miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsLuaţi-le pensiile speciale şacalilor din Parlament! "De aia fuge PSD de anticipate...

Luaţi-le pensiile speciale şacalilor din Parlament! „De aia fuge PSD de anticipate ca dracul de tămâie”

-

Unul dintre motivele principale pentru care PSD întoarce spatele poporului şi refuză alegerile anticipate este situaţia pensiilor speciale. Cei mai mulţi parlamentari PSD nu vor mai prinde loc în viitorul Parlament, deoarece partidul este în cădere liberă în sondaje după ce a băgat România în criză din 2016 până la căderea Guvernului Dăncilă, de aceea respectivii sunt primii interesaţi să nu aibă loc alegeri anticipate.

Legea spune că dacă un parlamentar nu stă mandatul complet de 4 ani în funcţie el pierde pensia specială. În această situaţie se află foarte mulţi deputaţi şi senatori PSD, care trag cu dinţii să stea în Casa Poporului până la finele anului, când sunt prevăzute alegerile legislative la termen.

De aceea se opune PSD alegerilor anticipate. Pensiile speciale sunt cea mai mare hoţie cu acte în regulă pusă la cele de PSD din banii românilor.

- Advertisement -

10 milioane de euro pe an plătesc românii pentru pensiile speciale ale foştilor parlamentari, marea majoritate fiind de la PSD 

PSD ţine cu dinţi de pensiile speciale, mai ales că el le-a creat şi de pe urma acestui partid beneficiază mulţi foşti PSD-işti care acum fac campanie pentru partid pe banii românilor.

Astfel, un număr de 768 de foști senatori și deputați sunt beneficiari de pensii speciale în valoare de peste 10 milioane de euro pe an. Pensia medie a unui parlamentar este de 5.843 de lei pe lună.

Cele 768 de pensii speciale ale parlamentarilor costă cât 3.268 de pensii medii ale românilor de rând.

- Advertisement -

De menționat că un fost parlamentar primește o pensie specială de minimum 2.000 de lei pe lună pentru patru ani de mandat, în vreme ce un român de rând primește, în medie, 1.373 de lei pe lună după 35 de ani de muncă.

Mesajul lui Ludovic Orban pentru parlamentarii „speciali”

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că PNL nu ţi va lăsa pe iresponsabilii de la PSD să-şi facă jocul cu pensiile speciale şi cu salariul de parlamentar până la finele anului.

”Cei care îşi imaginează că îşi pot salva scaunul şi pensia specială şi leafa nemeritată până la finalul mandatului îşi fac un calcul greşit. PSD fuge ca dracu de tămâie de anticipate”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul desemnat a spus de ce nu va avea câştig de cauză planul PSD de boicotare a românilor la vot.

”Mai devreme sau mai târziu vor trebui să înţeleagă că nu pot să boicoteze procedurile care să ducă la alegeri anticipate. Ştiţi foarte bine că vom continua discuţiile cu formaţiunile politice parlamentare pentru a ajunge la o înţelegere de susţinere a anticipatelor. Obiectivul nostru principal este o declanşarea alegerilor anticipate”, a spus Orban.

Întrebat dacă există varianta să nu se ajungă la alegeri anticipate, Orban a răspuns că nu. „Chiar vom realiza toate demersurile, toate eforturile pentru atingerea acestui obiectiv pentru că altfel cei care îşi imaginează că pot să îşi salveze scaunul şi pensia specială şi leafa nemeritată până la finalul mandatului, chiulind de la lucrările Parlamentului, boicotând deciziile constituţionale şi regulamentare îşi fac un calcul greşit. Oprobiul public va fi uriaş şi va sancţiona grav orice formaţiune politică ce va încerca să torpileze proiectul de declanşare a alegerilor anticipate”, a declarat Orban.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rareş Bogdan: „PSD-iştii au înlocuit cărţile din bibliotecă cu sticle de whisky. Nu sunt omul lui Iohannis”

* Din New York la Londra în 4 ore şi 56 de minute! Nou record de viteză cu avionul subsonic

* Sri Lanka – planul PSD pentru România

* Vine Guvernul PNL 2! Alegeri anticipate, în iunie? Ludovic Orban: „Avem ac de cojocul PSD”

* Nu faceți greșeala asta!

* Surpriza lui Băsescu: îl susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei! „Viața lui politică înseamnă București”

* VIDEO. Aterizare în mijlocul furtunii „Ciara”. Imagini terifiante cu mai multe avioane balansate de vânt

* Critic al lui Putin, găsit cu gâtul tăiat într-o cameră de hotel din Franţa

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -