Primarul Iașiului, Mihai Chirica (PNL, fost PSD) – pus sub control judiciar de DIICOT. E acuzat de 8 infracțiuni de corupție, dar anunță că nu renunță la funcție. „Ne vedem mâine la birou!”

0
746
Mihai Chirica (stânga) era girat în 2020 de Klaus Iohannis, după ce s-a înscris în PNL

Mihai Chirica, primarul Iașiului din partea PNL (după ce până în 2018 a reprezentat PSD), a fost pus miercuri sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurorii DIICOT. Edilul are calitatea de acuzat, imputându-i-se 8 fapte de corupție. Chiar și în această situație, primarul refuză să se autosuspende sau să demisioneze din funcție. După ce a fost pus sub control judiciar, el a anunțat că „ne vom vedea mâine la birou”!

Dosarul DIICOT este foarte amplu și vizează zeci de persoane din Primăria Iași care au făcut șmecherii la Urbanism, autorizând ilegal construcții contra mită. Avocatul primarului spune că Mihai Chirica însuși e vizat pentru 8 înscrisuri legate de urbanism, din care 7 sunt pentru abuz în serviciu și unul pentru uzurpare.

DIICOT a venit la Primăria Iași după ce, acum câteva săptămâni, instituția fusese călcată de DNA, tot în dosare de mare corupție. De data aceasta, Mihai Chirica a fost dus și ținut mai întâi 8 ore la Inspectoratul de Poliție Județeană Iași, apoi la sediul DIICOT, unde audierile au durat încă 4 ore.

În cursul zilei de miercuri, 14 decembrie, procurorii anti-mafia din Iași și polițiștii de la Biroul de Combaterea Crimei Organizate din trei județe – Suceava, Vaslui și Botoșani –, alături de „mascații” de la trupele SAS, au organizat o descindere simultană la 24 de adrese, pentru percheziții.

Rețeaua, ale cărei fire duc la Primăria Iași, este foarte vastă. 30 de persoane – între care și primarul Chirica – au fost duse la audieri.

După ce a ieșit de la sediul DIICOT, politicianul PNL-ist (fost PSD-ist) a declarat cu nonșalanță că lucrurile nu sunt chiar așa cum par și că de a doua zi se întoarce la birou, pentru a-și vedea mai departe de treabă!

Chirica a mai anunțat că va contesta în instanță decizia procurorilor de a-l pune sub control judiciar 60 de zile. Persoanele puse sub control judiciar trebuie să se prezinte regulat la Poliție și nu au voie să plece din țară fără aprobarea anchetatorilor.

Mihai Chirica a spus că „e puțin cam mult stres” în această afacere: „A fost extins cazul din 2020 al domnului Zamoşteanu (un om de afaceri din Iaşi – n. red.). Bineînţeles, tot pe probleme legate de urbanism, acelaşi blestem care urmăreşte de multă vreme situaţia din Iaşi. Mi s-a adus calitatea de suspect şi după aceea cea de inculpat în acest dosar. Va trebui să interacţionez mai puţin cu Direcţia de Urbanism şi cu cei care acţionează în zonă. În rest, îmi voi exercita (funcţia – n. red.) şi ne vom vedea mâine la birou. Există o oarecare dezamăgire, din perspectiva aceasta, pentru că nu e tocmai aşa cum se vorbeşte. Asta se va demonstra mai departe în instanţă. E oboseală şi puţin cam mult stres pentru această situaţie”.

Conform comunicatului DIICOT, e vorba de o mafie a construcțiilor imobiliare în care „dezvoltatorii imobiliari” mituiesc funcționarii din Primărie ca să obțină documentele necesare încălcându-se legile.

„Activităţile sunt efectuate în continuarea cercetărilor în cauza privind constituirea unui grup infracţional organizat şi vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari care s-au folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Terorism AUR: George Simion și hoarda sa au blocat o benzinărie OMV din Ploiești. Poliția lui Bode a încurajat anarhia

OPINIE. Cum se joacă Iohannis și PNL cu focul: pentru a-și salva pielea după eșecul Schengen, au alimentat discursul extremist și anti-occidental

* Restaurație totală: PSD-ista care vedea „coarnele diavolului” la protestele #Rezist, numită de Ciucă șefă la Directoratul Național de Securitate Cibernetică!

* Judecătorul Cristi Danileţ a învins în instanță Mafia din CSM! După un an de calvar, el nu poate reveni totuși în magistratură, pentru că Mafia l-a mai exclus de două ori. Urmează două noi procese, amânate deja scandalos de mult

Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* La Iași s-a ținut ședința prietenilor Rusiei. Lista „suveraniștilor” invitați: Piperea, Tucă, Nistorescu, Severin, Palada, Marga, Cerva, Lasca, Tudorel Toader, Iosefina Pascal, Capsali, Diplan etc.

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor”

O „PSD-istă greacă”, vicepreședintă a Parlamentului European, a fost arestată în Belgia pentru corupție! Luase șpăgi enorme din Qatar

Semifinale cu echipe de pe trei continente: Argentina – Croația, Franța – Maroc! Anglia a fost îngropată de liderul ei, Harry Kane, care a ratat un penalty crucial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.