Moartea odiosului Abubakar Shekau, liderul grupării terorise Boko Haram: s-a detonat după 5 zile în care a fost hăituit prin boscheți de membrii unei bande rivale

4
4187

Abubakar Shekau, criminalul care conducea gruparea teroristă Boko Haram, din Nigeria, s-a sinucis, confirmă rivalii islamiști din gruparea ISWAP, citați de BBC. Postul britanic scrisese prima oară acum două săptămâni că există indicii privind moartea odiosului personaj.

Rivalii de la ISWAP au publicat o înregistrare audio în care clamează că au reușit să-l ucidă pe Abubakar Shekau, iar armata nigeriană a anunțat începerea unei anchete. Boko Haram nu a comentat în niciun fel informațiile.

Potrivit mesajului audio, în care pare să vorbească Abu Musab Al-Barnawi, liderul ISWAP, luptătorii acestei bande l-au hăituit pe liderul Boko Haram înainte de a-l încercui. Pentru a nu fi capturat, aceasta s-a sinucis.

Conform relatării, ISWAP a trimis unități de luptători în enclava Boko Haram din pădurea Sambisa, unde Shekau a fost dibuit în propria sa reședință: „A bătut în retragere şi a fugit, rătăcind printre tufişuri timp de cinci zile. Cu toate acestea, luptătorii (din ISWAP) au continuat să-l caute şi să-l vâneze până când l-au putut localiza. Shekau a preferat umilinţa în viaţa de apoi umilinţei pe Pământ. S-a sinucis declanşând un exploziv“.

În fapt, această veste nu este neapărat una bună, pentru că asistăm, de fapt, la tranziția de la o grupare teroristă (Boko Haram) la o alta mult mai puternică (ISWAP), care e în relații cu și Statul Islamic.

Abubakar Shekau, criminalul care s-a sinucis, a venit în fruntea Boko Haram în 2009, după ce fostul lider murise în arestul poliției, în condiții neelucidate. Cu Shekau la cârmă, Boko Haram s-a transformat în una dintre cele mai odioase organizații teroriste care au existat pe Pământ. A organizat atentate, atacuri teroriste și răpiri, făcând să curgă valuri de sânge în Nigeria.

Într-un videoclip din 2012, Shekau mărturisea: “Îmi place să ucid așa cum mă bucur să mănânc găini și berbeci”. A dus o campanie dementă, jihadistă, promovând un fundamentalism islamic devastator. În anii în care el a condus Boko Haram, acțiunile grupului său au dus la uciderea a 30.000 de oameni și la părăsirea locuințelor de către alți 2.000.0000, îngroziți.

În 2014, Boko Haram a răpit sute de fete dintr-o școală din orașul Chibok. Multe dintre ele au dispărut pentru totdeauna. SUA a pus recompensă de 7 milioane de dolari pe capul lui Shekau, declarându-l terorist internațional.

În 2016, din această grupare teroristă s-a desprins o facțiune autointitulată ISWAP. Noua bandă acuza Boko Haram că ucide civili musulmani. Treptat, ISWAP a căpătat putere și azi domină nord-estul Nigeriei, unde poartă un război împotriva armatei naționale. Grupul preia treptat teritoriile Boko Haram, care e pe cale să-l absoarbă – proces accelerat, previzibil, după moartea liderului rivalilor. Dar ISWAP va deveni astfel mai puternic și mai periculos, controlând o suprafață mai mare decât cea a Boko Haram.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Dan Voiculescu o atacă și pe soția lui Mihai Șora, cu o tehnică securistă: „Am aflat cu tristețe că postările unui venerabil om de cultură nu sunt scrise de acesta, ci de o persoană apropiată…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! Ignoranță totală!!!

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol și pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Noua șefă a TVR a început să-l „împacheteze” pe politrucul „Sărmăluță”. Mai întâi, i-a mutat „România 9” la ora 5!

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* Alte trei fetițe, de 3, 8 și 11 ani, au fost spălate pe cap cu o substanță toxică, la o săptămână după cele trei surori omorâte cu tomoxan

* Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

4 COMENTARII

  1. De-aleee… AFRICII: „Marele-șef” Baluuuba-Baluuuba a fost ucis de un alt șef-de-trib, Makoooko-Makoooko, care are… gazele-mai-multe-și-mai-cornute (Sic!), adicăăă… toooot un fel de „Mioriță” (Sic!), da’ așaaa…, maiii… tropicală, daaaaaaaaaaaa?!!!

    • Conform ancestralei tradiții, noul „Mare-Șef”… îi ia defunctului femeile, copiii, maimuțele și bijuteriile-din-dinți-de-crocodil șiii… tot ceea ce scapă nemâncat (!) acum, din toate aceste averi, își așteaptă… următorul vremelnic-stăpân, Taliiibo-Taliiibo, care-l va ucide-și-mânca pe ăsta de-acum șiii… tooooot așa, cââââât o mai fi Africa pe acest Pământ!!!

      • DIFERENȚELE-de-RELIGIE sunt, cam peste tot în ceea ce se numea, în perioada „Războiului-Rece”,… „Lumea-a-TREIA” (darrr… NU NUMAI: IRLANDA-de-Nord este DOAR unul dintre exemple!), NUMAI (!!!) un… PRETEXT (!), pentru (VEȘNICELE!!!) LUPTE… TRIBALE (!), MEREU EXTREM-de-SÂNGEROASE!!!

        • Din NENOROCIRE…, TRIBURILE (!!!) acestea, din Africa, Arabia, Asia, Oceania, America-de-Sud-și-Centrală au ajuns (în număr EXAGERAT de mare!) în… Lumea-CIVILIZATĂ (Europa-Occidentală-și-Centrală, S.U.A., Canada), iar caracteristicile TRIBALISMULUI-SĂLBATIC încep să DISTRUGĂ CIVILIZAȚIA din aceste zone!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.