A murit unul dintre stâlpii Mafiei PSD din Republica Mazăre. „Nășit” de Năstase, a creat un clan. Fratele său e arestat în SUA

11
22527
Gheorghe Martin și Adrian Năstase

A trecut la cele veșnice, la aproape 72 de ani, un stâlp de bază al PSD-ismului constănțean, cu bătaie până la București și cu influență națională: Gheorghe Martin. Fost prefect, politician PSD-ist și „conservator” (s-a asociat și cu Dan Voiculescu), unul dintre frații fondatori ai controversatei firme de salubritate Polaris, care a jecmănit bugetul Primăriei Constanța încă din timpul ultracoruptei „Republici Mazăre”.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (15/16 februarie) s-a stins din viață, după o luptă de 7 ani cu o boală necruțătoare, un foarte bogat om de afaceri și politician constănțean. În sinistra perioadă a „Republicii Mazăre-Constantinescu” (2000-2015), împreună cu ceilalți din gașca lacomă care a nenorocit orașul și județul Constanța, Gheorghe Martin s-a înfruptat cu lăcomie din bugetele publice locale, adică din birurile consistente plătite de constănțeni.

Printre clienții pe care i-a avut sau îi (mai) are Polaris M. Holding S.A. Constanța, în afară de numeroase primării de pe tot cuprinsul țării, trebuie menționați: Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Serviciul Român de Informații (SRI), Serviciul de Informații Externe (SIE) și, nu în ultimul rând, celebra firmă Tel Drum – „bidonul” lui Dragnea.

Polaris M Holding este firma de la cercetarea căreia a pornit și ancheta penală a DNA care a dus la condamnarea și încarcerarea lui Radu Mazăre.

Prefect PSD-ist iubit de Năstase și Teodosie, căzut apoi în mrejele Varanului

Gheorghe Martin a ocupat funcția de prefect al județului Constanța între 2002 și începutul lui 2005. A  fost unul dintre cei mai neobosiți politruci care au transpuns în practică, pe plan local, politicile super-coruptului Guvern PSD condus de Adrian Năstase. A primit, în schimb, protecție și mână liberă la jefuit Constanța, cu extindere apoi în toată țara.

În septembrie 2006, Gheorghe Martin a plecat din PSD pentru a prelua funcția de președintele interimar al Partidului Conservator – filiala județeană Constanța. La ședința de înscăunare a fost prezent însuși „Varanul” – mega-infractorul Dan Voiculescu. Fostul turnător Felix a declarat presei locale că Gheorghe Martin era a treia figură cea mai cunoscută a Dobrogei, după prietenii săi Radu Mazăre (primarul Constanței) și ÎPS Teodosie (arhiepiscopul Tomisului).

Primele contracte cu Primăria Constanța, primii stâlpi ai unei afaceri extrem de bănoase pentru ei, dar păguboase pentru cetățeni.

Gheorghe Martin (care în luna martie ar fi împlinit 72 de ani) a fondat, împreună cu fratele său mai mic, Dumitru Martin, societatea comercială Polaris. În 1998, această firmă a căpătat o notorietate națională, prin plasarea în centrul unui scandal uriaș: Primăria Constanța i-a încredințat, prin „externalizare”, salubrizarea orașului de pe litoral.

Prin contractele nr. 27.125 și 27.126 din 16 iunie 1998, SC Polaris Shipping & Trading Agency SRL primea în concesiune serviciile de ”colectare și transport deșeuri menajere, de la populație și agenți economici” și ”salubrizare domeniu public, în municipiul Constanța”.

Valoarea primului contract era de 21.540.756.000 de lei pe an, iar a celui de-al doilea – de 10.460.890.570 de lei pe an. În total, cele două contracte ajungeau la 2,7 milioane de dolari pe an. Primăria municipiului Constanța îi garanta societății Polaris exclusivitatea în colectarea deșeurilor din orașul de la malul mării, pe toată perioada derulării contractelor.

Aceste prime contracte s-au semnat în mandatul de primar (1996-2000) al PD-istului Gheorghe Mihăieși, ales pe listele Uniunii Social-Democrate PD-PSDR (Cunescu). După anul 2000, când Primăria Constanța a fost câștigată de „independentul” Radu Mazăre (devenit PSD-ist în 2003), Mihăieși s-a reorientat către PSD, fiind ales și reales consilier județean, sub pulpana ocrotitoare a jupânului județului Constanța, mega-coruptul Nicușor Constantinescu (președintele al Consiliului Județean între 2004 și 2014).

