marți, martie 5, 2024
AcasăJustițieNews ALERT. Toader anunţă că dă ordonanţa pentru salvarea corupţilor şi se...

News ALERT. Toader anunţă că dă ordonanţa pentru salvarea corupţilor şi se spală pe mâini de „infractorii lui”

-

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat duminică faptul că ministerul Justiţiei a pregătit o ordonanţă de urgenţă „pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite”.

Tudorel Toader s-a spălat din nou pe mâini de infracţiunile nenumărate comise de cei eliberaţi prin decizia sa cu „recursul compensatoriu”, lege promovată de el şi votată de coaliţia PSD-ALDE-UDMR. El a declarat că s-a afirmat de multe ori că CEDO urmează să condamne România pentru condiţiile din penitenciare, însă acestea au fost declaraţii false, pentru că ţara noastră nu a fost condamnată. Toader a mai spus că discursul privind CEDO era doar justificarea legii recursului, potrivit Mediafax.

„Am pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Vom putea face contestaţie în anulare, iar instanţa în complet legal îi va judeca, iar dacă sunt vinovaţi vor plăti”, a declarat ministrul Justiţiei, la România Tv.

- Advertisement -

Întrebat când va fi emisă ordonanţa, Toader a menţionat: „OUG e pregătită. Nu decid eu momentul. Eu propun soluţia, eu am făcut draftul, doamna prim-ministru va decide. Eu cred că în cel mai scurt timp posibil”.

Tudorel Toader a spus că cel mai probabil varianta ordonanţei va fi aleasă şi în cazul dosarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI, dar în acest caz aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale a României (CCR).

CCR a admis, în 16 ianuarie, sesizarea Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict între Parlament şi Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.

- Advertisement -

Curtea Constituţională a României anunţă că parchetele şi instanţele judecătoreşti sunt cele care vor stabili dacă s-a încălcat legea prin depăşirea competenţelor, în cazul dosarelor care au la bază acte efectuate în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI.

Declaraţia din această seară a ministrului Justiţiei arată a „n” oară dispreş total faţă de 91% din populaţia României, care nu doreşte clemenţă pentru infractori, dar şi faţă de UE şi partenerii occidentali ai României, care au cerut ferm puterii de la Bucureşti să renunţe la atacul la statul de drept şi la modificarea legislaţiei penale în favoarea infractorilor.

Declaraţia lui Tudorel Toader vine ca o confirmare a spuselor sale de acum câteva zile, când a declarat că va merge pe mâna celor care au nevoie de o astfel de ordonanţă.

„Ce facem cu deciziile definitive pronunțate pe bază de protocoale sau de complete nelegal constituite? Sigur, trebuie să găsim remediul, pentru că într-un stat de drept nu poți să-i spui românului: Dle, asta e. (…) Ba putem face, adopta o reglementare juridică de natură să permită îndreptarea acestor abuzuri comise într-un caz, sau altul, sau altul, sau altul. (…) În opinia mea, dar nu decid doar eu, poate să o facă Parlamentul sau Guvernul foarte bine, vom adopta acte juridice de natură să permită îndreptarea acestor abuzuri“, a declarat Tudorel Toader, săptămâna trecută.

CITIŢI ŞI:

Tudorele, iată justiţie pentru infractori! Fraţii Săndulache, condamnaţi în Spania la 108 ani de închisoare! Fără drept de liberare condiţionată

Decizia CCR desfiinţează justiţia – SCAPĂ toţi: Mazăre-Ştefan cel Mare, „Sebi” Ghiţă, Oprescu, Vanghelie, Pinalti, Hrebe. Statul de drept, făcut PRAF

 

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -