Europa respinge un exponent al „ciumei roșii”, propus de Dăncilă pentru o funcție mare

0
2138
Viorel Ștefan
Comisia de control bugetar a Parlamentului European (Comisia CONT) l-a respins pe PSD-istul Viorel Ștefan, propunerea Guvernului Dăncilă pentru funcția de membru al Curții Europene de Conturi.
Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan (PNL), pe pagina sa de Facebook.
Umilința aplicată Guvernului Dăncilă este maximă. În România, Viorel Ștefan este viceprim-ministru fără portofoliu. Așadar, un vicepremier român nu e bun nici pentru a fi membru într-o instituție europeană!
Viorel Ștefan e parlamentar PSD, neîntrerupt, de 23 de ani. Timp de trei mandate (1996-2008) a fost senator, iar acum e la al treilea mandat de deputat.

Anunțul lui Siegfried Mureșan

  • „Cel mai mare eșec al Președinției române a Uniunii Europene: Parlamentul European a respins candidatul propus de Guvernul Dăncilă la Curtea de Conturi.”
  • „Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European a respins propunerea Guvernului Dăncilă pentru poziția de membru al Curții Europene de Conturi. Candidatul propus de Guvernul Dăncilă a fost Viorel Ștefan, viceprim-ministru fără portofoliu în Guvernul Dăncilă și membru vechi al PSD Galați.”
  • „România nu pierde această poziție, ea poate fi ocupată de îndată ce Guvernul României va propune un candidat care să corespundă criteriilor de competență și să convingă europarlamentarii din Comisia de control bugetar.”
  • „Vedem că Guvernul României nu reușește să obțină nimic în Europa, deși deține președinția rotativă a Uniunii Europene. Locul de membru în Curtea de Conturi care s-a supus astăzi la vot era destinat țării noastre, Viorel Ștefan nu a concurat cu vreun alt candidat din alt stat membru, nu a existat contracandidat. Cu toate acestea, candidatul Guvernului Dăncilă nu a reușit să convingă. Guvernul Dăncilă nu reușește să obțină nici măcar ceea ce se cuvine de drept țării noastre.”
  • „A avut 8 voturi pentru și 12 voturi împotrivă. Votul a fost secret, dar numărul de voturi de fiecare parte confirmă că au votat împotriva sa colegi din mai multe grupuri politice, inclusiv din ALDE.”
  • „Menționez că am fost în sală la momentul votului, am urmărit sesiunea de vot, dar nu am votat de vreme de ce au fost prezenți suficienți membri plini și membri supleanți din Comisia CONT, eu nefiind membru în comisia respectivă.”

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here