În prezent, Nicușor Constantinescu este un vajnic pușcăriaș, la fel ca prietenul și tovarășul său de hoții din banul public și de spoliere a întreprinzătorilor privați: Radu Mazăre.

Mazăre face ravagiicurățenia Constanței, concesionată pe 25 de ani fraților Martin!

În 2008, Radu Mazăre a prelungit contractul dintre Primăria Constanța și firma Polaris (acum numită Polaris M Holding), pentru nu mai puțin de… 25 (douăzeci și cinci) de ani! Un monopol atât lung e croit pe cămașa corupției.

Mai mult, noul contract avea clauze aberante (și, bineînțeles, ilegale), total nefavorabile intereselor cetățenilor și administrației publice locale.

Practic, prin contractual semnat de primarul Radu Mazăre, societatea Polaris și-a asigurat, pentru un sfert de secol, monopolul asupra activităților de salubrizare a municipiului Constanța.

De exemplu, prin articolul 8, Primăria își ia angajamentul că, după cei 25 de ani, contractul poate fi înnoit cu ”cel puțin jumătate din perioada inițială”, iar ”refuzul de prelungire a contractului se va realiza în situații bine motivate”.

Articolele 13 și 16 consolidează monopolul Polaris în Constanța.

 • Firma are dreptul la ”exclusivitate pentru prestarea activităților privind serviciul public de salubrizare a municipiului Constanța (…) inclusiv în cazul extinderii cu noi cartiere a municipiului Constanța”.
 • Primăria Constanța are obligația să ”notifice părților interesate informații referitoare la încheierea prezentului contract de concesiune, precum și la dreptul de exclusivitate pentru prestarea activităților privind serviciul public de salubrizare (…) inclusiv în cazul extinderii cu noi cartiere a municipiului Constanța”.

Prețul acestei prestații a fost stabilit, prin contractul nr. 70717 din 09.05.2000, la 340 de milioane de euro! Apoi, prin actul adițional nr. 157115 din 28.10.2008, contractul a fost mărit cu 10 milioane de lei pentru anul 2008.

Fiul Edi a fost parlamentar

Eduard Martin

Tocmai acea imensă sumă din contract, de peste 340 milioane de euro, este ceea ce a atras atenția procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Magistrații au deschis un dosar penal pe numele primarului PSD-ist Radu Mazăre, dar și pe cel al unui deputat PSD de Constanța (2008-2016): Eduard Martin! Nimeni altul decât… fiul lui Gheorghe Martin!

Acuzațiile aduse de procurori: luare de mită și dare de mită, dar și semnarea ilegală, pe 25 de ani, a contractului între Primăria Constanța și Polaris M Holding SA.

Mazăre a ajuns la Rahova (via Madagascar) pornind exact de la afacerea Polaris. Un rol cu totul diferit de cele jucate în penibilele sale deghizări de pe la șușanelele kitschios-populare (dar foarte costisitoare!) de la Mamaia: Al Capone, Ștefan cel Mare, Winnetou, Soleiman Magnificul, Iulius Cezar, Ludovic al XIV-lea , Tutankhamon…

Cumnata Corina a sifonat la greu

Am pomenit deja trei membri ai clanului Martin:

 • Gheorghe Martin – prefectul PSD de Constanța;
 • Dumitru Martin – fratele lui Gheorghe Martin (împreună au fondat firma Polaris);
 • Eduard Martin – deputat, fiul lui Gheorghe Martin.
Dar clanul nu se oprește aici! O mai avem și pe Corina Martin, soția lui Dumitru Martin în perioada 1997-2011. Aceasta a fondat și condus Asociația de Dezvoltare și Promovare Turistică „Litoral – Delta Dunării”, prin intermediul căreia a sifonat bani publici la greu. Ea a devenit un aspirator de bani din bugetele primăriilor din județele Constanța și Tulcea, în timpul dictaturilor locale ale tandemului infracțional Mazăre – Constantinescu.

Fratele Mitică e arestat în State

Din 2016, Dumitru Martin, fratele mai mic al lui Gheorghe Martin, este deținut într-o închisoare federală din Statele Unite ale Americii. El a fost condamnat de către un tribunal federal din Sacramento, statul California, pentru tentativă de corupere/mituire, cu o șpagă de un million de dolari, a unui important oficial. Fapta a fost probată cu un flagrant organizat de către FBI, printr-un ofițer sub acoperire, chiar pe teritoriul american, pe aeroportul din San Francisco, la scurt timp după aterizarea lui Dumitru Martin.

