Lovitură năprasnică dată de ucraineni: a fost spulberat generalul Goriacev, fost șef al trupelor ruse din Transnistria. Este al 14-lea general pierdut de Putin în Ucraina

0
12854
Gen. Serghei Goriacev

Regimul terorist de la Kremlin a fost zdruncinat zdravăn luni, 12 iunie, când a aflat că generalul-maior Serghei Goriacev a fost spulberat de o rachetă ucraineană pe frontul din regiunea Zaporojie, în contraofensiva lansată de trupele lui Zelenski.

Generalul-maior Serghei Vladimirovici Goriacev (52 de ani) era șeful Statului Major al Armatei a 35-a de Arme Combinate, iar în trecut a condus trupele rusești de ocupație din Transnistria, regiume care aparține de drept Republicii Moldova.

Informațiile au apărut pe contul de Twitter al blogger-ului militar Necro Mancer, fiind confirmate de bloggeri militari ruși și de ofițeri ai armatei ucrainene.

„Unul dintre cei mai străluciți și mai eficienți lideri militari” ai Rusiei

Mai mulți bloggeri militari ruși deplâng faptul că un atac ucrainean cu rachete, pe frontul regiunea Zaporojie, din sudul Ucrainei, a ucis un general rus experimentat, potrivit The Guardian.

Proeminentul blogger pro-război Voenkor a scris într-o postare pe Telegram: „Ca urmare a unui atac cu rachete inamic, șeful Statului Major al Armatei a 35-a de Arme Combinate, generalul-maior Serghei Goriacev, a fost ucis. Potrivit reprezentanților Comandamentului Grupului Unit de Forțe (S), armata a pierdut astăzi unul dintre cei mai străluciți și mai eficienți lideri militari”.

Mai mulți bloggeri de război ruși au declarat că Goriacev a fost probabil ucis de o rachetă de croazieră Storm Shadow, furnizată de Marea Britanie.

Un ofițer ucrainean a declarat că trupele ucrainene l-au ucis pe Goriacev, dar și o serie de ofițeri superiori din cartierul general al Armatei a 35-a de Arme Combinate ruse, în noaptea de 13 iunie.

Al 14-lea general rus lichidat pe frontul din Ucraina

Generalul Goriacev provenea din microraionul Ojerelie al orașului Kașira, parte a regiunii Moscova. În 1994, el a absolvit Academia de Arme Combinate a Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Conform Wikipedia, generalul Goriacev a ocupat în trecut mai multe funcții de comandant în armata țării sale:

  • comandant de pluton de recunoaștere;
  • comandant adjunct al unei companii de recunoaștere;
  • comandant al unei companii de recunoaștere;
  • comandant al unui batalion aeropurtat din Divizia 76;
  • comandant adjunctal unei brigăzi separate de pușcă motorizată a armatei combinate din Districtul Militar de Vest;
  • comandant al grupului operațional al trupelor ruse din Transnistria;
  • comandant al Bazei militare 201 din Rusia.

Ofițer superior super-decorat, Serghei Goriacev este cel de-al 14-lea general rus ucis pe front de trupele ucrainene. Ultimul dintre ei fusese lichidat anul trecut, pe 5 iunie, într-o ambuscadă din Donbass: generalul-maior Roman Kutuzov, șeful de Stat Major al Armatei a 29-a.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* E gata „rotativa”: pleacă Guvernul CiucaCiola, vine Guvernul CiolaCiuca! Nu e băutură răcoritoare, e formula dragă lui Iohannis

* Sindicatele din Educație suspendă greva punând Guvernului două condiții financiare grele, dar „uitând” cele trei măsuri care ar însănătoși sistemul

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Un decret rușinos semnat de președintele Emil Constantinescu în 1999: grațierea lui Maricel Păcuraru, infractor cu vocație de recidivist. Acum e patronul Realitatea Plus, televiziune care face politică anti-europeană și rusofilă

* VIDEO+FOTO. Înregistrarea-cheie din TVR: cele 14 secunde în care Olaianos o „gâtuie” pe colega sa Nadine Vlădescu. O ridică în aer și o izbește de perete. Filmul agresiunii în 22 de fotografii

* Furia tâmpă a lui Olăroiu: „Eu, când aud de UE, înnebunesc! Ce ne dă nouă Europa?! Ne pune tot felul de restricții, dar nu ne dă nimic în schimb”

* PSD-istul Mihai Tudose, acuzat de consiliera sa de la Bruxelles că a hărțuit-o sexual. „Îmi spunea să merg în fața lui ca să-mi vadă fundul. Vorbea vulgar, făcea aluzii: «Îmbracă-te mai mult în fustă, știi că ai craci frumoși!»”

* Prigojin anunță un viitor sumbru pentru banda lui Putin: „Suntem la 2-3 luni de plutoanele de execuție” / „Rusia va pierde teritorii”

* Trump ținea în dormitor și în baie, lângă WC, munți de documente secrete, inclusiv planuri nucleare! E inculpat pentru 37 de capete de acuzare. Au început să-l abandoneze și avocații

* Viața și moartea lui Silvio Berlusconi. I-a pupat mâna lui Gaddafi, îl admira pe Putin, l-a făcut „nazist” pe Martin Schulz, a triumfat de 5 ori cu AC Milan în Europa. De urmările Covidului n-a scăpat niciodată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.