Netanyahu: „Toți membrii Hamas sunt morți umblători”. Israel a înființat o unitate specială care-i va urmări și lichida pe participanții la atacul din 7 octombrie

1
636
Liderul Hamas, Yahya Sinwar (dreapta), și locotenenții săi din gruparea teroristă, au devenit țintele principale ale Israelului după masacrul organizat pe 7 octombrie

„Toți membrii Hamas sunt morți umblători”, a afirmat premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un discurs pe care l-a ținut miercuri seara în fața națiunii. Șeful Guvernului de uniune națională, constituit după atacul terorist masiv din 7 octombrie, a afirmat că Israelul are acum două obiective majore: să elibereze ostaticii și să distrugă grupările islamiste palestiniene.

Această evoluție a evenimentelor a fost anticipată de specialiștii în istoria relațiilor israeliano-palestiniene. În urmă cu câteva zile, Israelul a anunțat că a înființat o unitate specială care se va ocupa exclusiv cu urmărirea și lichidarea tuturor celor care au proiectat, organizat și executat atacul din 7 octombrie, pe parcursul căruia circa 1.400 de oameni (majoritatea covârșitoare civili) au fost uciși, iar alți 220 luați ostatici.

Israelul a mai procedat așa în istoria sa după 1948, când i-a urmărit și vânat peste tot în lume pe criminalii de război naziști care organizaseră și desfășuraseră Holocaustul. Apoi, povestea s-a repetat după atentatul terorist comis de gruparea palestiniană „Septembrie Negru” în timpul Olimpiadei de la München, din 1972. Liderii acestei organizații teroriste au fost vânați unul câte unul, peste tot pe glob, și lichidați de serviciile secrete israeliene.

Benjamin Netanyahu (74 de ani) a spus miercuri că va urma și o operațiune terestră în Fâșia Gaza, fără a pronunța un termen. Însă joi dimineață, deja, armata israeliană a confirmat că pe timpul nopții a executat o incursiune amplă, cu tancuri, pe parcursul căreia au fost curățate mai multe culoare de pătrundere în teritoriul controlat de teroriști.

Pe parcursul alocuțiunii, Netanyahu admis că  toți decidenții, inclusiv el, vor răspunde – dar după reinstaurarea păcii – pentru eșecul în prevenirea atacului Hamas din 7 octombrie.

„Toată lumea va trebui să dea răspunsuri cu privire la rateu – inclusiv eu însumi –, dar toate acestea se vor întâmpla doar după război. (…) În calitate de prim-ministru, sunt responsabil pentru asigurarea viitorului statului. Iar în acest moment, sarcina mea este să conduc statul Israel și poporul la o victorie zdrobitoare asupra dușmanilor noștri. Acum este momentul să ne unim forțele pentru un singur scop: să ne avântăm spre victorie… cu o credință profundă în dreptatea cauzei noastre”, a afirmat controversatul premier.

Netanyahu e acuzat că a slăbit masiv instituțiile statului și a vulnerabilizat armata cu scopul de a prelua controlul asupra sistemului judiciar. Premierul Israelului e acuzat de corupție și face obiectul mai multor procese.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Prăpădul PSD-PNL. Cu Câciu la Finanțe, datoria externă a României a crescut cu 173,4 miliarde de lei, adică 3% din PIB – un record absolut!

* Haita PSD-PNL a trimis controlul la Hidroelectrica după ce pilele susținute politic nu s-au calificat pentru faza finală a selecției directorilor

* Un candidat PNL își vrea înapoi banii cu care a fost pus să-și cumpere locul în Parlament! Șeful filialei PNL Iași, fostul ministru Costel Alexe, i-a cerut 30.000 de euro

* Aberație: un elev cu media 1,97 primește bursă de merit, elevi cu medii peste 9,00 nu primesc!

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* Șmecheria scârboasă prin care fostul șef al Curții de Apel Constanța și-a crescut pensia de la 5.400 la 6.400 de euro: s-a detașat o lună la Penitenciarul Poarta Albă, apoi s-a pensionat la 51 de ani!

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* USR acuză represalii în stil mafiot din partea șefului ANPC. Prin intermediul unui off-shore, PSD-istul ar lua taxă de protecție de la proprietarii restaurantelor din Herăstrău închise de Clotilde Armand

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Un document excepțional: scrisoarea Mitropolitului pro-rus de la Chișinău către șeful său de la Moscova, Patriarhul Kirill, în care face pulbere Rusia putinistă! / „Amestecul agresiv al Rusiei în afacerile Ucrainei și ale Moldovei” / „Așa-numita «Lume Rusă» este străină aspirațiilor și valorilor noastre naționale” / „Moscova nu a înțeles că poporul din Moldova are rădăcini latine” / „Republica Moldova se va reuni inevitabil cu România”

1 COMENTARIU

  1. Amenintarea lui Netanyahu trebuie luata in considerare. Evreii nu iarta.
    In 1972 la Jocurile Olimpice de la Munchen a fost un atentat palestinian in urma caruia au murit 11 sportivi israelieni. In urmatorii 15-20 ani israelienii (Mossad) au ucis pe rind cel putin 100 palestinieni responsabili de atentat. Acum israelienii vor avea si mai multa treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here