Mobilizare anti-Trump în rândul republicanilor din Administrația Bush jr. Comitet de sprijin pentru democratul Biden. „Preşedintele este un pericol”

0
971
Donald Trump - Joe Biden

Președintele republican al SUA, Donald Trump, are tot mai mulți oponenți în rândul Partidului Republican, în tentativa sa de a obține al doilea mandat la Casa Albă. Nume grele din Administrația republicană a lui George W. Bush se organizează pentru a-l susține pe candidatul democrat Joe Biden. Motivul: „Trump e un pericol”.

Sute de oficiali americani care au lucrat în Administraţia preşedintelui republican George W. Bush (2001-2009) urmează să-şi anunţe sprijinul pentru candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, au declarat pentru Reuters persoane implicate în acest demers.

Oficialii republicani au format un comitet de acţiune politică (Super-PAC), intitulat „43 Alumni for Biden”, pentru a-l susţine pe fostul vicepreşedinte democrat al lui Barack Obama (2009-2017) în alegerile din noiembrie 2020, au indicat trei dintre organizatori pentru Reuters.

Printre inițiatori se regăsesc secretari ai cabinetului şi alţi responsabili de rang înalt din administraţia Bush jr.

George W. Bush a fost al 43-lea preşedinte al Statelor Unite și a avut două mandate.

Comitetul, lansat miercuri printr-un website şi o pagină de Facebook, va posta „testimoniale video” laudative faţă de Biden ale unor republicani marcanţi şi va încuraja alegătorii să iasă la vot în statele unde competiţia se anunţă foarte echilibrată.

„Ştim ce este normal şi ce este anormal, iar ceea ce vedem acum este cu totul anormal. Preşedintele este un pericol”, a explicat Jennifer Millikin, unul dintre organizatori, care a lucrat în campania de realegere a lui Bush jr în 2004 şi, ulterior, în Administraţia Generală a Serviciilor.

Ceilalţi doi membri care au vorbit cu Reuters sunt Karen Kirksey (din echipa de comunicare a lui Bush jr la Casa Albă) şi Kristopher Purcell (care a lucrat în Departamentele Agriculturii şi Muncii).

Jennifer Millikin a precizat că grupul nu este pregătit deocamdată să facă publice numele tuturor membrilor sau donatorilor. O listă a donatorilor iniţiali trebuie prezentată Comisiei Electorale Federale până în octombrie.

Biroul lui George W. Bush a fost informat despre constituirea grupului, dar fostul preşedinte nu este implicat şi nu a semnalat dacă este de acord cu obiectivele fos;tilor s[i colaboratori, a menţionat Jennifer Millikin.

Freddy Ford, un purtător de cuvânt al lui Bush jr, a spus că acesta s-a retras la pensie „şi nu vrea să se implice în aceste alegeri”.

George W. Bush, care este încă admirat de mulţi republicani moderaţi, şi-a câştigat aprecieri pentru declaraţiile referitoare la moartea lui George Floyd, în care a văzut „un eşec şocant al poliţiei”, şi pentru apelul ca protestatarii să fie ascultaţi.

„În noiembrie, alegem ţara în detrimentul partidului. Noi credem că o administraţie Biden va adera la statul de drept şi va restabili demnitatea şi integritatea Casei Albe”, a subliniat Kristopher Purcell.

Ca Super-PAC, membrilor grupului li se interzice prin lege să colaboreze sau să comunice cu echipa de campanie a lui Biden, dar ei pot strânge fonduri nelimitate, pot finanţa reclame şi organiza evenimente în sprijinul candidatului.

Echipa de campanie a lui Joe Biden a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

În schimb, Erin Perrine, o purtătoare de cuvânt a campaniei lui Donald Trump, a declarat despre „43 Alumni for Biden”: „Aceasta este mlaştina care, din nou, încearcă să-l dea jos pe preşedintele legitim ales al Statelor Unite”.

Zeci de foşti oficiali din domeniul securităţii naţionale intenţionează să-l sprijine pe Biden, văzând în Trump o ameninţare pentru securitatea ţării, au declarat pentru Reuters persoane implicate în acest efort.

Printre alte grupuri care se opun realegerii actualului preşedinte se află Lincoln Project, care-l are printre co-fondatori pe George Conway, soţul lui Kellyanne Conway, fostă consilieră a lui Trump.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

A murit criminalul în serie care i-a dat foc fetei de 17 ani! S-a spânzurat cu tricoul în pușcărie, a decedat la spital

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here