Necaz mare pentru moșierul Năstase: nu mai are fân pentru animale! Ne îndeamnă să luăm bani de la chinezi, că tot ne-au băgat covidu-n casă…

1
3707
Vaca și vițelul

A dat faliment și Adrian Năstase la un capitol. Anunță pe blogul său: „La Cornu, s-a terminat fânul pentru animale. Strângem ce a mai rămas. Va trebui să ne gândim cum pregătim fânul pentru iarna viitoare”.

Și nici Mătușa Tamara nu-l mai poate ajuta. Era să se aleagă, din cauza ei, cu ani de pușcărie în plus față de cei primiți în urma condamnărilor din 2012 și 2014. Singura soluție ar fi să batem drumul până la moșia lui, să-i cosim trifoiul, să-l întoarcem cu furca de pe-o parte pe alta, iar după uscare să-l așezăm în clăi, pregătindu-l pentru iarnă.

Dar oricât am fi de bine intenționați, n-am risca să ieșim din case pe stare de urgență și să ne alegem cu amenzi de la 2.000 de lei în sus. Pe foamea asta, când nu e nici hrană pentru vite, asta ne-ar mai lipsi!

Așadar, în lipsa noastră, la Cornu ieslele sunt goale, văcuțele mugesc, iar „Bombonel” ne îndeamnă c-un salut tovărășesc să ne împrumutăm de bani de la chinezi, pe fondul crizei generate de Covid-19. Adică, să cerem exact de la cei care ne-au băgat, cum s-ar zice, mortu-n casă: SARS-CoV-2.

Nepotul Mătușii Tamara era conștient că vom fi împotriva planului său. Nu degeaba a scris: „Mă vor înjura mulți pentru sugestia pe care o voi face”. Oho, și cât de mulți!…

Când toată lumea îi blestemă pe chinezi de dimineața până seara, Năstase le ia apărarea. N-a uitat, cu siguranță, ce primire i-au făcut comuniștii la Beijing, în 2003, în plină epidemie de SARS.

„Este clar că se va încerca o «îndiguire» a Chinei și pentru a încetini sau bloca proiectul 2050. China are lichidități monetare importante (unele decurgând și din blocarea unor secvențe externe ale Drumului Mătăsii). În aceste condiții, nu ar fi înțelept să apelăm la împrumuturi din China pentru infrastructură (desigur, nu în condițiile care au creat mari probleme în unele state africane sau balcanice)? Reamintesc, la începutul anului 1990, singura țară care a acordat un împrumut revolving de 100 de milioane de dolari pentru plata cărbunelui și încălzirea în timpul iernii a fost China…”, scrie fostul premier al României din perioada 2000-2004.

Pesemne Năstase are nostalgia chinezăriilor aduse prin intermediul consulului din Shanghai, Ioan Păun, pentru palatul penal din Strada Zambaccian…

În 2013, pe vremea lui „Pinocchio” Ponta, ne-au mai realizat chinezii infrastructura, dar numai la nivel declarativ.

Iar despre cei 100 de milioane de dolari „virați” în anii ’90, ar fi de zis un lucru: noi am rămas cu frigul în oase, cu buzunarele goale, cu mineriade, iar FSN-iștii și-au împărțit cașcavalul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Sunt destule fosile comunistoide ce regreta dupa vremurile apuse, cum cit de bine o duceau (nu ca acum nu ar duce-o) dar in mod deosebit dupa acel Stat autoritar, dictatorial.
    Unde se mai intalnesc aceste Sisteme demente ? China, Rusia etc. – dar in forme mult mai perfide, ce vine cu o idee de baza, din trecut. Imbinarea sau/si reacceptarea Religiei combinata cu Politica (desigur si Armata) intr-o forma asa-zis democratica, cu fata umana – dar foarte nociva pentru intrega societate.
    – Stiu ca mai este un fan al tov. ideolog Dughin. Alta conserva ruginita, cu acel aspect de tip Retro (sec. 18-19), scoas la lumina de tovarasii initiatori dupa anii 2000, prin promovarea cu obstinatie a acelui nou/vechi trend – Panslavism in speranta ca vor regasii, re/pacalii cetatenii, popoarele.
    Dejectii totale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here