Lucrătură de securist: Dan Voiculescu a recuperat fostul sediu al ICA, prin Antena Group. „Ar trebui confiscat din nou”, spune judecătoarea care l-a condamnat pe Varan

5
5968
Dan Voiculescu

Fostul sediu al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), confiscat de justiție de la Dan Voiculescu, revine în imperiul lui Voiculescu! Este o schemă prin care mogulul Antenelor își recuperează legal o proprietate pe care o luase cu japca. El mai are însă de achitat statului zeci de milioane de euro, ca prejudiciu.

Antena Group a cumpărat cu 43 de milioane de lei fără TVA (51 de milioane de lei cu TVA), adică în jur de 10 milioane de euro, fostul sediu al ICA, prorietate confiscată de la Dan Voiculescu în baza sentinței de condamnare la 10 de închisoare din 8 august 2014, dezvăluie G4Media.ro.

Tranzacția a avut loc pe data de 20 august, când a fost cea de-a patra licitație pentru vânzarea imobilului de 29.220 de metri pătrați din Strada Gârlei 1D (fostul sediu al Institutului de Cercetări Alimentare).

Licitația a pornit de la suma de 51 de milioane de lei fără TVA și s-a ajuns la negociere directă, întrucât s-a prezentat doar Antena Group. Inițial, ANAF și ANABI (Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate) au solicitat peste 76 de milioane de lei fără TVA, dar nimeni n-a vrut să plătească suma.

100 de milioane de euro de la escrocul-turnător

Potrivit judecătoarei Camelia Bogdan, cea care a pronunțat sentința definitivă de condamnare, și a unor surse din cadrul ANAF, verdictul din 8 august 2014 a avut două componente pe latura civilă (privind banii):

 1. recuperarea prejudiciului de peste 60 de milioane de euro;
 2. confiscarea produsului infracțional (bunurile pe care Voiculescu le-a dobândit cu banii furați de la stat), evaluate la aproape 40 de milioane de euro.

Produsul infracțional e compus din 4 imobile confiscate de la Dan Voiculescu, dar nevalorificate încă din cauza litigiilor deschise de mogulul Antenelor (cu excepția fostului sediu ICA vândut pe 20 august):

 • fostul sediu al Antenelor, de pe Șoseaua București-Ploiești;
 • turnul Grivco;
 • un teren din strada Gârlei 1B;
 • fostul sediu ICA din strada Gârlei 1D (vândut Antenei Group).

Practic, în total, statul are de recuperat de la Dan Voiculescu aproape 100 de milioane de euro. Sumele obținute de stat din valorificarea produsului infracțional, adică a celor 4 imobile confiscate de la Dan Voiculescu, nu se scad din valoarea prejudiciului de 60 de milioane de euro.

Potrivit unor surse din ANAF, citate de G4Media.ro, la executarea prejudiciului, inculpații condamnați nu au dreptul să cumpere bunurile scoase la licitație (pentru recuperarea prejudiciului) în mod direct sau prin interpuși. La valorificarea bunurilor confiscate, însă, nu există această interdicție, potrivit OUG 14/2007.

Beneficiarul real al Antena Group este Dan Voiculescu. Sediul ICA trebuie confiscat din nou, pentru recuperarea prejudiciului!

„Beneficiarul real al Antena Group este Dan Voiculescu. Statul ar trebui să recupereze din nou imobilul cumpărat de Antena Group de la ANAF, având în vedere că în patrimoniul domnului Dan Voiculescu a intrat din nou acest bun. Ministerul Agriculturii, parte civilă în dosar, poate face o cerere ca bunul intrat în patrimoniul domnului Dan Voiculescu, beneficiar real al Antena Group, să fie trecut în patrimoniul Ministerului Agriculturii pentru repararea prejudiciului de peste 60 de milioane de euro”, a declarat judecătoarea Camelia Bogdan, cea care a pronunțat decizia definitivă de confiscare din august 2014.

