Moment de mare cumpănă pentru Guvernul Orban. Vom scăpa de primarii PSD? Ziua asumării răspunderii pentru alegerile locale

2
515
Ludovic Orban, presedinte PNL

Guvernul Orban își va asuma astăzi răspunderea pe modificarea legii electorale, impunând două tururi de scrutin pentru desemnarea primarilor.

Această modificare e extrem de importantă, oferind posibilitatea forțelor politice anti PSD să întrerupă dominația de peste un deceniu a acestei formațiuni în administrația locală.

Marcel Ciolacu, actualul lider al social-democraților, a anunțat că va depune moțiune de cenzură imediat după ce Guvernul Orban își va asuma răspunderea pe această modificare a legii. PSD are la dispoziție 3 zile să depună această moțiune.

Premierul Ludovic Orban e încrezător că PNL va reuși să modifice legea electorală. O demitere a guvernului prin moțiune de cenzură deschide calea alegerilor anticipate.

În ședința de guvern de marți seara, executivul a mai făcut două modificări la proiectul de lege cu care se va duce astăzi în parlament.

– Vor avea dreptul să voteze la alegerile locale toți cetățenii care au obținut viza de flotant pentru localitatea respectivă cu cel puțin 60 de zile înainte de data scrutinului.

– Pentru a candida la primăria unei localități, numărul de semnături necesare pentru a intra în alegeri a fost redus de la 1% din numărul cetățenilor din localitatea respectivă, la 0,5% din numărul acestora.

Ambele modificări au fost făcute pentru a mări posibilitatea cetățenilor să participe la alegerile locale.

„Principalele amendamente adoptate la proiectul de lege vizează perioada pentru care este permis votul celor cu viza de flotant. Astfel, perioada a fost instituită la 60 de zile, un amendament al PNL. De asemenea, numărul de semnături, iarăşi o cerinţă a mai multor organizaţii civice care au solicitat înlesnirea şi facilitarea modului de înscriere în cursa electorală a candidaţilor independenţi a fost respectată, agreată şi adoptată, respectiv numărul de semnături a fost redus de la 1% la 0,5% din lista electorală din localitatea respectivă pentru depunerea candidaturilor”, a explicat Ionel dancă, șeful Cancelariei primului-ministru, citat de News.ro.

PSD va depune moțiune de cenzură, dar nu e clar în acest moment dacă are voturile necesare pentru a demite Guvernul Orban. Modificarea legii electorale ar fi cea mai mare izbândă a actualului executiv de la preluarea puterii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dragnea, milionarul din pușcărie! Clotilde Armand anunță noi venituri uriașe pentru Tel Drum din contracte publice

* Funeriu șterge pe jos cu „rapsodul PSD” Tudor Gheorghe: „Să-ți fie rușine, canalie…!”

* Postarea lui Funeriu „Să-ți fie rușine, canalie…!”, adresată rapsodului PSD-ist Tudor Gheorghe, e fenomen pe Facebook

* Anunț îngrijorător. Vaccinul împotriva virusului din China, gata abia peste 8 săptămâni

* VIDEO. Wuhan, orașul fantomă. 11 milioane de oameni, baricadați în case. 10 imagini șocante

* VIDEO. Germania, a doua țară europeană, după Franța, în care a fost descoperit virusul. Ce măsuri a luat UE

* VIDEO. Criză în China din cauza epidemiei. Primul mort în Beijing. OMS: „Pericol mare de răspândire”.

* VIDEO. Guvernul chinez ascunde adevărul despre epidemie. Cercetători din Hong Kong: 44.000 de oameni sunt deja infestați

 

2 COMENTARII

  1. Ba,da ăștia nu mai termina odată cu zăpăceala asta???… m-am săturat de trei luni numai despre alegeri,… poate o ia în barbă și cu asta cum a luat-o cu pensiile speciale….când ai construit un sistem mafiot politic,e greu sa duci calul la păscut… toate partidele au pus o cărămidă la haosul din România, să fie clar… PSD ul prin activiștii PCR, și cozile de tot bolșevice, PNL prin securiști,copiii lor,informatorii, UDMR prin naționalismul importat din Ungaria, PD ul prin interlopi și banditism economic, restul sunt mărunțiș primit la colț de stradă…și voi vreți să schimbați această mizerie politică???… vă înșelați amarnic..poate doar un virus sa îi termine , altfel ne vom duce crucea toată viața aici în țara minunilor…

    • Acuma urmeaza sa insinuezi ca n-avem cu cine vota, nu? Hai mai taci odata, si casca ochii la ce votezi, si mai ales du-te sa votezi, ca de-aia a iesit ce-a iesit in decembrie 2016!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here