VIDEO. Tragedie la un spital din Constanța: 7 din cei 10 pacienți de la Terapie Intensivă au murit într-un incendiu devastator

1
835

Tragedie de mari proporții la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: 7 din cele 10 persoane internate în Secția de Terapie Intensivă, aflată la etajul 1, au murit într-un incendiu devastator, izbucnit vineri dimineață.

Ministerul Sănătății a transmis că, din primele date transmise de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în spitalul constănțean 113 pacienți, dintre care 10 la Terapie Intensivă.

Zeci de pompieri au intervenit pentru evacuarea pacienților. Imaginile difuzate de presa locală arătau pacienți scoși de pompieri pe geam, la fel și cadre medicale.

Toți pacienții sunt transferați la alte trei spitale din Constanța:

  • Spitalul Județean de Urgență;
  • Spitalul de Pneumoftiziologie;
  • un spital mobil ISU.

În caz de nevoie, au fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia.

VIDEO: Arde spitalul…

Pompierii au instalat lângă spital o unitate mobilă pentru triajul pacienților evacuați.

ISU cerut în sprijin echipaje din Călărași și Ialomița. De la ISU Călărași se trimit în sprijin 7 ambulanţe SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomița se deplasează o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple, a transmis IGSU.

Guvernul României a transmis că premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului. Arafat a plecat imediat spre Constanța.

„Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și continuă să țină legătura cu reprezentanții MAI, Ministerul Sănătății și cei ai Prefecturii Constanța. În acest moment, este activată o celula de criză la MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale”, a precizat Guvernul într-un comunicat.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila: „Nu pot să confirm un număr de persoane decedate, dar pot să confirm că sunt persoane decedate. Toate aceste informații vor fi comunicate după finalizarea intervenței ISU și evacuarea pacienților. De dimineață am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru relocarea pacienților. Nu aș dori să înaintez o cauză a incendiului, va fi stabilită de ISU. Cauzele pot fi și legate de infrastructură, de suprasolicitarea instalației, dar pot fi și cauze umane. Acum, cel mai important e ca pacienții de acolo să fie transferați la alte spitale”.

VIDEO: Panică și durere la Constanța

 

Șeful Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a declarat că s-a dispus evacuarea UPU și a secției de Terapie Intensivă. El a precizat că spitalul nu se află în subordinea Consiliului Județean, ci a Primăriei.

„Nu este în subordinea Consiliului Județean, dar suntem în contact în permanență cu cei care se află la fața locului”, a spus Mihai Lupu.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este foarte vechi, de 60-70 de ani, a precizat președintele Consiliului Județean.

Precizările Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU)

  • Incendiul s-a manifestat la nivelul Secției ATI cu pacienți Covid.
  • La ora 9.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
  • Sunt 9 pacienți decedați. (Ulterior, a venit rectificarea: 7 morți, nu 9 – n. red.)
  • Întregul spital a fost evacuat.
  • Incendiul a fost lichidat la ora 10:55.
  • Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților. Forțe solicitate în sprijin de la județele Călărași, Galați și Ialomița.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Orban, necruțător: „O criză politică declanșată de Cîțu, probabil cu acordul președintelui”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

* Deputatul Emanuel Ungureanu agită apele: „Dacă va câștiga Cioloș, e foarte posibilă ruperea USR-PLUS. Suntem mai despărțiți ca niciodată”

Medic din Timișoara: „Știu că aveți o listă lungă cu «motivele» pentru care nu vreți să vă vaccinați. Și eu am o listă… DE AȘTEPTARE!!! Care e mai lungă decât lista voastră. Pe lista mea se află vieți, iar la voi – aberații”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

* Deputata Laura Vicol (PSD) ne interzice să mai scriem despre ea și ne somează să ștergem toate articolele care o vizează. Răspunsul nostru: Pașol na Constituția, Ciorba!

* Demisie la Realitatea Plus. Bogdan Muzgoci: „Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea «Succes!» în propria emisiune”

Dublu șoc pentru fotbalul spaniol: Real Madrid – Șerif Tiraspol 1-2, Benfica Lisabona – Barcelona 3-0. Halal „galactici” și „extratereștri”!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here