sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNewsMăsură extremă a României după ratarea intrării în Schengen: a fost rechemat...

Măsură extremă a României după ratarea intrării în Schengen: a fost rechemat ambasadorul de la Viena, Emil Hurezeanu! Relațiile diplomatice între cele două țări coboară la nivel de însărcinat cu afaceri

-

România continuă să escaladeze tensiunile cu Austria după ce reprezentanții acestei țări s-au opus, joi, aderării țării noastre la Spațiul Schengen. Ambasadorul Emil Hurezeanu a fost rechemat de la post, iar premierul Ciucă a anunțat că relațiile diplomatice între cele două țări vor coborî la nivel de însărcinat cu afaceri externe.

Guvernul de la București, care a adoptat în ultimele zile un ton tot mai ridicat, amenințând cu represalii Austria dacă se opune aderării României la Spațiul Schengen, a trecut la fapte. În cursul zilei de vineri, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a convocat-o pe ambasadoarea Austriei la București și i-a înmânat un protest în care „i s-a transmis că votul negativ al Vienei surprinde cu atât mai mult în contextul existenței unor relații diplomatice îndelungate, cu o tradiție de peste 100 de ani, între țările noastre, precum și al cooperării bilaterale substanțiale în special în domeniul economic – Austria fiind unul dintre partenerii economici cei mai importanți ai României și al doilea investitor străin pe piața românească. De asemenea, i s-a transmis ambasadoarei protestul ferm față de acuzațiile exprimate de autoritățile austriece cu privire la așa-zise presiuni asupra firmelor austriece, afirmații care sunt inadmisibile, nefiind în conformitate cu realitatea“, conform comunicatului MAE.

Cel puțin ultima parte a textului este bizară. România „protestează ferm” față de acuzațiile autorităților austriece cu privire la „așa-zise presiuni” asupra firmelor austriece, când chiar liderul PSD, Marcel Ciolacu, și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, au formulat aceste amenințări în mod deschis! Ciolacu a spus că „vor fi consecințe”, iar Bogdan a cerut direct companiilor românești să întrerupă legăturile cu băncile austriece! Mai mult decât atât, fostul europarlamentar Cristian Preda relata, la mijlocul lunii trecute: „(…) S-a mers departe: deputați, inclusiv europeni, ca și miniștri din Guvernul de la București au amenințat cu boicotul comercial sau cu arestarea unor directori de afaceri austrieci“.

Vineri, după eșecul din Consiliul JAI, premierul român Nicolae Ciucă a declarat că ambasadorul de la Viena, Emil Hurezeanu, a fost rechemat la București. Este o măsură foarte dură, de neimaginat între două țări membre ale Uniunii Europene. „I-am cerut ministrului de Externe să convoace ambasadorul în semn de protest pentru această decizie de neînțeles. Trebuie subliniată relația bilaterală, istorică, pe care o aveam cu Austria și care decurgea bine până la acest moment. Tot prin MAE a fost convocat ministrul de Externe din Viena.  Nivelul relațiilor noastre va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe la Viena“, a declarat Ciucă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putregaiul de sub eșecul Schengen: „doctor Bode” și-a pus colegul de bancă din liceu șef la Inspectoratul pentru Imigrări!

* Critici dure pentru Iohannis, Guvernul PSD-PNL și Rareș Bogdan după ce România a ratat intrarea în Spațiul Schengen: „Porcul nu se îngrașă în ajun”

* Sumă colosală aprobată de UE pentru agricultura din România: 14,9 miliarde de euro! Incompetența lui Daea făcuse ca țara noastră să rămână printre ultimele fără Planul Național Strategic

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – uriașe afaceri și cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor” / „Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică” a Chinei

* Clișeele propagandei putiniste, folosite în acte oficiale ale Ministerului de Finanțe, condus de PSD! Invazia Rusiei în Ucraina e denumită „operațiune specială” și „conflictul ucrainean”

* Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* Bizara tentativă de lovitură de stat din Germania. Prințul Heinrich al XIII-lea voia să ia puterea cu ajutorul Rusiei. Cei 25 de complotiști arestați erau conspiraționiști de tip QAnon

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -