Încă o beizadea angajată la stat fără concurs! Nepoata lui Ciolacu, băgată la ICR de omul lui Tăriceanu

0
1662
Marcel Ciolacu

Frenezia cu care politicienii își plasează neamurile și cunoștințele în instituții de stat, pe bani publici, continuă fără nicio opreliște. Andreea Ciolacu, nepoata liderului PSD Marcel Ciolacu, a fost angajată fără concurs la Institutul Cultural Român, dezvăluie Europalibera.org.

ICR, care ar trebui să se ocupe de promovarea culturii române în lume, este condus astăzi de Mirel Taloș, omul lui Călin Popescu Tăriceanu. Fenomenul angajării de pile PSD la ICR, fără concurs, este unul de masă, mai scrie Europa Liberă.

Andreea Ciolacu a fost adusă în ICR pe post de consilier personal al președintelui, apoi detașată la Serviciul Mari Programe

Andreea Ciolacu, nepoata lui Marcel Ciolacu, a fost numită în aprilie 2020 consilier personal al președintelui ICR, funcționar care are rang de ministru.

La ICR, președintele și cei doi vicepreședinți pot angaja 16 consilieri personali – pentru aceste posturi nefiind necesar concursul.

Pila președintelui PSD a fost adusă inițial în ICR pe acest post de consilier, apoi transferată la Serviciul Mari Programe. Procedeul, prin care se ocolesc căile legale de angajare în instituții pe criterii de competență, este unul de masă la ICR, scrie Europa Liberă.

Conform declarației de avere depusă pe anul 2017, Andreea-Ioana Ciolacu a fost plasată o vreme și la Parlament, figurând drept consilier la un cabinet parlamentar. De asemenea, a încasat bani și de la firma din Buzău a fraților Ciolacu (unul dintre ei fiind chiar președintele Camerei Deputaților).

Marcel Ciolacu, acum câteva zile: „Liberalii nu au nicio limită! Și-au angajat toate rudele, coafezele, chelnerii și cioclii la vârful statului!”. Și hop nepoata proprie!

Pilele sunt aduse inițial în instituție cu funcția de consilieri personali ai președintelui Mirel Taloș sau ai vicepreședintelui Krizbai Bela Dan (UDMR), apoi, după o foarte scurtă perioadă, sunt detașați pe o funcție din organigramă.

ICR a avut anul trecut un buget de 60 de milioane de lei.

În urmă cu doar câteva zile, Marcel Ciolacu ataca dur guvernarea PNL, scriind pe Facebook că liberalii “nu au nicio limită! Și-au angajat toate rudele, coafezele, chelnerii și cioclii la vârful statului!”.

În perioada 2017-2019, practica angajării de rude (fii, nepoți, frați, neveste) în instituțiile statului român a căpătat proporții nemaiîntâlnite și s-a făcut la vedere. Aproape că nu trecea zi să nu se afle de o nouă numire a unei rude de ministru sau lider PSD și ALDE în diverse funcții, inclusiv din subordinea guvernului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* MAFIA PRIMARULUI BĂLUȚĂ. Șef al Poliției Locale din Sectorul 4, la piscina liderului unui clan interlop. Polițistul este fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectei Capitalei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here