari ruși au fost uciși, iar pierderile totale ale Rusiei se ridică la 500.000 de oameni, site-urile de investigații independente rusești „Meduza“ și „Mediazona“ avansează alte cifre. Acestea au făcut un studiu comun și au ajuns la concluzia că 83.000 de de militari ruși au fost uciși. Studiul a fost publicat pe 24 februarie, la exact doi ani de la începerea invaziei.

În ceea ce privește pierderile civile, Zelenski spune că în teritoriile ocupate de ruși au fost zeci de mii de locuitori uciși, dar că numărul exact nu e cunoscut și nu se va putea afla până când acele teritorii nu vor fi eliberate.

- Advertisement -

Misiunea de Monitorizare a ONU pentru Drepturile Omului a anunțat pe 24 februarie 2024 că minimum 10.582 de civili au fost uciși și aproape 20.000 răniți de când a început invazia rusească.

Dincolo de cifre și discurs, apariția lui Volodimir Zelenski a contrastat puternic cu cele ale dictatorului rus Vladimir Putin. Primul a ținut o conferință de presă în fața unei săli arhipline cu jurnaliști ucraineni și străini și a răspuns la toate întrebările, dintre care unele au fost de-a dreptul incomode. Prin contrast, ultimul nu mai participă de multă vreme la asemenea conferințe de presă. Aparițiile sale sunt fie în interviuri aranjate (precum cel cu americanul Tucker Carlson, de acum câteva săptămâni), fie în emisiuni cu mesaje filtrate, în care un moderator îi citește selectiv întrebări presupus trimise de ruși pe un chat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: 

„N-aș bombarda Polonia acum, i-aș lovi pe români. Știți de ce? Au devenit prea aroganți. I-aș pune la locul lor“. Discuții în direct, la principalul talk-show de la Rossia 1

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -