Mitropolia Moldovei cere eliminarea tuturor restricțiilor la pelerinajul de Sfânta Parascheva. La acel moment, România va avea, probabil, 20.000 de noi cazuri Covid pe zi

1
603
În 2020, autoritățile n-au fost capabile să se impună și au cedat presiunii puse de credincioșii scoși în stradă de preoțime și de conspiraționiști. Deși inițial s-a cerut respectarea măsurilor pentru prevenirea pandemiei la pelerinajul de Sfânta Parascheva, până la urmă s-a intrat la grămadă, fără buletin, iar mulți credincioși au refuzat să poarte mască, spunând că-i va proteja cuvioasa. FOTO: Inquam Photos

Evenimente cu iz de deja-vu au loc zilele acestea, înaintea pelerinajului din 13-15 octombrie, de la moaștele Sfintei Parascheva, programat la Iași. La fel ca și anul trecut, Mitropolia Moldovei și Bucovinei cere oficial să fie eliminate toate restricțiile sanitare la pelerinaj. Asta, în condițiile în care valul 4 al pandemiei a doborât deja recordul precedentelor trei vârfuri, iar la data pelerinajului se estimează că vom ajunge la 20.000 de cazuri de infectare pe zi.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, citați de Mediafax, au anunțat Guvernul: „Nu dorim niciun fel de restricționare a pelerinilor, pe nici un fel de criterii. Pelerinajul se va desfășura în aer liber, accesul se va face, ca și anul trecut, pe culoar unic, de o persoană, la distanță una de cealaltă, cu respectarea regulilor specifice acestei perioade, cu flux de intrare separat de cel de la ieșire șamd. Nu ar trebui, așadar, să fie nici un fel de pericol din punct de vedere epidemiologic“.

Primarul Mihai Chirica a dat déjà primele semne că va ceda presiunilor, afirmând că anul trecut, când la pelerinaj au fost acceptate doar persoanele cu buletin de Iași, a fost un abuz: „Toate măsurile impuse de prezența unei localități în diferite scenarii nu vizează apartenența. Din punctul meu de vedere, dacă vreți să mă credeți, ca și om al statului român, între a da o restricție cu caracter general care vizează orice cetățean al acelui stat – pentru noi, România – și a da restricții cu caracter local prin care spui că numai ieșenii au voie să se închine la Cuvioasa Parascheva, dacă ar fi să mă întrebați pe mine, ca inginer, a fost abuziv. Nu poți să dai o restricție cu un caracter local într-un stat democratic. Ori dai una cu caracter general și atunci nimeni și toți o respectă, ori lași ca lucrurile să decurgă de la sine și nu cred că se va mai ajunge acolo, pentru că este total din perspectiva mea neconstituțional“.

Anul trecut, numărul cazurilor de Covid a crescut cu 250% la două săptămâni după pelerinajul Sfintei Parascheva

Autoritățile au intrat anul trecut în coliziune frontală cu prelații BOR după ce au impus restricții de natură epidemiologică la pelerinajele religioase. ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei, a trecut la amenințări fățișe, pilda sa fiind luată de episcopul Hușilor, dar și de alți arhierei.

Încurajați de capii Bisericii, fanatici religioși, dar și oportuniști și impostori în căutare de capital politic sau de imagine, precum conspiraționista Șoșoacă, videochatista Lovin și agitatoarea Cerva, s-au înființat la pelerinaj, provocând scandal și forțând cordoanele de ordine. Jandarmii fie s-au purtat îngăduitor, fie chiar le-au ajutat.

Anul trecut, la două săptămâni după pelerinajul de la Sfânta Parascheva, România sărise de la 4.000 la 10.000 de cazuri de Covid pe zi.

În acest moment, însă, țara noastră se află deja la 10-12.000 de cazuri de infectare zilnic, iar specialiștii se așteaptă ca până pe 15 octombrie să urcăm la circa 20.000 pe zi. Pe 1 octombrie 2020, adică acum exact un an, erau raportate 2.086 de cazuri, iar acum, pe 1 octombrie 2021, au fost 10.887 de cazuri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Tragedie la un spital din Constanța: 7 din cei 10 pacienți de la Terapie Intensivă au murit într-un incendiu devastator

* „Spitalul morții” din Constanța e condus de 13 ani de directoarea lui Radu Mazăre. Contract de căpușare a spitalului

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Orban: „O criză politică declanșată de Cîțu, probabil cu acordul președintelui”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

* Deputatul Emanuel Ungureanu agită apele: „Dacă va câștiga Cioloș, e foarte posibilă ruperea USR-PLUS. Suntem mai despărțiți ca niciodată”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

* Deputata Laura Vicol (PSD) ne interzice să mai scriem despre ea și ne somează să ștergem toate articolele care o vizează. Răspunsul nostru: Pașol na Constituția, Ciorba!

* Demisie la Realitatea Plus. Bogdan Muzgoci: „Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea «Succes!» în propria emisiune”

1 COMENTARIU

  1. Pentru că… NU SE PREA ȘTIE ce s-a întâmplat pe teritoriul patriei noastre în… Evul-Mediu-TIMPURIU/”ÎNTUNECAT”, Biserica Ortodoxă pare decisă să-l… JOACE ÎN RELUARE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here