Ea spune că a explicat clar în sentința judecătorească faptul că beneficiarul real al Antenei Group este Dan Voiculescu. Potrivit sentinței din 2016 de lămurire a dispozitivului sentinței din august 2014, Voiculescu a investit banii din conturile Crescent Cipru în societățiile de azi ale familiei, pe care ulterior le-a donat fiicelor sale.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Antena Group S. A. are următorii acționari:

 • Camelia Voiculescu – 44,55%
 • Corina Voiculescu – 40,22%
 • Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României – 3,9%
 • Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) – 7,3%
 • Mihai Lazăr (director Grivco) – 3,1%
 • Dan Gheorghe – 0,43%
 • Intact Media Advisors SRL – 0,46%

ANAF a reuşit să recupereze doar 8,7 milioane de euro din totalul de 100 de milioane de euro, prejudiciul stabilit prin sentinţa defintivă de condamnare și produsul infracțional.

Voiculescu a fost găsit vinovat pentru privatizarea frauduloasă a fostului Institut de Cercetări Alimentare (ICA). El a pus mâna pe terenuri şi clădiri în valoare de 60 de milioane de euro plătind doar 100.000 de euro. Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. A fost arestat în august 2014 şi eliberat în iulie 2017, după mai puțin de 3 ani.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* Mesajul Simonei Halep pentru Bianca Andreescu, care tocmai a depășit-o în clasamentul mondial

De ce l-au executat americanii pe Dragnea: au aflat că mafiotul a dat ordin din pușcărie să fie schimbat ministrul Justiției. În curând, corupții PSD vor trebui să lupte și cu „MCV-ul american”!

America îl lovește pe corupt la temelie: fiica lui Liviu Dragnea va fi expulzată din SUA, unde se afla la studii!

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

Cumpănașu a înhățat apartamentul de la RAAPS pe mână cu directorul corupt al lui Tăriceanu. Plus: și-a luat o halcă grasă din cele 17 contracte cu statul, însumând peste 30 de milioane de euro!

Caracatița care-l susține pe Cumpănașu: sindicaliști, polițiști, masoni, foști șefi ai Guvernului, ai Armatei și ai SRI

Dan Tăpălagă: „Primul candidat călare pe un cadavru”. Încă un text devastator la adresa „necrofagului” Cumpănașu

„Te-ai cățărat, indecent și oportunist, pe curajul și drama Alexandrei”. Text devastator al unui fost ministru la adresa lui Cumpănașu

VIDEO. Așa arată o jigodie PSD-istă! E consilier al deputatei Laura Moagher, conduce beat, parchează pe interzis, îi înjură și amenință pe polițiști, sună la 112 ca să se dea victimă

5 COMENTARII

 1. Cu Iohannis nu am construit autostrăzi. Nu am construit regiunile istorice deci nu pot ajuta Masoneria țărilor mice ca din Carpați să formez state puternice ca în Balcanii fratelui meu Ionelaș Simion.

  Voi vota pe Ramona Bruinseels în primul tur. Ea e din Cluj Napoca și la NATO. Voi duce Rusia pe moneda euro dar nu în NATO ca Beijingul să nu se supere.

  La primăria Peștișani votez pe Pigui Cosmin de la SRI Gorj.

  La parlamentare votez UDMR. Mereu merg în Germania și mănânc gulaș cu carne de vită în Ungaria de care stomacul meu are nevoie să scap de leucemie.

  Dacă PSD repartiza 2,2% din PIB la un procent de încasări uzual, PSD obținea 33% în anul Domnului 2020. Dumnezeu a scos socialul din economiile mici și le voi vinde în rate mașini noi Audi A4 sub 20.000 euro cu un avans de 3500 euro. Eu construiesc cu SIE fabricile de automobile Audi în toate regiunile cu potențial uman. Mașinile Audi AG Ingolstadt sunt garantate 35 de ani motorul și caroseria.

  Grigore Cartianu ai 5000 de acțiuni de la SIE la fabrica Audi din România și te rog numai să înveți limba germană. M-ai ajuta mult în mersul treburilor Berlinului. PSD e apărat de CDU Bavaria și de Patriarhie. PNL sunt SPD Germania. Liberalii m-au dezamăgit pe mine și pe Putin prin faptul că vor tiparul de dolari americani la Londra și SUA și Canada să dispară sub arme nucleare. Dumnezeu nu e PNL.

  Nathaniel sau Hades Olivian Simion

 2. Voiculescu e un exemplu la vedere. Mafia pcr-isto-securista nu-si cunoaste decat interesul ei de fiara cu colti, fara sa le pese de vreo dreptate pe lumea asta. Toti care se opun acestei mafii se dovedesc niste pigmei ridicoli. Nu avem cum scapa de gigantesca fiara decat prin plecare din tara asta. Sa ramana cu mancatorii lor de seminte care ii aduleaza pe mafioti!

