Ni se întorc banii în buzunar! Cât vom câştiga de la 1 ianuarie la un plin de benzină, după eliminarea supraaccizei PSD. Plus: salariul minim brut va fi majorat

1
1205

Deputatul PNL Robert Sighiartău a afirmat, miercuri, că, începând cu 1 ianuarie 2020, odată cu eliminarea supraaccizei la carburanţi, românii vor plăti, în medie, cu 20 de lei mai puţin la un plin de combustibil de 60 de litri.

„Dacă faceţi un calcul supraacciza însemna 0,32 cenţi. Cu TV-ul aferent pe această valoare înseamnă undeva la 0,38 cenţi pe litru. Dacă se face un calcul la un plin de 60 de litri înseamnă peste 20 şi ceva de lei la un plin de combustibil”, a spus Robert Sighiartău, în Parlament, întrebat cu cât o să scadă preţul la carburanţi de la 1 ianuarie.

Liberalul a subliniat că din 2020 contractele part-time nu vor mai fi supraimpozitate.

Robert Sighiartău

„PNL şi-a respectat promisiunea de a elimina supracciza la carburant şi supraimpozitarea contractelor part-time. PNL a demonstrat astăzi că nu are un dublu limbaj. Noi am spus încă din opoziţie că aceste suprataxări nu aduc nimic bun pentru români sau pentru bugetul de stat. Astăzi românii au câştigat, vor avea combustibil mai ieftin din ianuarie. Din ianuarie 2020 contractele part-time nu vor mai fi supraimpozitate. Dacă munceşti două ore sau patru ore muncite plăteşti taxe pentru acele două ore muncite sau patru ore muncite, nu cum plăteau înainte pentru opt ore. Sunt măsuri reparatorii”, a completat Sighiartău, citat de Mediafax.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor part-time.

Vine şi salariul minim majorat!

Violeta Alexandru, ministrul Muncii

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS), pe pagina de internet a instituţiei a fost publicat proiectul de Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

„Proiectul de act normativ supus consultării prevede ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 2.230 lei lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2020, faţă de 2.080 lei în prezent, ceea ce reprezintă o creştere de 7,2 % faţă de luna decembrie 2019. Tariful orar pentru un program complet de lucru de 167,333 ore va creşte anul viitor de la 12,43 lei la 13,327 lei”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Nivelul salariului de bază minim brut a fost stabilit în urma dezbaterilor cu partenerii sociali, fiind organizate două şedinţe ale Consiliului Naţional Tripartit, în 26 noiembrie şi în 3 decembrie, şi dezbătut în Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, precizează MMPS.

„Pentru stabilirea salariului minim s-a avut în vedere o formulă de calcul care ia în considerare rata inflaţiei şi creşterea reală a productivităţii muncii pe persoană, precum şi factori de corecţie în funcţie de dinamica creşterii economice”, mai scrie în comunicat.

Conform sursei citare, proiectul de hotărâre prevede şi faptul că, începând de anul viitor, pentru persoanele încadrate pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studiisuperioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în care nu sunt incluse şi sporurile şi alte adaosuri, se menţine la 2.350 lei lunar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Bacalbaşa, tu „te speli la p…ă”? PSD-istul din Galaţi a apărat cauza violatorilor şi a altor infractori eliberaţi de Tudorel

* Ce-a visat Dragnea! Călare pe-un cal alb, dictatorul Kim pregăteşte o nouă execuţie politică. Data trecută, la coborârea de pe „muntele sacru”, şi-a ucis unchiul cu tunul!

* Adio, legea pro-infractori a lui Tudorel! Parlamentul a abrogat recursul compensatoriu

1 COMENTARIU

 1. Mihai Daraban vreau un preț de 4 lei litrul de benzină. Țiganii au plecat din România spre Spania pe ajutor social de 2000 euro.

  Dacă vreți buncăre cuantice cu benzină vă dau și tehnologia supremă Oprimanter. Benzina cuantică din buncăre nu are decât costuri de transport spre benzinării. Petrolul trebuie exploatat la Prahova. Sarea din petrol se evapora spre stratul de apă de deasupra și apare deșertul în Câmpia Română. Robert al meu le-a explicat profesorilor de geodezie de la Winslow că petrolul conține săruri sulfuroare care se ridică în stratul de apă freatic fiind mai ușoare.

  Noile salarii minime în Estul Europei care și-a construit deja autostrăzile și canalizările sunt:
  1. Polonia 1584 euro brut month (22 zile month x 8 ore x 9 euro ora) cu 200 euro CAS and 84 euro CASS)
  2. Cehia 1584 euro brut month
  3. Slovacia 1584 euro brut month
  4. Ungaria 1584 euro brut month
  5. Ukraina 1284 euro brut mont (176 ore month x 7.29 euro ora) CAS 200 euro și CASS 84 euro

  Voi merge în Decembrie cu rabinul meu din București în cele 5 țări.

  Vă mulțumesc!
  *35 Jonathan Leviathan Dallas

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here