Acesta se oferise să-l mituiască pe oficialul american cu câteva milioane de dolari pentru a obține un contract consistent, de asigurare de servicii și utilități la baza militară aeriană a SUA de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța.

Dumitru Martin

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

11 COMENTARII

 1. Bine că a murit (sper în chinuri cât mai cumplite !) ! Iadul să’l înghită !
  Dacă sunt deconspirați cine sunt acești borfași mafioți, de ce nu le confiscă averile făcute prin fraudă ?!

  • Nick, javrele psdiste au desfiintat legea ilicitului de pe vremea lui ceausesu, pe motiv ca era ”comunista”, dom’ne, si-acuma traim in democratie si toate averile se prezuma a fi ”licite”, dupa cum au scris chiar in Constitutie jigodiile iliescu-iorgovan! Asadar, ce ni se pare noua tuturor, si jurnalistilor, si DNA, ca ar fi ilicit si bun de anchetat, de fapt nu e, nu vedem bine si sa ne facem un control la ochi, asa scrie in Constitutie! De 30 de ani, in paradigma asta traim, ca averile acestor javre odioase sunt presupuse licite, adica sunt corecte, explicabile, ele nefiind de fapt explicabile, mai intai si mai intai pentru javrele care-au lucrat numai la stat si-s putrede de bogate – nastase, oprisan, buzatu din Vaslui, cosma si ghita din Ploiesti, neamul marin din Constanta, neamul manda din Craiova, arsene din Iasi, toti baroni locali ordinari. DNA nu se poate apuca singur de capul lui sa-i ancheteze, pentru ca ar incalca asa-zisa Constitutie, care apara hotii. DNA are nevoie de sesizari ca javrele in cauza si-au obtinut averea prin coruptie si furt, altfel nu se poate lua de ei.
   De curand, Orban a spus ca trebuie sa se lege declaratia de avere direct de FISC si DNA, astfel incat orice neconcordante ar aparea, bunaoara proprietati care nu se pot justifica prin banii castigati, in mod direct FISCUL sa confiste, iar DNA sa ancheteze, insa Orban e premier interimar acum, iar psdistii, aldistii, pontistii ranjesc la noi din parlament, fac aliante peste aliante si se pregatesc sa mai minta tara asta prapadita de ei inca o data!

   • D-na Constatitescu
    „Piramidele au schimbat multe lucruri in desert,deoarece ele nu contrazic doar nisipul.
    O satauie de Michelangelo ne da mai mult curaj sa cernem printre degete acest nisip”
    O Paller 1975

 2. Dumnezeu planeta Jupiter:

  De morți să vorbim cu pioșenie oricine ar fi. Nimeni nu-i mai comandă în lege. Unul după altul să se ducă.

  Readuceri aminte: David Rockefeller al GOP America, un giant american în matematici liniare și geometrie în spațiu aplicabilă numai sistemului american de valori umane necuprinse de ură și fobii, le-a dat la PSD în anul 2002 suma de 300.000.000.000 dolari din taxele G7 la dobânda din Elveția de 2%/an cu condiția să împartă măcar 100.000.000.000 dolari în economie prin legi benefice vieții verzi. Masonul Adrian Nastase a cheltuit suma numai cu politicienii PSD, David Rockefeller anulând viața PNȚCD după distrugerea economiei sale între 1995-2000, și din vina lui Mugur Isărescu devenit prim ministru în anul 2000. Nu au modernizat economia României cum a cerut David Rockefeller de la Consiliul Înțelepților al Statelor Unite ale Americii, ci au distrus-o în favoarea Austriei, ca vis amplu al masonului Chirovici Eugen.

  În 2011, ca fiu al lui David Rockefeller, ca Diavol educat numai din Vechiul Testament, am oferit din economia G7 către liberalii PNL 1875 suma de 100.000.000.000 dolari care a fost împărțită între membrii PNL și în mare parte jucată la pariuri sportive și politice.

  Voi înlocui dolarul verde cu dolarul galben și piramidele Egiptului sunt întregi pe noul dolar. Asta înseamnă unitatea poporului america și dorința de învinge obstacole. Nouă hârtie de 1$ are piramida masonică întreagă și de culoare galbenă, ceea ce înseamnă că masonii înregimentați pot fi judecați pentru opțiunile lor dar numai încarcerați și dezonorați prin retragerea șorțulețului masonic și a inelelor lor.

  Vă mulțumesc români că alegeți munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.