  • Desi e dureros ce spuneti si, in unele contexte, adevarat, plecarea din tara echivaleaza cu o tradare.

   Daca nu am avea o tara frumoasa, realmente bogata si aflata in Europa, atunci cred ca ar fi mult mai usoara emigrarea. Dar de ce sa plece dintr-o casa frumoasa si muncita victima si nu agresorul? Pe de alta parte, da, exista si situatii limita in care te intrebi daca nu gresesti pierzandu-ti tinererea aici.

   Totusi, daca se emigreaza din cauze financiare, in primul rand, si nu pentru ca avem o tara desertica si nu mai avem nici apa sa bem, atunci haideti sa ne unim cei curati si cinstiti din toate categoriile sociale si sa punem monstrul la pamant.

   O sa alergam ca bezmeticii si veneticii prin tari straine, si altii mai saraci si mai inapoiati ca noi ne vor invada frumoasa tara si vor profita de ea. Va fi floare la urehe pt. mafioti sa importe mana de lucru ieftina si obedienta, care face orice i se cere de frica expulzarii, iar ei sa huzureasca in continuare in bogatiile astea naturale, cu atat mai mult cu cat vor fi scapat de populatia batinasa care ii mai lua de guler din cand in cand si-i mai deranja de la impartirea prazii.

   In lumea asta in care resursele sunt pe ultima suta de metri, sa existe undeva o tara cu paduri, munti, mare, delta, lacuri, rauri, fauna, flora, teren agricol imens si pamant de cea mai buna calitate, legume si fructe din abundenta, uneori pur si simplu gratuite in natura, spatiu enorm pt. doar cateva milioane de oameni, si sa nu prea fie locuita, va reprezenta o oaza de verdeata intr-un desert. Cine ar fi prostul care nu si-ar parasi dunele aride sa vina sa locuiasca in oaza?!? Sa credem ca vom lasa Romania asa si o vom gasi la fel cand ne vor reintoarce? Si ca nu vor fi altii care ne vor izgoni din patria care nu ne va mai apartine?

   Rezolvarea este sa ii fortam sa plece ei, nu noi, de preferat la puscarie, nu in bejenie, sa ne unim fortele si sa alegem corect la alegeri, iar daca nu stim pe cine, atunci pe cei care n-au mai detinut niciodata puterea, sa iesim in strada masiv si sa ne aparam libertatea ca cei din Hong Kong, si mai ales sa ne schimbam individual, apoi la nivel de familie, abia apoi de societate, astfel incat sa devenim cetateni educati si civilizati care-si cunosc drepturile si prin urmare nici nu vor mai accepta niste mafioti sa le conduca banii si destinele dupa bunul lor plac, fara sa dea socoteala.

   Maine incepe scoala. Cati dintre parintii din Romania se vor ridica in picioare, in clase, in fata dascalilor si a celorlalti, si vor spune cu demnitate si curaj, fara sa lase ochii in jos de rusine, stop fondului ilegal al clasei si altor cheltuili care li se pun in carca, pentru ca statul trebuie sa aiba grija?

   De aici incepe totul, de la noi, nu de la ei!

   Sa nu ne parasim casuta frumoasa si bogata, ci sa dam impostorii in suturi afara din ea!
   Sa nu devenim frunze in vant in tari straine, doar pentru ca nu avem curajul sa ne luptam cu mafia!
   Sa plecam oriunde si sa profitam de frumusetile Terrei, dar ca turisti, nu ca emigranti si cetateni de mana a doua! Si pentru ca asa dorim noi, nu pentru ca suntem alungati!
   Sa devenim mai constienti de resursele, frumusetea si bogatia Romaniei, ca sa putem sa ne luptam si mai motivati cu mafiotii!

   Tara noastra nu e de parasit! E doar de curatat de mafioti!

 3. Cum o fi fost „ELIBERAT – CONDITIONAT” (!) Dan-„VARAN” Voiculescu, INAINTE de a se fi… recuperat INTEGRAL (!), de catre Stat, PREJUDICIILE, NU prea pricepem !

  LA FEL, aceeasi intrebare si in cazul altor ESCROCI (Becali, de exemplu…) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here