Mincinoasa pandemiei. Norica Nicolai ia lunar 3.500 € de la UE, dar înjură Europa cum îi place propagandei ruse

2
3742
Norica Nicolai

Pe fondul pandemiei care a panicat Europa, propaganda rusă își întețește ofensiva mincinoasă. Ea folosește trompete iresponsabile precum Norica Nicolai (ALDE). Comisia Europeană a taxat aspru o asemenea intoxcare.

Norica Nicolai a făcut o afirmație scandaloasă, care o descalifică nu doar politic, ci și uman.  Fruntașa partidulețului lui Tăriceanu a spus că Uniunea Europeană nedreptățește România, căreia îi oferă un ajutor de numai un miliard de euro, în timp ce Franței îi dă 300 de miliarde.

Minciuna scârboasă a Noricăi Nicolai (culmea: fost europarlamentar!), lansată cu scopul de a discredita Uniunea Europeană, a fost pe placul Rusiei, care a preluat-o prin organul său de propagandă în limba română, Sputnik.md. Mizeria de „articol” e semnată de o anume Daniela Porovăț.

Minciuna din Sputnik.md, având-o ca sursă pe Norica Nicolai

Fake-news-ul creat de Norica Nicolai și rostogolit de propaganda rusă a fost demontat de reprezentanța Comisiei Europene în România, duminică, printr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook. Reprezentanța arată că, în cazul Franței, ajutorul nu este acordat de UE, ci chiar de statul francez, și doar aprobat de Bruxelles.

Norica Nicolai (62 de ani) s-a bucurat de privilegiile statutului de europarlamentar timp de 10 ani (două mandate), iar acum încasează din partea Parlamentului European o rentă lunară egală cu jumătate din indemnizația pe care o are un europarlamentar activ. „Paukerița lui Tăriceanu” primește, astfel, peste 3.500 de euro pe lună, iar în curând va încasa și pensie specială de europarlamentar.

În 2019, Norica Nicolai a candidat pentru un al treilea mandat la Bruxelles, dar n-a reușit: partidul său, ALDE, nu a trecut pragul de 5%, fiind creditat de alegători doar cu 4,2%.

Precizările reprezentanței Comisiei Europene la București

”Afirmație falsă:

Comisia Europeană alocă Franței 300 de miliarde de euro în lupta cu COVID-19, iar României un miliard de euro.

Faptele sunt acestea:

Comisia a aprobat propunerea din partea autorităților franceze de a acorda ajutoare de stat în valoare de 300 de miliarde de euro. Suma provine de la bugetul de stat al Franței.
Detalii: https://bit.ly/3biH8W8

Ce rol are Comisia?

Ajutoarele de stat acordate de statele membre trebuie aprobate de Comisie. Pentru a face față crizei COVID-19, Comisia a adoptat un cadru temporar pentru a permite statelor membre să ofere mai mult sprijin economiei în contextul pandemiei de COVID-19.
Detalii: https://bit.ly/3dmxhAs

Cum acționează cadrul temporar?

Permite tuturor statelor membre să se asigure că întreprinderile de toate tipurile dispun în continuare de lichidități suficiente pentru a menține activitatea economică în contextul și după criza COVID-19.

Cadrul legal:

Este bazat pe articolul 107, alineatul 3, litera b din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Sfaturi de la Virgil Musta, medicul care face minuni la Timișoara (71% dintre vindecații de coronavirus din România)

2 COMENTARII

  1. Mizeria si marsavia Fake News nu se va opri, pana actul de publicare a stirilor false nu va deveni act penal, cu rumari drastice pentru autorul stirilor si inchiderea platformei mediatice, care a publicat stirea.

  2. Această troțkistă contemporană o duce bine nu doar de 30 de ani. Ea s-a bucurat, ca procuror comunist notoriu, şi de regimul dictatorial. Dacă te uiți la ea vezi limpede de unde vine profilul fizic şi mental al acestei oripilante ființe. Şi sunt, încă, extrem de multe. Dar, mai ales, periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here