După abandonarea Hersonului, rușii fug și din Zaporojie! Își evacuează unitățile de luptă, inclusiv personalul administrativ

0
0

„Operațiunea militară specială” a lui Putin s-a prăvălit de-a binelea. La început de iarnă, armata Kremlinului dă semne clare că nu mai rezistă pe front, la aproape 9 luni și jumătate după invazia declanșată pe 24 februarie.

La nici o lună de la pierderea Hersonului (singurul centru regional pe care-l capturaseră), „denazificatorii” au decis să-și ia tălpășița și din regiunea Zaporojie, situată în sud-estul Ucrainei.

Informațiile au fost transmise pe cale oficială de Statul Major al Forțelor Armate al Ucrainei la data de 1 decembrie, fiind preluate de site-ul Obozrevatel.com. Se arată că regimul criminal de la Moscova își retrage din acea zonă unități de luptă separate și pregătește pentru evacuare personalul administrațiilor de ocupație din mai multe așezări.

Statul Major ucrainean: „Unitățile cu sediul în secția de poliție locală și într-una dintre instituțiile de învățământ au părăsit așezarea Mihailovka. În așezările Pologi și Injinernoe, ocupanții părăsesc casele în care au fost cazați, scot bunuri furate. În așezarea Burciak, autoritățile ocupante efectuează un recensământ pentru așa-zisa evacuare voluntară a populației”.

În același timp, trupele ucrainene elimină zilnic sute de invadatori în regiunea Zaporojie. În cursul zilei de joi, 1 decembrie, aeronavele Forțelor de Apărare ale Ucrainei au lansat 14 lovituri puternice în zonele de concentrare a personalului, armelor, echipamentelor militare și pe pozițiile sistemelor de rachete antiaeriene inamice.

Statul Major ucrainean: „În așezările Mirnoe, Tokmak, Injinernoe, Pologa, Iasnoye și Konskie Razdorî din regiunea Zaporojie, pierderile inamicului s-au ridicat la peste 230 de persoane rănite, au fost distruse peste 15 echipamente militare de diferite tipuri și un depozit de muniții. Informația despre ocupanții lichidați este în curs de actualizare”.

Luna noiembrie a fost una a recordului absolut în privința militarilor ruși lichidați în Ucraina. 17.000 dintre ei și-au pierdut viața, cel mai mulți provenind din campania de „mobilizare parțială” decretată de Putin la 21 septembrie.

Trebuie precizat, totuși, că, deși sunt în defensivă, rușii continuă să efectueze bombardamente de artilerie în districtele Nikopol, Kamenski, Novoandreevka, Zaliznîcinoe, Guliaipol, Dorojnianka și Belogorie din regiunea Zaporojie, precum și la Iliinka din regiunea Dnipropetrovsk.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* George Simion preia narativul rusesc și cere să lăsăm Moldova să moară de frig și foame: „România nu mai trebuie să finanțeze Guvernul de la Chișinău nici măcar cu un leu!”

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* Rusia se surpă din interior. Un sondaj secret comandat de Kremlin arată că doar 25% dintre ruși mai susțin războiul din Ucraina, iar 55% vor începerea imediată a negocierilor de pace

* 83 de ani de la începutul Războiului de Iarnă: cum a atacat Rusia sovietică Finlanda fără declarație de război, pentru că nu-i cedase 10% din teritoriu. Rușii au bombardat mai întâi orașul Helsinki

* Continuă seria marilor surprize la Mondialul de fotbal: Tunisia – Franța 1-0, Australia – Danemarca 1-0!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here