joi, noiembrie 21, 2024
AcasăNewsNemții se așteaptă ca Rusia să încerce invadarea Europei în următorii 5...

Nemții se așteaptă ca Rusia să încerce invadarea Europei în următorii 5 ani. Ministrul Apărării cere în Parlament ca armata să fie gata de război până în 2029. Bundeswehrul are acum doar 295 de tancuri

-

Bundeswehrul – Armata germană – trebuie să fie gata de război până în 2029, a cerut miercuri Boris Pistorius, ministrul Apărării de la Berlin, într-un răspuns la o interpelare, în fața Bundestagului (Parlamentul Germaniei). Nu e prima oară când germanii indică faptul că Europa este într-o cursă contracronometru și că trebuie să se aștepte ca, până la sfârșitul deceniului, Rusia să încerce o invazie a țărilor membre UE și NATO.

„Trebuie să fim pregătiți pentru război în 2029. Trebuie să acționăm ca element de descurajare pentru a evita să se întâmple ce este mai rău“, a spus Boris Pistorius.
Marea problemă este că, după 1990, Germania a neglijat total Armata. Astăzi, aceasta este foarte mică și subfinanțată. Abia după invadarea Ucrainei de către ruși Guvernul german s-a trezit și a anunțat că va aloca un fond special de 100 de miliarde de euro pentru achiziții urgente de armament.

Drumul până la o armată competitivă este însă lung și Boris Pistorius a chemat Parlamentul să acționeze, pentru că finanțele, echipamentele și personalul trebuie rapid crescute. Și legislația trebuie schimbată, deoarece „în caz de urgență avem nevoie de tineri bărbați și femei care să poată apăra această țară“. Ministrul a anunțat că e nevoie de „o nouă formă de serviciu militar“, altul decât stagiul militar voluntar.

Ca multe alte țări europene, Germania a renunțat la stagiul militar obligatoriu. Acest lucru s-a întâmplat, în cazul nemților, în 2011, adică acum 13 ani. După atacurile Rusiei, Boris Pistorius a anunțat că va veni cu propuneri, cât mai curând, pentru o posibilă reintroducere a serviciului militar obligatoriu.

- Advertisement -

Bundeswehr are 181.672 de angajați militari și încă 81.612 civili. Din cauza eliminării serviciului militar obligatoriu, rezerva de personal este extrem de mică – 34.600 de oameni.
Deși armamentul este de calitate, este în cantități extrem de mici – lucru care s-a demonstrat că în tipul de război convențional pornit de Rusia reprezintă o slăbiciune majoră. Spre exemplu, există doar 295 de tancuri și 185 de tunuri autopropulsate. Rachetele Taurus – echivalente cu rachetele americane ATACMS – sunt în număr de 600. De la începutul agresiunii rusești s-a dovedit că forțele Moscovei operează cu mii de tancuri, cantitatea devenind în sine o calitate, după cum s-au exprimat generali americani.

Germania are cea mai mare companie de armament din Europa, Rheinmetall, un productor de top la nivel mondial, dar care din cauza lipsei de comenzi a fabricat până de curând cantități foarte mici de arme. În momentul în care Ucraina a avut nevoie de proiectile de artilerie, muniție pentru infanterie și vehicule de luptă, s-a constatat că Rheinmetall pur și simplu nu mai are capacitatea fizică să le producă.

În ultimul an, acest lucru s-a schimbat. Rheinmetall a investit masiv – inclusiv în România a fost cumpărată o fabrică – și se așteaptă ca, în scurt timp, aceste eforturi să se vadă în producție. Rheinmetall produce cunoscutele tancuri Leopard 2 și se pregătește să scoată o nouă generație din aceste arme. De asemenea, e de așteptat ca până la sfârșitul acestui an să înceapă producția de vehicule de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx și transportoare blindate (APC) Fuchs în Ucraina.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

PORTRET DE CANDIDAT

ALLEN COLIBAN, Primăria Brașov: „Mi-am făcut temele la lumânare, am făcut baie în oala de sarmale”

STELIAN ION, Primăria Constanța: “Pentru mine, declicul s-a produs în 2014, când interesele găștii PSD-iste au ajuns și în cartierul copilăriei mele. Voiau să ridice un bloc de 6 etaje pe spațiul verde. Mi-am jurat că voi face tot ce pot pentru a-i împiedica”

* LUCIAN STANCIU-VIZITEU, Primăria Bacău: „În clasa a X-a am luat locul 3 la Olimpiada națională de Informatică. Am fost admis la Universitatea Drexler, din SUA, dar n-am avut bani. Așa că am făcut Politehnica din București, apoi masteratul și doctoratul în Franța, șef de promoție la Statistică și al doilea la Finanțe”

CRISTINA PRUNĂ, europarlamentare: „Până la 4 ani am crescut la țară, în Bărăgan, într-un spirit foarte liber. Acum susțin cu fermitate politici liberale”

* RADU MIHAIL, europarlamentare: “La alegerile din 2000, în turul 2, am avut senzația acută că-mi va putrezi mâna dacă-l votez pe Iliescu”

* CORINA ATANASIU, europarlamentare: „În anii ’90 am făcut voluntariat la Salvați Copiii. Lucram cu copiii străzii, prindeam pedofili cu Europolul”

RADU MIHAIU, Primăria Sectorului 2: „N-aveam niciun gând să intru în politică. Spuneam: «Am o meserie, o fac bine, crește afacerea!». Ce m-a determinat să mă răzgândesc a fost incendiul de la Colectiv. Mi-am zis: «Copiii mei trebuie să trăiască într-o țară în care nu se întâmplă așa ceva!»”

MIHAELA ȘTEFAN, Primăria Sectorului 6: „M-am angajat în anul 2 de facultate, prima dată la Unirea, într-un magazin de haine. N-aveam cum să nu muncesc. N-aveam cum! Eu nu le-am cerut bani niciodată părinților mei”

* ADRIANA CRISTIAN, europarlamentare: „Sunt o visătoare harnică. Aș vrea să las asta în urma mea: unii politicieni arată și așa, ca mine. Adică au terminat multă școală, vorbesc bine, au interese corecte, nu s-au îmbogățit din politică. Nu suntem toți la fel, cum vor cei vechi să se creadă”

VLAD BOTOȘ, europarlamentare: „Mi s-a propus să rămân în China. N-am vrut. Ieșisem seara cu colegi inclusiv chinezi. Când deschideam subiecte politice, chinezii nu acceptau să discute nimic. Atunci mi-am dat seama că n-aș putea niciodată trăi într-un regim care să filtreze ideile”

TEODORA STOIAN: „Cât am fost consilier al ministrului Justiției, am avut senzația că oamenii ăia nu ne voiau acolo. Erau directori puternici, care pur și simplu ziceau: «Eu nu fac așa ceva!». Și nu li se cerea să-și facă decât treaba. În ultimele luni, numai că nu ne scuipau în față”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -