Lupta anti-justiție îi urmărește ca un blestem pe ciumații PSD-ALDE. Europa l-a „ars” deja pe vicepremierul Viorel Ştefan

0
969
Viorel Ștefan

Un argument important în respingerea lui Viorel Ștefan (PSD) pentru funcția de membru al Curții Europene de Conturi l-a constituit contribuția acestuia la slăbirea luptei anticorupție.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, mai mulți eurodeputați au ridicat în timpul audierii chestiunea contribuției lui Ștefan la slăbirea luptei anticorupție, a observat G4Media.ro.

Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European l-a a respins luni pe vicepremierul Viorel Ștefan, propunerea Guvernului Dăncilă pentru poziția de membru al Curții Europene de Conturi.

În Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European, Viorel Ștefan a avut 8 voturi pentru și 12 împotrivă.

Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL, a explicat pe Facebook: „Votul a fost secret, dar numărul de voturi de fiecare parte confirmă că au votat împotriva sa colegi din mai multe grupuri politice, inclusiv din ALDE. Menționez că am fost în sală la momentul votului, am urmărit sesiunea de vot, dar nu am votat de vreme ce au fost prezenți suficienți membri plini și membri supleanți din Comisia CONT, eu nefiind membru în comisia respectivă”.

Decizia în cazul candidaturii lui Viorel Ștefan nu este definitivă, el urmând să treacă și prin votul plenului Parlamentului European săptămâna viitoare.

Curtea Europeană de Conturi are 28 de membri, câte unul din fiecare țară. Viorel Ștefan nu a avut contracandidat din România, fiind singura propunere a guvernului. Membrii sunt numiți pentru un mandat de 6 ani.

CITIȚI ȘI:

Europa respinge un exponent al „ciumei roșii”, propus de Dăncilă pentru o funcție mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here